Hi!

Egy nap két bejegyzés - szabira mentek a főnökök...:)

Ha már épp aktuális, Bence kapcsán is megírnám az új infókat, mert ma délelőtt hívott az iskola pszichológusa az eredményekkel. Pár bejegyzéssel ezelőtt (itt) írtam arról, hogy bementem konzultálni az iskola pszichológusához, aki azt mondta, hogy Bence figyelemhiányával majd a nevelési tanácsadót kell felkeresni, de ő azért megnézi, hogy illeszkedett be a gyermekem az osztályba, minden rendben van-e vele a közösségben. (Én meg áldásomat adtam erre, ártani nem árt.)

Bence többször volt lent beszélgetésen a pszichológusnál, aki kikérdezte Bence tanítóit is, és az osztályban is megfigyelte őt többször napközben. Már ezek alapján nagyon-nagyon elégedett vagyok, hogy ilyen lelkiismeretesen végzi a munkáját. Ma pedig arról számolt be nekem telefonon, hogy Bence pszichésen teljesen jól működik, abszolút rendben van. Nincs sok barátja, de ez annak tudható be, hogy érettebb, okosabb a társainál, és más típusú játékok érdeklik (vagy akár ugye azt is nézhetjük, hogy szívesebben tanulmányozza a természetet a szünetben, semmint futkározik és verekszik a többiekkel). Komoly fiú (atyaég, milyen lehet a többi...:o ), és nagyon jól kezeli az esetleges bántásokat, kiközösítéseket. Nem olyan összetételű az osztály, hogy sok Bencéhez hasonló gyerek lenne. (Mondom én, hogy a közeg az, ami miatt át akarom majd íratni...) Úgyhogy teljesen rendben van, nagyon jól veszi mindezek ellenére a beilleszkedés buktatóit első osztályban.

Ha már pszichológus: voltunk a homeopátiás doktornőnél (szintén pszichológus) is kontrollon egy hónap után, aki ugye már első alkalommal azokat állapította meg rajzteszt alapján, mint az ovi pszichológusa most. Igazából azt néztük volna most meg, hogy Bence hozzáállása (figyelme) a tanuláshoz változott-e, dehát bizonytalan voltam. Az tény, hogy van változás. Az esti tanulásnál sokkal összeszedettebb, nem nyűglődik, nem hintázik, nem hisztizik, hanem ügyesen, és gyorsan végzünk általában. Az iskolából sem hozott haza olyan értesítést mostanában, hogy azért lett zöld pontos a dolgozata, mert a fele feladatot meg sem csinálta, mert lassú/nem figyel oda/nem tudta, hogy meg kell csinálni/stb. De ennek az is lehet az oka, hogy mostanában nem volt felmérő, vagy témazáró. :) Magához képest matekból is jól teljesít most, nincs olyan dolog, amin nagyon elakadtunk volna. Mindenből hozza a piros pontokat, és csillagokat. Úgyhogy most épp elégedett vagyok.

Nevelési tanácsadóba még nem kértem időpontot, pont van 1001 elintézendő dolgom, kötelezettségem mostanában, azt majd a nyári hónapokra hagyom, hogy szeptemberre legyen valami szakvéleménye, ha kezdi a második osztályt. Viszont kértem neki időpontot kineziológushoz, hogy ő se maradjon ki a jóból. :) Részemről igyekszem minden oldalról megtámogatni a gyereket, és remélem, hogy segítségére vagyok ezzel. Ha nem is tud róla, hogy segítségre lenne szüksége bármi miatt. :D

Amúgy mostanában sokat fájt a hasa suliban, és nem tudom, hogy ez lelki eredetű, vagy simán nem ülök ott mellette, és nem figyelek az étkezésére. Előfordult már, hogy délig nem evett (nem volt ideje szünetben), és majdnem kiájult a padból... És fájt a hasa persze. Emiatt taekwondo-ra sincs kedve menni mostanában, de ezt csak mondja ("Jaaaj, ma is van?" - és hallom a hangján, hogy nem boldog), de úgy látszik, hogy kötelességtudata is van, mert nem balhézik miatta, hogy ő ugyan nem megy többet. :) Remélem, hogy megjön majd megint a lelkesedés.

Még visszakanyarodok kicsit az iskolás témára. Történt egyik nap, hogy az egyik hülyegyerek (az egyik rossz fiú az osztályből) épp verte Bence kis barátját, Zalánt. Bence egyből a segítségére sietett (kis drágám), aminek annyi eredménye lett, hogy a hülyegyerek lerántotta a földre, és úgy hasba rúgta a földön fekvő fiamat, hogy - az elmondása alapján - nem kapott levegőt. Persze őt nem olyan fából faragták; egyből utánakapott a hülyegyerek lábának, és ledöntötte őt is a földre - mire végre megérkezett a tanárnő, akiért a többi gyerek szaladt el. Kérdésem: mégis hol a fenében van a tanárnő, akinek felügyelni/vigyázni kéne a gyerekekre? Egyrészt. Másrészt, nem véletlenül akarom másik suliba íratni. Harmadrészt: nagyon elégedett vagyok Bencével, hogy kiáll a barátja mellett, és nem adja fel a küzdelmet akkor sem, ha földre kerül. Nagyon-nagyon elégedett vagyok vele.

Ha már másik suli: csütörtökön megyek Kincsőt beíratni iskolába. Nagyon izgulok, hogy felvegyék. A tartózkodási helye oda szól, de van egy lap, amin nyilatkozni kell, hogy életvitelszerűen hol él. Megint én leszek a problémás szülő, aki odaáll, hogy mi a 22-ben lakunk, de az egyik gyerek Őrmezőn jár suliba, a másik az Etele út mellett oviba, a nagyszülők itt laknak a közelben, ha érte kell menni, és nem tudom megoldani a 22. kerületi iskolát. A lényeg, hogy sehol sem szeretik a problémás eseteket. Legjobb lenne, ha meg sem szólalnék beiratkozáskor, csak akkor adnám elő magam, ha fellebbezni kell a negatív döntés ellen. Ezt még ki kell találnom, mi lenne a legokosabb. Próbáltam az elmúlt hetekben új lakcímkártyát csináltatni Kincsőnek, de sosem jött össze. Viszont múlt héten voltunk személyit csináltatni, úgyhogy legalább az megvan. Aztán izgulhatok majd a következő hetekben, hogy milyen értesítést hoz a posta. :/ Drukkoljon mindenki!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr527364492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása