Hi!

Tegnap elkezdődött a suli, vége a karanténnak, és az otthoni tanulásnak. Az idei sokkal jobb volt, mint a tavalyi. Pl, nem voltam otthon, így nem vágtam eret magamon. :D Annyi változás volt, hogy Anett kolléganőmmel váltásban fél napoztunk, azaz ő délelőtt tanult a gyerekeivel, és délután jött be estig, én pedig reggel jöttem be, és ebéd utántól voltam otthon a gyerekekkel. Hívhatjuk fél home office-nak is, de igazából délutánonként nem nagyon foglalkoztam a munkával. Délelőtt meló, délután leckék, tanulás, háztartás, edzés. Így is több műszakos volt a dolog, de hosszúak voltak a délutánjaim, belefért minden. És fél 8 előtt ki sem másztunk az ágyból. Tegnapig. De már csak egy hónap van hátra a suliból, úgyhogy valahogy kibírjuk még ezt az időszakot.

Túl sok esemény nyilvánvalóan nem történt, mivel otthon voltunk. Hétköznap egyértelműen, hétvégén pedig... szintén. Néha talán el lehetett zavarni őket játszótérre, de azért olyan is volt, hogy épp beterveztünk valamit, erre pont elromlott az idő. Anyuékkal voltak fent a várban hétvégén, hogy már ilyen szép idő van, aztán lassan nekilátok szabadtéri lehetőségeket nézni. Meg ugye grillezés lesz, ez meg az.

A két hónapos karantén nem viselt meg senkit. Alkalomadtán ugyanúgy találkozott Levi Thomasszal, ahogy Kincső Vikivel. Alkalomadtán ugyanúgy lementünk fodrászhoz, ahogy ruhát vásárolni a Camponába. Otthon folyamatosan a haverokkal játszottak online, úgyhogy senki nem érezte magát elzártnak, magányosnak. Ami már eleve nonszensz lenne, hiszen hárman vannak otthon. Pontosítok: négyen. A macska az olyan plusz és extra otthon, hogy már miatta megéri otthon maradni. :D Marciba szerelmes az egész család, mindenki olvadozik tőle, és boldog. Nincsenek otthon bezártságtól befordult, depressziós gyerekeim, csak azt akartam mondani. :)

Időközben olyan nagy esemény is történt, hogy Bence 14 éves lett. Szép csendben átestünk ezen a szülinapon, hiszen karanténra esett, úgyhogy semmi nagy party nem volt. Anyuék és Reniék átjöttek köszönteni, és igazából ennyi. A gyerek mindent megkapott, amit szeretett volna, úgyhogy ennyivel ő elégedett is volt. Új gamer szék, új fülhallgató, új ruhák, nunchaku, stb. A nagyfiú azt hiszem 177 centi, kb 45-ös lábbal, és mély, dörmögő hanggal. Már sehol nem hasonlít a baba önmagára. Teljesen megváltozott az arca is, meg minden. És még mindig csak kialakulóban van, úgyhogy nagyon izgi. :) Gyönyörű nagy gyerek. Tini. Egyszerre tök cuki, meg tök idegesítő. De szerencsére még mindig nagyon imád engem, úgyhogy nem panaszkodom. :D Agyilag is egyre jobban kezd beérni, már jobban van felelősségérzete (tanulás kapcsán), és már vannak tervei, motivációi (pl fontosnak tarja, hogy megtanuljon angolul.). A suli - mint intézmény - még mindig szar, és felesleges, és az edzés nyilvánvalóan sokkal fontosabb. És valószínűleg igaza is van. Legalábbis attól függően, hogy mi lesz nagykorában. Meg, ha nem a követelményeknek és a társadalomnak akarunk megfelelni. :D Szinte még ő sem hiszi el, hogy jövőre már nyolcadikos, és a továbbtanulás áll előtte. Újabb izgalmas évünk lesz...

Edzeni azóta is a Soroksári útra járunk. Délután 5-kor indulunk, és este 8-kor érünk haza. Most, hogy folytatódik a suli, ez nem tudom, hogy lesz megoldható. A konditerem még nem nyitott ki, ahová normálisan járunk. Mondjuk Bence már kijelentette, hogy ő továbbra is erre a helyre tervez járni. Amúgy már új csoportba is került. Ő már a 'nagyokkal' edz. A versenyzőkkel. Sőt, András bá már mondta, hogy igazából kezdhetnénk már szombatonként is járni 9-11-ig, amikor csak kontakt van, védőfelszerelésben. Gondolom a versenyzők készülnek ilyenkor, és gyakorolnak. Bence már beférne ide. De egyelőre ellenáll. Hülyeségnek tartja a védőfelszerelést pl. Illetve a legutóbbi verseny olyan rossz tapasztalat volt neki, hogy többre nem akar menni, akkor meg minek versenyfelkészítésre járni? Mondtam Andrásnak, hogy beszéljen vele a héten, hogy miről is szól ez az egész, aztán majd megállapodunk majd egy igenben, vagy nemben. Nyáron két edzőtábor lesz, egy kamaraerdei, és egy baksi ottalvós. De a szombati versenyzős csapatnak is van külön edzőtábora, úgyhogy akár háromra is mehetne nyáron, ha járna szombatonként. :)

Szóval, tegnap volt az első sulis nap hosszú idő után. Bence úgy jelentkezett be nálam reggel telefonon, hogy megérkezett a pokolba. :) Aztán minden gyereket úgy hoztam el, hogy tök jó volt a suliban. Bence külön jól érezte magát, mert matekon kihívták a táblához egyenletet megoldani, és ment neki. :) Igaz, előtte este 62 darab egyenletet csináltunk meg, úgyhogy csodálkoztam volna, ha semmit nem tud a táblánál alkotni. Na, de nem hiába ültünk 3 órát a matek mellett vasárnap...

Kincső és Levi is jól érezték magukat, teljes létszámmal indultak az osztályok. Egyetlen kislány van Leviéknél, akit év végéig kivettek a suliból, és nem engedik már be a szülők. A héten sajnos már indulnak a dolgozatírások, és jövő héttől meg pláne lesznek, úgyhogy túl vidám hetekre nem számítok. De ennyit már fél lábon is... Majd olyan lesz, amilyen. Túl sokra a tanárok se számítsanak 2 hónap otthoni tanulás után.

A nyarat még nem látjuk hogy lesz, mint lesz. Milyen lesz a vírushelyzet egyáltalán. Mivel nem vagyok oltott, jelenleg sehová nem tudom vinni a gyerekeket. Egyelőre vadasparkba sem (nonszensz...), de később strandra sem, nyaralóhelyre sem. De emiatt se aggasztom magam egyelőre, majd lesz valami, még csak május eleje van. Kincsőn kívül a gyerekek se foglalkoznak még ezzel.

Ma szülői értekezlet lesz, de nem megyek rá. Megbeszéltem magammal, hogy inkább edzésre megyünk, és az idei tanévet már amúgy is elengedtem. 7 éve minden szülőin, fogadóórán ott vagyok, egy most kimaradhat. Majd úgyis küldenek valami memo-t róla, vagy úgyis beírják a gyerekeknek, ha épp valami esemény van, vagy pénzt kell vinni, úgyhogy előbb-utóbb tudni fogok a dolgokról.

Szóval, túl sok dolog nem történt itthonlétünk alatt, aztán majd meglátjuk, mi lesz innentől.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr2616528844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása