Medellin 2020.09.21. 14:16

Hétvége

Hi!

Még nagyon suli eleje van, még nagyon szeptember, még nagyon nem rázódtunk bele semmibe. Én már csütörtökre ott tartottam, hogy elaludtam délután a kimerültségtől, a gyerekeknek pedig már most bőven elég a suliból, és ki vannak borulva, hogy miért csak 2 nap a hétvége és 5 nap a hétköznap. :) Szóval, még nem jöttünk bele a dologba.

Múlt héten voltak Kincsőnek utoljára angolórái is mert nyáron még működött a dolog, de most suliidő kezdete óta már nem. Több volt vele a nyűg, mint a haszna, úgyhogy max alkalomadtán fogja igénybe venni a lehetőséget, ha dogára kell felkészülni, vagy nem ért valamit. Bár, azt nyilván én is el tudom magyarázni neki. Remélhetőleg a suliban is szépen fog haladni, mert az év eleji felmérésen a haladó csoportba került. Ugye differenciált oktatás van több tantárgyból, pl angolból is. 3 csoportra vannak bontva, hogy a tudásuk szerint tudjanak haladni a gyerekek. (Matekból is differenciált csoportok vannak, ott talán a normál csoport tagja.)

Bencének végre sikerült tornacipőt vennem, Levinek viszont elfelejtettem vázlatfüzetet rajzra. Szombaton elmentem Kincsővel egy vintage garázsvásárra, és sikerült 1-2 cuccot vennünk, de a múltkorihoz képest szerényebb választék volt, úgyhogy szerintem nem jövünk ki többet. Hazafelé beugrottunk a Camponába, ott viszont sikerült pár ruhadarabot beszerezni őszre, télre. Mindjárt vége van a nyári időnek, aztán kiderült, hogy pl Levire már nem jó egyik hosszú nadrágja sem. De most kapott újakat. Szegény Kincsőnek viszont nem tudunk nadrágot venni. :( Most derült ki, hogy azért, mert a gyerek/tini osztályon a lány szekcióban a 170-es méret a legnagyobb. Ami elméletileg még jó kéne legyen rá... ha nem lenne a magasságához képest túl hosszú lába. Bokája fölé érnek a nadrágok. Fiúknál van 178-ig méret, de annak más a szabása. A fiúknak nincs fenekük, csípőjük, és az meg hiába hosszú, mert az meg felül nem jó. A H&M-ben is javasolta az ott dolgozó, hogy a női xs ruháknál nézelődjünk. Ja, mert egy 12 éves lány anyukaruhákban szeretne menőzni a suliban... Ezt még nem tudom, hogy fogjuk megugrani, és hol fogunk tudni neki menő, és méretben jó nadrágokat vásárolni. Bence teljesen konfekcióméret, de Kincsőnek jóval hosszabb lábai vannak, mint Bencének, pedig alacsonyabb nála pár centivel. 

Vasárnap pedig elmentünk Martonvásárra, hogy kicsit kimozduljunk még szabad levegőre ebben a kellemes szeptemberi melegben. Jó rég voltunk utoljára, mert pl meglepődtünk, hogy már fizetős a park. Oké, abszolút nem drága, ha tényleg csak a park a cél, de csak az volt. Bence balhézott egy sort, hogy miért nem mondtam, hogy hova jövünk, mert hozta volna a kését... (Persze, mondtam, de neki annyi jött le az egészből, hogy valami vásárba megyünk. :D Ő sem kérdezett többet, én meg nem mondtam többet. Mármint mondtam annak, aki figyelt is. Bár, felőle vásárba is mehetünk egy kastélyparkba...) Körbejártuk az egész tavat, voltunk a szigeten is. Csak egy gond volt, amikor Kincső elveszett, de mindig kell, hogy legyen vmi esemény. Mentünk ki a szigetről, és indultunk a tó mentén tovább a kijárat felé. Mondtam, hogy nyugodtan előre lehet futni, és aki ügyes, az a végén megvárhatja a többieket a füvön pihenve, az eget bámulva. Csak Kincső volt lelkes, rám bízta a táskáját, és már szaladt is. Viszont, amikor a végére értünk a sétának, Kincsőt nem találtam sehol. És természetesen a telefonja is nálam volt a rám bízott táskában. Szóval, a végén kiderült, hogy ő úgy értette, hogy egy kört futni, és a szigetről kivezető hídnál várt minket nagyon hosszasan. Ugye, annál a hídnál, ahonnan elindultunk kifelé a tó másik végéhez... Hát, nem kicsit voltam ki idegileg.

Bence nagyon cuki volt tegnap este (is). Egyrészt, rettenetesen pörgött azon, hogy neki ötösre kell tudnia a verset mára. Ő ugye borzasztó nehezen tanul verset, és múlt héten nagyon nyögvenyelősen mondta fel, de a tanár mondta neki, hogy ma felmondhatja megint. És lelkes, és motivált, és órákig magolta, mert teljesíteni akar. Megkapta ma az ötöst, úgyhogy az összes befektetett óra megérte a dolgot. Nagyon boldog, és nagyon megérdemelte az ötöst. :) Ezen kívül tegnap tanulás közben egy órás pedikűrt és talpmasszázst kaptam tőle. Ma ki fogja lakkozni a körmömet (nagyon ügyes benne :D ), és szerdára arcmasszázs lett beígérve nekem. Remélem nem felejti el, mert én nem fogom! :D Ennyi rám is fér az esti tanulások közben/után...

És pont most jött sms, hogy október 2-án mehetünk a nevelési tanácsadóba az elmaradt időpontunkat pótolni. Ha semmi nem jön közbe, akkor végre meglesz a másodig felmérésünk is. (Holnap megyünk a Vadaskertbe is vissza.)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr5716208852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása