Medellin 2020.11.18. 14:57

Őszi szünet

Hi!

Gyors összefoglaló következik az elmúlt 1 hónap eseményeiről.

Amikor utoljára írtam, akkor épp az volt a soron következő program, hogy ARC kiállításra megyünk, ha már idetelepült a közelünkbe. Erről csak annyit írnék, hogy kritikán aluli volt, úgyhogy emiatt se kell többet elindulni otthonról. :) Legalább szép volt az idő, úgyhogy a gyerekek tudtak kicsit szaladgálni a zöldben, meg pingpongoztunk is.

Rákövetkező héten olyan programunk volt, hogy Bencével mentünk fogröntgenre a belvárosba. Gondolván, hogy hétvégén nincs különösebb forgalom, ezért kocsival mentünk. Ennek köszönhetően a 20 perces távot kb másfél óra alatt küzdöttük le, mert elirányított a navigációs rendszer/nem volt sehol parkolóhely a kerületben/beálltunk a soha véget nem érő dugóba útfelbontás miatt. Bencét időközben kidobtam a kocsiból, hogy gyalogoljon el a célállomásra, mert már így is késünk, majd jövök. De persze nem fogadták őt szülő nélkül, hiába beszéltem velük telefonon, hogy érkezem, addig csinálják meg a felvételeket, és majd aláírok mindent. Én a dugóban ültem, ő a rendelőben. Na mindegy. Az egész délelőttünk ráment, de beszereztük a felvételeket, amik a fogszabályzás miatt kellettek.

Rákövetkező héten otthon volt Bence, mert rendkívüli szünetet rendeltek el a sulijában, mert az egyik nyolcadikos gyerek elkapta a vírust. Őszi szünet előtti napok voltak, úgyhogy igazából 4 nappal megtoldották a szünetet (így az esetleges betegeknek lett két hetük tünetmentesedni). De, mivel Bence is leesett kicsit a lábáról - 1 nap láz, pár nap köhögés/orrfújás - én is home office-ra ítéltem magam. Biztos, ami biztos alapon. De valószínűleg semmi izgalmas nem ment át rajta, mert mindenki egészséges továbbra is körülötte, ahogy az osztálytársai is azok maradtak.

Aztán, végre jött az őszi szünet, és elszaladtunk pár napra Miskolcra. Külön lakrész, nulla kontakt, egy apartmanház teljes felső emeletét befoglalva. 2 felnőtt, 5 gyerek (Reniékkel mentünk - életünkben először együtt üdülve a gyerekekkel). Miskolcra rendszeresen járunk, ha az eddigi 3 alkalom már annak számolható, és imádják a gyerekek. Most volt extra programunk is, mert épp halloween-i mulatság volt az Avalon parkban. Kincső minden nap azon gondolkozott, hogy mi volt a napok alatt a kedvenc programja, de alig tudott választani. :D Szokásos ebéd a Don Pepében Luiginál, Avalon Park, Diósgyőri-vár, Tündérkert, Lillafüred, amerikai étteremben hamburgerezés, bobozás az őszi erdőben, barlangfürdő... Kimaxoltuk a lehetőségeket, csak a Herman Ottó múzeumra nem jutott idő. Pedig azt is szeretik. :) Legközelebb 4 napra megyünk majd, hátha akkor eljutunk még a Palacsintaházba és az állatkertbe is. :D Ja, és láttak kis rókát, szaladtak is utána a parkolóban. :) Szuper volt minden, de ennél többet nem is érdemes most itt utólag írni róla. :)

Hazaérkezésünk után szülinapi program volt, azaz szűk családi körben felköszöntöttük aput 70. szülinapja alkalmából a Don Pepe borpincéjében. Nagyon tetszett mindenkinek a hely, mostantól ez lesz a szülinapi bulik helye, hogy ne anyunak kelljen főzni. A gyerekekkel se volt gond, hiszen 2 terem van, csak miénk a hely, és ők biliárdoznak, csocsóznak, ha épp nem esznek, és unatkoznak. :)

Aztán, be is lépünk novemberbe. Ez egy remek rendkívüli szülői értekezettel kezdődött Bence sulijában. Sok a fiú (1 lány van), a vírushelyzet miatt semmi kinti program nincs, lényegében a termet nem hagyhatják el egész nap, nem tudják hol levezetni az energiájukat, kamaszodnak, meg minden, és ölik egymást folyamatosan. Szó szerint. Lassan napi szinten vannak balhék, verekedések. Most gyorsan megjegyzem, hogy Bence neve egyszer sem merült fel a problémás gyerekek neve közt. :) Egyrészt ő sosem volt magatartás-problémás, tehát ő senkit nem fog verni, másrészt senki nem szokott belékötni, de nem csak azért, mert kék öves. :D Hanem mert vele általában barátkozni akarnak. :) Teljesen nyugodt szívvel távoztam a suliból... 2,5 óra után - elsőként lelépve, hogy muszáj edzésre vinnem a gyerekeket...

Szintén novemberben Bence megkezdte thai boxos (muai thai) pályafutását is. Egyik nap megint úgy jött haza, hogy most már tényleg és azonnal nézzünk valami másik sportot IS. Nyilván, a kontakt rész hiányzik neki. Megint felcsaptam a netet, és találtam egy 22. kerületi termet, ahol pont azokon a napokon van edzés, amikor nincs taekwondo. Úgyhogy fel is hívtam őket, és este már mentünk is próbaórára, és ott is ragadtunk. Következő héten már saját boxkesztyűvel, bandázzsal, mindennel ment Bence, mert apámmal jól bevásároltak karácsonyi ajándékbeszerzésre hivatkozva. :) Aztán jött szigorítás, és ugrott a taekwondo (bezárták a konditermet, ahol a termünk van) és a thai box is, mert Bence nem egyesületi tag, nem versenyző. Ez annyiban módosult, hogy Bence már egyesületi tag és versenyző, illetve a taekwondo is új helyen van átmenetileg, de odáig (Soroksári út) tuti nem fogunk kiugrani heti kétszer. :/

Igaz, a szigorítások óta nem is voltunk edzésen, mert egyrészt folytak a papírmunkák az egyesületbe lépésről, másrészt edzésnapon fogorvosnál voltunk. Tegnap óta Bence is fogszabályzós. :) Igaz, még csak az alsó ív van fent, ami nem is látszódik, de kezdésnek ennyi elég is. A téli szünet előtt még elmegyünk egyszer kontrollra (ami 4 hét múlva van, de amúgy elég lenne 6 hét múlva menni), de nem tudják, hogy mikor tudnak nyitni januárban.

Ha már fog: Levente egy hét alatt 3 mozgó fogát húzta ki. Kb 5 fog hiányzik most a szájából, ha nem több...

Egyebek.

Mindenki egészséges. Ősz óta mindhárom gyereknél volt pár napos megfázásos tünet, de teljesen külön időpontokban, teljesen más tünetekkel. Csak azt akarom mondani, hogy mindegyik a szokásos volt, nem koronavírusos. Mindenki egészséges volt és maradt is a környezetükben. Az iskolában se vannak nagyon megbetegedések. Most egy tanár otthon van emiatt, azt tudjuk, de igazából egész nap maszkban vannak, rendszeres fertőtlenítés van, és minden reggel lázmérés. Viszont ezerrel mennek folyamatosan a dogák, heti 4-5, amitől már kivannak szegények. Nyilván minden tanár igyekszik jegyeket adni, hogy le tudják zárni őket félévkor, ha... Hát, majd meglátjuk. A gyerekek nagyon szeretnék az online tanulást, mert semmi plusz móka/extra nincs (kirándulás, fagyizás, múzeum, színház, főzőverseny, sportnap, stb, stb) csak a tanulás és dogák. Nem túl szórakoztató az idei tanév, és nagyon szeretnének inkább már otthon lenni. (Bezzeg a középiskolások... ugyebár.) Mindegyik gyerekem szeret iskolába járni, de ezt a helyzetet annyira nem élvezik most.

Igazából nincsenek nagyon egyebek. A szokásos rutin napok mennek. Az egész járványhelyzetből nekünk csak annyi jön le, hogy maszkot veszünk fel, ahol kell. Semmi más változás nem történt az életünkben. Jó, mondjuk moziba nem tudnánk lemenni, ha szeretnénk, de ez idáig sem volt rendszeres program nálunk. És most nincs edzés. Vagyis van, lenne kerületekkel odébb, de azt nem vállalom be, nem fér bele a napunkba. De, mivel háromszor annyi doga van, mint egy átlagos héten, nincs is igény edzésre, mert legalább van idő tanulni, ami edzés mellett most elég kemény menet lenne.

Kincső szülinapja közeledik még, meg a karácsony. Még nem nagyon kezdtem el rendelgetni, még várom a Black Friday-t. Hátha. Van listám, hogy mi kell, és mindennek össze van írva az ára különböző webshopokból. Ha valahol véletlenül TÉNYLEG leakcióznának valamit, akkor megveszem. Múlt pénteken már volt ilyen akció az egyik oldalon. Tegyük fel, 8ezer forintba került náluk a kiszemelt termék, sima listaáron. 2 napra rá akcióban volt 8ezer, 10ezerről leárazva... De azért adok egy esélyt a dolognak, mert sok oldal van, hátha valahol nem nézik totál hülyének az embereket.

Jó egészséget mindenkinek, vigyázzatok magatokra, és jelentkezem majd a friss hírekkel, ha tudok!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr5216290020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása