Hi!

(Ez előtt is van egy bejegyzés, amit most élesítettem korábbról, úgyhogy először azt érdemes elolvasni az események folytonossága miatt.)

Aránylag hamar sikerült időpontot szereznem, mert az elmúlt 2 hétben - mióta nem írtam - már túl is estünk a kardiológiai és gasztroenterológiai vizsgálaton is. Kardiológiára péntek délután mentünk időpontra, de még annak ellenére is várnunk kellett vagy 50 percet. Hát, előfordul, hogy kisebb (vagy problémásabb) gyerekekkel lassabban megy a vizsgálat, aztán a kis csúszások feltorlódnak nap végére. 3/4 6-kor már ott voltunk a 6 órás időpontunkra, és 1/4 8-kor távoztunk. Hááát, ez a kardiológiai vizsgálat nem olyan volt, mint a sportorvosnál szokott lenni. Ott rárakják a tappancsokat, utána odaadják az egk papírt, amit megnéz a doki, hogy rendben van. Itt ugyanígy kezdtünk, majd vérnyomást mértek, meghallgatták jól a szívét, majd egy másik szobában megultrahangozták a szívét. Részletekbe menően. Oda-vissza, balról-jobbra, fentről-le. Esküszöm, én nem voltam még soha ilyen alapos kivizsgáláson. :D Ahogy az várható volt, a gyermek tökéletesen egészséges, nyugodtan szedheti a Ritalint. Az Allee-ban (ott parkoltunk, mert mellette van a rendelő) még vettünk kis kaját, és este 8 után értünk haza. Pénteken. Hosszú nap, hosszú hét volt. A hétvége eseménytelenül telt. Majdnem elmentünk valahová, hogy szép az idő, de olyan lusták voltunk, hogy sehová nem sikerült elindulnunk.

Hétfőn voltunk fogorvosnál. Kincsőnek két új fogára is felragasztották a fogszabályzót, úgyhogy innentől már gyorsan fognak folyni az események, valószínűleg lassan lehet látni a folyamat végét. (Azaz belátható időn belül lekerülhet a fogszabályzó.) Pont két éve van fent neki. :) Viszont, ami inkább hír, hogy vittem Bencét is. Tavaly már belenéztek a szájába, és mondták, ha leváltotta a maradék tejfogait (és azok ki nőttek végleges méretűre), akkor lehet feltenni neki fogszabályzót. Szóval, mondtam Balázsnak, hogy most nézzen bele a gyermek szájába és nyilatkozzon, hogy alkalmas-e már a dologra. És igen, abszolút. Hetek kérdése, és Bence is belép a fogszabályzós tinik csoportjába. :) Korábban már megírtam, hogy fogszabályzásilag Bence fogai a legrosszabbak, hiába rendelkezik ő legszebb fogakkal. Ránézésre. Mert neki nem állnak ki a fogai. Viszont, keresztharapása van, és nem kicsit. Nála sokkal bonyolultabb lesz megoldani a dolgot. Először kap az alsó fogsorára sima fogszabályzót. Ez kicsit kiegyenesíti az ívet szabályosra. Utána kap a felső fogsorára belülre egy gyorstágítót. Ez ugye a szájpadlása alatt lesz, és nekem kell naponta csavarnom majd egyet a szerkezeten, hogy tágítsa az ívet, azaz a befelé dőlő fogakat a helyükre. Utána ez lekerül, és kap a helyére egy stabilizáló ívet, ami belülről fogja támasztani a fogait átmenetileg - hogy ne dőljenek vissza. Ezzel egyidőben kapja meg felülre is a fogszabályzót. Amikor ott a vékonyabb drót erősebbre lesz cserélve, akkor kikerül a belső stabilizáló ív is, mert a vastagabb drót már meg tudja tartani a fogait (csak azt nem tudom, hogy mi a feltétele a vastagabb drótnak, hogy miért nem azzal kezd.) Bence már nagyon várja a dolgot, de azzal kezdődik a történet, hogy röntgenre kell mennünk. De spéci röntgenre, két félére. Panoráma- és teleröntgenre is. Ahogy néztem ez annyit jelent, hogy az egyik fotó szemből, a másik oldalról készül. A Baross utcába kell bemennünk, de arra hétköznap nem érünk rá, úgyhogy szombaton fogunk menni, mert akkor is lehet. Erre a szombatra már nem volt időpont, úgyhogy jövő szombaton. Ha Balázs megkapta a felvételt, akkor tud osztani, szorozni, mérni, tervezni, és utána egyeztetünk időpontot a felhelyezésről.

Kedden Bence nevelési tanácsadóban volt önállóan. Most visszaugrok múlt péntekre, mert, bár estig kardiológián ültünk, a délelőttöt a nevelési tanácsadóban töltöttük. Most volt a második felmérése, de megkértem a fejlesztőt, hogy matekra is tesztelje le, mert az megy most a leggyengébben. Mivel az alapvizsgálat és a matekvizsgálat is hosszú idő külön-külön (másfél óra), ezért nem tudtak délre végezni, és keddre visszahívta befejezni a matekot. Mivel Bence sulijához nagyon közel van a hely, ezért gyorsan ki is találtam, hogy 1-kor eljön suliból, fél 2-re átsétál, onnan mehet haza. És így is lett. :) Igaz, hogy telefonon folyamatosan ott vagyok mellette, de nagyon gyorsan önállósodik Bence, mert mindig van rá alkalom, amit kihasználunk. Már van bankkártyája is pár hete, és már azt is tudja használni (az nem érintős, csak pin kóddal működik). A telefonján lévő appokban már simán nézi, hogy mikor jön a busz, és már megtanulta, hogy működik az e-bérlete. Mert ugye azt is telóra veszem neki online. Jó, ezek kis dolgok, de sok kicsi dolog, ami neki új, és mindegyik kis lépés ahhoz hogy önálló nagyfiú legyen középiskolára. :) Szóval, kedden már egyedül ment nevelési tanácsadóba, ahová jó esetben 2 évente jár - kocsival.

Tegnap, azaz szerdán vittem Kincsőt gasztroenterológushoz. A nő bunkó volt. Igazából ezt nem is kell nagyon ragoznom, biztos mindenki találkozott már tapló orvossal. Ja, és persze nem velem szemben volt bunkó, hanem mindig Kincsővel szemben. Imádom, ha valaki ennyi empátiával gyerekekkel foglalkozik. Aki gyerekorvosnak megy, annak legyen már türelme, kedvessége, együttműködése, akármi. Vagy menjen nyugdíjba, vagy simán váltson szakterületet, és menjen el varrónőnek. Ott nem kell nagyon emberekkel foglalkoznia. Na, mindegy is. Felvette az adatokat, megvizsgálta, kaptunk beutalót vérvételre, ultrahangra, laktózterheléses vizsgálatra. Igazából elment a kedvem/kedvünk az egésztől, de azért meg kéne oldani, mert csak egyszer kell túlesni ezen. Ha kiderül, hogy van valami intolerancia, akkor a következő 80 évben oda tud figyelni erre, és csak egyszer kellett kivizsgáltatni.

Ami még új hír, hogy múlt hét szerda óta új teremben van a taekwondo edzésünk. A suliban nem lehetett folytatni,mert a XI. kerületi tankerület minden iskolaidőn túli tevékenységet beszüntetett az iskolákban a vírus miatt. Viszont, András bá bement a Mega Fitness-be egyeztetni a főnökkel, és az elmúlt 3 alkalommal már ott voltunk. Ég és föld a különbség... mindenki újult erőre kapott, és lelkesek vagyunk, és motiváltak. :) Van tükör - azaz látjuk, hogy mit hadonászunk. Van légkondi. Rengeteg sporteszköz. Súllyal ütünk, kettlebellel guggolunk, korlátnál nyújtunk, valami gumikon állva fejlesztjük az egyensúlyunkat, stb. Iszonyat élvezzük. :) Öltöző van, szekrény van, minden, ami idáig nem volt. Soha nem megyünk vissza a suliba, maradunk itt. Ja, és nem kell keringenem parkolóhelyet keresve, mert van saját parkolója a konditeremnek.

A suliról most nagyon nem ejtenék szót, ott nincs semmi különös. Ugyanaz, amit múltkor leírtam. Bence motivált, szépen tanul. Kincsőnek most nehezebben megy a tanulás, de igyekszik összeszedni magát, a héten csak ötösöket és csillagos ötösöket hozott. Levivel már többet tanulunk, de még mindig jönnek a hármasok. Az majd kialakul.

Most hétvégén valószínűleg kinézünk az Arc kiállításra a Bikás parkba, jövő héten meg folytatjuk az orvosos dolgokat. Hétfőn vagy kedden hajnalban vérvételre viszem Kincsőt, szerdán laktózterheléses teszt reggel 8-kor, csütörtökön vadaskerti konzultáció a pszichiáterrel online, szombat délelőtt fogröntgen. Csütörtök este meg színházba viszem őket. Oda tavasszal mentek volna, de elmaradt a karantén miatt, és most van a pótelőadás. Anyu vitte volna őket, de ő épp vidéken lesz aznap. Ezek azok, amikről tudok, de még alakulhat a jövő hét is. Szerdára szabit kell kivennem valószínűleg. A többi meg meló előtt/után.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr8716232224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása