Medellin 2019.11.14. 14:23

Nyílt napok

Hi!

Ezen a héten voltak az iskolai nyílt napok, amikor be lehet menni megnézni a gyerekek óráit. Ugye ez az, amit már a hátam közepére sem... de állítólag muszáj, ha jót akarok a gyerekeimnek. Egy virtuális jó pontot legalább. :) 4 napos ez a program, úgyhogy kivettem egy szabadnapot, amikor a legtöbb órára be tudok ülni. Így fordult elő, hogy első órában másodmagammal ültem egy énekórán. Már azt hittem egyedül leszek, de szerencsére egy másik szülő is beesett 8-ra. :)

Tehát, Bence énekórája volt az első órám. Gábor bácsi (még mindig a Pokolgép gitáros Kukovecz) remek tanár, imádtam az óráját! Ha nekem bármikor ilyen énektanárom lett volna... Akkor sem értenék a kottázáshoz, vagy bármihez, de jobban élveztem volna az órákat. :D Emlékeim szerint mi kb dalokat tanultunk, meg tapsoltunk, illetve biztos kellett violinkulcsot rajzolnunk a lemásolt kotta elé. Amúgy most a népi hangszerekről volt szó, abszolút a gyerekek bevonásával. Okostáblán egy erről szóló műsor egy részletet néztük meg. Gábor bá reggel gyorsan (gondolom hallás után) lekottázott egy népdalt, amit szintén kivetített a táblán, és azt a dalt gyorsan meg is tanulták. Kellett állni, menetelni, tapsolni az egész hangoknál (remélem nem írok hülyeséget), illetve néha fontos infókat írt fel mindenféle akármikről (olyasmiket hogy "c" a "d", ha.. meg kis b betűket írt fel és azok mit jelentenek). Nem értek én ilyenekhez, de annyi baj legyen. :D Közben énekelt, gitározott folyamatosan. Bármi hangszerről, egyéb infóról volt szó, fejből nyomta. Mindent tudott. Halál lazán, egy szál gitárral megérkezett az órára, csípőből, 100%-os felkészültséggel lenyomta az órát, utána elköszönt és távozott. Baromi szórakoztató óra volt, nekem nagyon tetszett.

Második órában Kincső természetismeret órájára ültem be. Ugyanebben az időpontban volt Bence töriórája is, de úgy volt igazságos, hogy Kincsőére ülök be. Új ofő, új tárgy, ilyesmi. Mondjuk ismerem a tanárt, Bencét is tanítja. A gyerekek ügyesen dolgoztak. A tanárnő főleg fénymásolt lapokról oktatja az anyagot, ezeket kell mindig a füzetbe ragasztani. A dogák is ilyeneken vannak. Csomó feladat volt okostáblán is, és a gyerekek folyamatosan jelentkeztek. Mivel ez már a második óra volt, én leginkább ásítozással töltöttem az időt, és azon elmélkedtem, hogy bírják a gyerekek ezt délutánig, mert én már most ledőlök a székről. Halálra untam magam. Nem azt állítom, hogy unalmas volt az óra, de én már nagyon számolgattam, hány órát kell még túlélnem. Kincső az utolsó padban ült, rendszeresen hátrafordult, hogy közöljön velem valamit, amit úgysem hallottam.

Harmadik órán Levinél voltam környezeten. Itt még több szülő volt, mint Kincső óráján. Néztünk videót, volt csoportos munka, okostáblás munka, táblán munka... minden volt. Levente nem volt túl aktív, és amit kértek tőle, azt se csinálta jól. Hát, annyi baj legyen. Anyu is panaszkodott rá, aki az első nyílt napra bement már, és az angolóráját nézte meg. :) Szerinte mindenki tudott mindent, kivéve Levente. Hát, az tuti, hogy a dogákra felkészül. A szokásos órákra ezek szerint nem. Pedig kéne neki. Ja, meg anyu azt is mondta, hogy milyen mérges volt a gyerekre, mert arra ért be, hogy Levinek nincs kész a házija, és javában másolja valakiről. Gyorsan mondtam is anyámnak, hogy ez azért van, mert ő a legokosabb ezek szerint a 3 közül. A másik kettőnek nincs ennyi esze, csak hozzák haza rendszeresen a házi hiányokat. :D Visszatérve: változatos, érdekes óra volt, de óra végén 3 ppt előadást is végig kellett hallgatnunk, ami belelógott a szünetbe. A 10 perces szünetbe. Úgy 6 percet. A gyerekeknek és a szülőknek is volt 4 perce, hogy egyenek, igyanak, mozogjanak egyet, és pisiljenek. Esetleg megkeressék az apjukat a következő óra előtt, ami az én dolgom lett volna pontban 10:45-kor. Húú, de ingerülten ültem már a fenekemen! Se az én szabadidőmmel, se a gyerekemével, meg a többi gyerekével ne szórakozzunk már. 10 perc szünet iszonyat kevés így is. Ha nem az egyik kis osztálytárs előadását hallgattuk volna, hanem csak a tanárt, tuti felállok és kimegyek.

Negyedik óra tesi volt. Erre 3 érdeklődő ült be. És ebből mi voltunk 2 fő apámmal. Bence őt is meginvitálta, mert gondolom ki akarja vívni apám elismerését, hogy ő már milyen ügyes. :) (Illetve nem tudta, hogy én megyek. :P ) Nagyon összeszedetten, fürgén és ügyesen dolgozott. Ahogy láttam, kicsit feszélyezve. De a 3 emberből 2 őt nézte, és teljesíteni kellett. :D Amúgy hosszas bemelegítés és erősítés után szekrényugrás volt. Hááát, én úgy élveztem az órát! Jobban, mint az éneket. Teljesen lekötött, szinte átéltem, ott drukkoltam magamban, ahogy mentek a versenyek is. :) Ugye én tesitagozatos voltam 8 évig, ebben nőttem fel, és minden beállás, minden indulás, minden feladat ott futott bennem is, mint valami genetikai program. Már-már megütötte a tesióra azt a szintet, amire azt tudom mondani, hogy igen, ennek tényleg ilyennek kéne lennie. A tanár laza, jófej, szigorú, minden egyszerre. Ennyi fegyelmezett kis tinit ritkán látni egy rakáson. Kellett egy-két év az összecsiszolódáshoz, de a tanár nyert. :) Az óra végén játék is volt. Ja, az elején is. Úgyhogy nagyon örülök, hogy Laci bá a tesitanár náluk.

Ötödik óra angol volt Kincsőékkel a könyvtárban. Voltam már bent az új angoltanárnőnél fogadóórán, és nagyon szimpi volt. Szerencsére az órát is ugyanígy tartotta. Csak angolul beszél a gyerekekhez (oké, szükség esetén magyarul is megszólal), csomó játékos feladat volt párban, csoportosan, és okostáblán is. Az állatokat és állatok kicsinyeit vették, azok jellemzését, illetve a folyamatos és sima jelenidő közti különbséget. Kincső nem volt túl aktív, de folyamatosan figyelt, dolgozott. És jól dolgozott. Megkérdeztem, és megtudtam, hogy ez a haladó csoport. Ezek nem publikusak annyira, de ugye azt is tudtam, hogy Viktor báé a kezdő. Akik idáig nem is tanultak még angolt. És 3 csoport van. (Differenciált nyelvoktatás, az egész évfolyam van bontva, tehát a és b vegyesen ül az órákon.) Talán annyi negatívumot tudnék mondani, hogy a tanárnő olyan kis fiatal, kedves, aranyos, jóindulatú, hogy már nem is tűnik tanárnak. :D Nincs semmi fegyelmezetlenség az óráján, nem erről beszélek, tényleg senkire nem kellett rászólni - nem is lett volna miért - de kicsit hangosabbnak, erősebbnek is el tudnám képzelni. Szerintem most kezdett amúgy, Bencét is ő tanítja, és nagyon-nagyon jó tanár. Akkor is, ha ilyen kedves marad, de pár év gyakorlat után szerintem még szuperebb lesz. Hogy is mondjam. Nagyon meg akar felelni még a gyerekeknek? A gyerekeknek kéne megfelelni a tanárnő felé. :) De ez csak egy ilyen érzés, ha már bele kéne kötnöm valamibe. :P Fiatal, kezdő leányzó a tanári pályán, de már most szuper.

Ez az öt órám volt ma, utána fogtam Bencét, és vittem neurofeedback-re. Kicsit dumáltunk Magdival, leadtam Bencét, és mentem az Aldiba. Épp ott voltam, amikor írtak a Camponából, hogy megjött a rendelt aksi, vihetem be a telefont. Rongyoltam vissza neurofeedback-re, megakasztva a munkát, hogy azonnal kell nekem Bence telója, mert most pont van időm elintézni. Aztán szaladtam a Camponába, de a szervizes leterheltsége miatt le kellett adnom a telót, hogy 3 óra múlva mehetek majd érte. Úgyhogy visszamentem Bencéért, hazavittem, mentem tovább Kelenvölgybe a többi gyerekemért, őket is hazavittem, majd lestem az órát, hogy 6-ra kell visszamennem a telóért. 5-kor hívtak, hogy képzeljem el, gyári hibás aksit kaptak... Szóval, pénteken talán (ha szerencsénk van) lesz működőképes telója Bencének. Addigra talán megkapják az új rendelést a cseréhez.

Kincső most díjkiosztón és versenyen van. Az előző pályázatával harmadik helyezést ért el a kerületi akármi versenyen (valami koaláról beszélt), és közben már kezdődik is természetismeret verseny, amire hetek óta készülnek a csapattal. Nóri, Simi, és Kincső (+ a tanárnő). PPT animációval (by Kincső) és 3-4 A4 oldal szöveg, amit közösen mondanak fel. Este 7-re fognak végezni, mert sok a versenyző. Tervezem, hogy inkább elmegyek érte, mert sosem fog hazaérni, és tanulnia kell holnapra is. Btw ma délelőtt is volt dolgozata. Este 9 előtt már ágyban volt, mert ofői előírásra hamar le kellett feküdnie, hogy a verseny előtt kipihenje magát. :)

Ma reggel ezt mondta az osztályfőnökéről, Orsi néniről: "Olyan, mint egy pszichológus, egy anyuka, és egy legjobb barátnő egyben." Úgyhogy, nagyon örülök Orsi néninek is. :) (És míg ezt leírtam, addig elgondolkoztam az életemen, hogy miért nem rólam mond ilyeneket a lányom...? :D )

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr3615305844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása