Hi!

Rohamosan közeledünk a félévi bizihez. Ha minden igaz, amúgy ma lesz a jegyek lezárása, hétfőn meg csak valami nagy értekezlet lesz, illetve jövő pénteken kapják meg a bizonyítványt. Úgyhogy, ha jól sejtem, túl vagyunk minden dogán, ami a jegyekhez kell.

Kincső tucatjával hozta az ötösöket, és semmi mást. Mindent feljavított, amiből esetleg fél jegyre állt, de javított fel szerintem olyat is ötösre, amiből inkább négyesre állt. Nagyon ügyi. Neki már találtam rajzoktatásos lehetőségeket, csak még egyiket sem kerestem fel ezzel kapcsolatban. :)

Bence szintén csupa-csupa jó jegyeket hozott az utóbbi hetekben. Ötöst versmondásra, négyes dogákat, stb. Teljesen meg van táltosodva a gyerek. :) Mondjuk azért duzzogtam is a jegyei kapcsán, mert pl nem egy tárgyból úgy zárták le rosszabb jegyre (ami már tuti, hogy az lesz), hogy pont fél jegyre áll. 3,5, akkor lezárunk hármasra. Miért nem lehet ilyenkor valami akármi feladatot megcsináltatni velük, és az eldönti, hogy merre legyen kerekítés? Komolyan nem fér a fejembe. Mindig az a szöveg, hogy félévkor le, év végén felkerekítenek. Mintha ez törvénybe lenne iktatva, és nem lehetne eltérni ettől. Baromi motiváló, tényleg. De tegnap nagyon jó napja volt Bencének, mert csillagos ötös lett a versmondása, valami dogája 4-es lett, és suliból anyuékhoz menet észrevett egy idős nénit a bolt felé araszolva, és egyből odapattant, hogy segíthet-e neki. Táskát vinni, akármi. A néni mondjuk nem élt a lehetőséggel, de örült a felajánlásnak, és Bence még késő este is ezt emlegette, úgy feldobta az eset. :) Valószínűleg jó érzés neki, hogy majdnem segíthetett, és büszke magára, hogy nem hagyta ki a lehetőséget a segítségnyújtásra; én meg ugyanolyan büszkén veregetem a vállamat, hogy én fiam, én nevelésem! :D

Levente viszont mindent lerontott téli szünet óta. Ő meg sorra hozza a négyeseket, és mindent lerontott négyesre, amiből fél jegyre állt. Angolból pl volt 5 ötöse, pont kitűnőre állt decemberig. Azóta két négyest és egy hármast is szerzett belőle. Remek. Igaz, hármasra semmiből nem áll, és 4 egész felett lesz az átlaga, de nem sokkal. Szóval, ezzel csak az a gondom, ha annyit tanulna, mint Bence, vagy Kincső, akkor ő simán lehetne kitűnő tanuló. Csak vele nem tanul senki. Kincsővel sem, de ő tanul magától. Levi meg csak úgy tesz. Vagy csak átfutja. Nem tudom. Szóval, nem a jegyeivel van a bajom, mert pont senkit, semmikor nem fog érdekelni, hogy 4. félévkor 4-es tanuló volt, de a hozzáállásán lenne mit fejleszteni még mindig.

Amúgy Kincső ma Líviánál alszik, Levi anyuéknál, Bencével meg készülünk a holnapi nyelvtan felmérőre. Aztán holnap Bence Milánhoz megy délután, Levi a szintén Bence nevű osztálytársához, és Kincsővel kettesben leszünk otthon délután. Aztán Bence megy szombaton Líviával múzeumba, hétfőn pedig váratlanul szünnap lesz suliban. Csak annyi volt beírva, hogy tanítás nélküli munkanap, de ezekre a napokra mindig szerveznek valamit (színház, stb). Na, most kivételesen nem, az értekezlet miatt. Lesz egy nap pihi. Délelőtt egyedül lesznek otthon, majd ebédre hazamegyek ebéddel. Anettal váltjuk egymást melóban, fél-fél napot leszünk.

Amúgy az értekezletről onnan tudok, hogy tegnap felhívtam Bence osztályfőnökét, és mondtam neki, hogy mi a helyzet, jövő héten miért fog Bence hiányozni suliból, mert lehet, hogy sulit fog váltani. Elmondtam neki, hogy mi a helyzet. Hát, nagyon megdöbbent a híren, és nagyon bepánikolt, ahogy én is pár hete. :D Hirtelen meg se tudta emészteni. Hogy a Süvi? Hogy  akkor nem fog idejárni? Hát ő ezt most el se tudja képzelni. Ezen most gondolkoznia kell, meg kell emésztenie. De úgy hiányozna neki, úgy imádja! És milyen suli? Biztos átmegy? Pedig nagyon ügyes! De megérti, hogy 32 gyerekből nehéz mindig a 32-nek lenni. Igen, sokkal jobb neki - meg minden gyereknek - a 15 fős osztálylétszám. De azért csak érdeklődni menjünk oda, ne konkrét tervekkel! Majd ő is utánanéz a sulinak, érdekli. De akkor most tényleg elmegy? Hát, neki is csak az a lényeg, hogy Bencének a legjobb legyen. :D Stb, stb. Na, ha nem is ilyen dolgok miatt, de én is bepánikoltam a suliváltás lehetősége miatt, de továbbra is már csak azon izgulok, hogy minden jó legyen, és átvegyék. :) Jövő szerdán megyünk oda a személyes találkozóra, mint első kör a felvételhez. Na, és az osztályfőnöktől tudom, hogy igazából ma zárják a jegyeket.

Más új hír nincs.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr4515422722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása