Medellin 2020.09.21. 12:24

Új szemüveg

Hi!

(Ezt múlt hét szerdán írtam, csak elfelejtettem élesíteni.)

Egyszerűen csodálatos, hogy Bence figyelemhiánya milyen új területekre tud kiterjedni, hogy már önállóan jár suliba. Tegnap amikor hazaértünk, a szomszéd épp rángatta a kertkaput, próbált kijutni, de nem sikerült neki, mert Bence kulcsra zárta az ajtót. (Elektromosan nyílik, kívülről csak kulccsal nyitható, kvázi sosincs bezárva.) Két napja a lépcsőház ajtaját zárta le ugyanígy a lakók elől. Ami biztonság végülis biztos nem árt, mert a lakáskulcsot viszont rendszeresen hagyja a zárban kívülről. :D Tegnap épp összefutottam az egyik szomszéddal a kertben, úgyhogy jeleztem is neki, ha ilyen furcsaságokat tapasztalnak, az csak azért van, mert már önállóan jár haza a gyerek, de majd kialakul a dolog. :D

De ilyen apróságokat leszámítva nagyon ügyesen közlekedik. Főleg, hogy egyik nap egyik buszra kell szállni, másik nap másikra, attól függően, hogy hazafelé tart, vagy anyuékhoz edzés miatt. A suliban úgy látom jól érzi magát, szinte minden nap úgy jön haza, hogy a házik nagy része készen van (és önállóan csinálja őket!), és kapott már ötöst is, meg mosolygós fejet is. Minden nap felhív suli után, és beszámol az aktuális örömeiről. Úgyhogy egyelőre minden szép és jó, és nem bántuk meg az iskolaváltást.

Mesélte, hogy tegnap reggel megint kimentek a Feneketlen-tóhoz, és egy labdájuk a fán ragadt. Ő lett a nap hőse, mert felmászott érte, nagyon magasba. Ott kuncogott nekem, hogy a tanárnő kérte, hogy ez inkább maradjon köztük (nyilván, mielőtt kiborulok, hogy ő ezt nem akadályozta meg), én meg folytattam a kuncogást a gyerekkel, hogy a tanárnő még nem ismeri őt eléggé, ez nekem nem hír. :D

Kincső tegnap megkapta az új szemüvegét, de nem elégedett vele. Bizton állította az optikában is, hogy rossz lencséket tettek be, mert ő ezzel nem lát. Hogy a jobb szemén erősebb a lencse, nem a balon. :) Megnéztük tüzetesen a papírt, lemérték a lencsevastagságot, én is felpróbáltam, és persze minden olyan, amilyennek lennie kell. De csak az egyik szeme romlott, azaz már egy dioptria a különbség a két szeme közt, és az nagy különbség. Még nem szokta meg az új szemüveget; kell, hogy alkalmazkodjon hozzá a szeme. Még ma reggel is mondta, amikor felvette, hogy nem jó, a régi jobb. Fura, mert amikor utoljára kapott új dioptriát, és felvette a szemüveget, akkor boldog volt, hogy lát, és milyen jól lát, és de szuper, hogy minden éles. Ezt a reakciót vártam volna most is. Még várok pár napot, hogy mi alakul, aztán lehet, hogy visszaviszem kontrollra a szemészetre, hogy mi lehet a gond, nézzenek rá megint. (Ez mondjuk elég könnyelmű kijelentés, mert nem tudom, hogy ennek van-e sürgősségi része, mert amúgy egy hónapra előre van időpont...)

Még csak szeptember közepe van, de Kincsőnél már beindult az év eleji dolgozatdömping. Sokszor este 10-ig tanul - bár hozzátartozik, hogy edzésnapokon eleve későn tud nekilátni. Főleg, hogy azokon a napokon délután angolja van, így a leckét is edzés után írja, és még csak az után tanul. Remélem fogja bírni így, de még nem panaszkodott, csak kérlelt, hogy ne kelljen 9-kor lefeküdnie, mint a többieknek. :)

Leventénél szokás szerint nem tudom, mi a helyzet. Bepakol, este 10-15 percet eltölt a kötelező olvasmánnyal, és állítólag még a tananyagot is átfutja, ha veszekszem vele, hogy ő is tanuljon. Ez is kb 10 perc nála, míg átolvassa az előző órai anyagot, aztán már dobja is félre. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog így teljesíteni, hogy már több tantárgy van, és felsőben minden nehezebb. Leventéről egyszerűen nem tudok mit sztorizni, ő olyan eseménymentes gyerek. :D Reggel bemegy suliba, délután kijön, este elvan, majd alszik. Cuki.

Múlt héten elkezdődött az edzés is, most hétfőn már én is csatlakoztam. Kíváncsi vagyok, meddig fogunk tudni járni. A mi sulinkban pl. már nem engedélyezik a különórák megtartását. Se a délutáni foglalkozásokat (kosárlabda, akármi), sem a suliban tartott fizetős foglalkozásokat (rocky, judo, stb). Mondjuk az egy kis iskola, és sok gyerek van bent még délután, amikor ezek kezdődnek. Őrmezőn pedig ott van a hatalmas épület, ami délután 5-kor konkrétan tök üres, amikor érkezünk. Úgyhogy nem tűnik veszélyesnek. Remélem itt nem fog az iskola ilyen intézkedéseket bevezetni, mert nem látom indokoltnak.

A sulikezdésre még mindig nem vettem meg mindent. Bencének pl harmadik hete nincs tornacipője... Már kinéztem valamit a Decathlonban, csak időm nincs elmenni suli előtt. De a héten megpróbálom elintézni azt is. Sok cipőboltot megjártam már, de ár-érték-minőség arányban még nem találtam meg, amit keresek. Tornacipőt tesire nem fogok drágán venni, az olcsók meg olyanok, hogy abban csak a talpa fájdulna meg.

Szóval, még nem panaszkodom, aránylag nyugodt heteink vannak, még nem vagyok kiborulva. De van egy olyan titkos álmom, hogy nem is lesz rosszabb. Mindenki egyre ügyesebb, önállóbb, és hátha egyre könnyebb lesz minden. :)

Pá!

Ja, és még egy hír: tegnap végre láttam az ikreket, ha csak messziről is. :) Dórinak átvettem egy rendelt csomagot, és tegnap beugrott érte a munkahelyemre. Ezer éve nem láttam őket, és most is csak kellő távolságról a parkolóban, és az alvó babákat is csak a kocsiba bekukucskálva láttam. Akkorát nőttek! Nagyon cukik voltak. :) Nem tudom, hogy mekkorák lesznek már, mire megint kézbe vehetem őket..

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr4016203132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása