Hi!

Nem, nem strandolni voltunk. :)

Pénteken szabin voltam, mert időpontunk volt a nevelési tanácsadóba 10:15-re. Hát, nem volt egy sikertörténet a nap. Reggel Bence a szokott időpontban, azaz 3/4 7-kor elindult suliba, mert, bár aznap nem ment volna, épp olyan program adódott, amin részt akart venni. A tesiórát átrakták első órára, és annak a keretein belül kimentek a Feneketlen-tóhoz. Előző este már háborgott, hogy pont aznap nem megy suliba, amikor program van... Úgyhogy, ő inkább felkelt 6:20-kor, és bement. Megbeszéltük, hogy 9 körül találkozunk majd a sulinál, elviszem reggelizni, és utána 10-re megyünk a nevelési tanácsadóba. Ennek megfelelően nem is vitt magával semmit.

Fél 8 körül bevittem a suliba a többieket is, majd beugrottam anyuékhoz kicsit, mert valamivel el kellett ütni az időt. Fél 9-re elmentem tankolni, kocsit mosni. Kocsimosás után beültem a kocsiba, ránéztem a telefonomra, és mit látok? Nem fogadott hívás és sms a nevelési tanácsadóból, hogy sajnos az egyik kolléga koronavírus tesztje pozitív lett, így mára be is zár az intézmény, nem tudják fogadni Bencét, majd telefonálnak új időpont miatt. Ezt így akkor, amikor épp indulnék érte, és másfél órányira vagyunk a vizsgálattól, amivel fél év késésben vagyunk...

Gyors telefon ide-oda, szaladtam haza, bepakoltam aznapra a gyereknek, raktam össze reggelit, és rohantam vissza a suliba. Úgy döntöttem, hogy 10 után már nem indulok el melóba, mert a szombati szülinapra is meg kell még vennem az ajándékot. Egy napom ment a levesbe, cserébe szaladgálhattam jó sokat, és várhatom a következő időpontot.

Viszont, a szülinapi ajándékot be tudtam szerezni legalább. Levi szombaton buliba volt hivatalos. Reggel, mire előkúsztam az ágyból, már mehettem is reggelit vásárolni, és, mire megreggeliztek, már kezdhettem is ebédet csinálni, mert okosan pontban 12 órára tették a party kezdetét. Gyanítottam, hogy nem ebédre várják őket a játszóházba, bár kaja nyilván lesz. Előzetes infóim szerint (amit telefonon kaptam a szülinapos anyukájától) először laser parkba mentek volna lövöldözni, onnan fel a játszóházba. Ennek megfelelően fél 12-kor elindultunk, hogy háromnegyed körül ott legyünk, mert tapasztalatból tudom, hogy először beöltözés, utána eligazítás, és időpontban kezdődik a móka. Odaértünk, lementünk, sehol-senki. Megyek a pulthoz, hogy xy szülinapjára jöttünk délre. Nézik, ilyen nincs nekik beírva. Nem baj, jól indítunk, menjünk fel a játszóházba. Felmegyünk, sehol-senki. Megyek a pulthoz, hogy xy szülinapjára jöttünk délre. Persze, menjünk csak be! Hú, mondom, ránézne azért a papírkáján, mielőtt beküldöm a gyereket és magára hagyom? Mert nem látok sehol senkit. Nézi-nézi, tényleg nincs délben xy, egy másik névvel keverte. (Fasza.) De látja, 12:30-ra van beírva a szülinapos osztálytárs. Szuper. 45 perccel korábban jöttünk. Mert nagyon ráérek. Kincsőt felhívtam, hogy keresse már elő a meghívót, fotózza már le nekem, mert én tuti délre emlékszem, el van mentve a telefonomban. Jött a kép: 12:00. Oké. Beültünk egy kávézóba várni, negyed 1 körül kiálltunk a bejárat elé. Jött is épp az anyuka, hogy ő most rohan zoknit venni, de annyi változás van, hogy nem jött össze a 10 fő a lézerharchoz, úgyhogy helyette cyberjump lesz. Csak már nem akart új meghívót küldeni... (Oké.) Épp jött egy másik meghívott gyerek is, és kérdeztem tőle - miután anyuka elszaladt a ruhabolt felé - hogy ő honnan tudta, hogy fél 1-re kell jönni?? Gyerek nézett rám nagy szemekkel: fél egyre?? Ő délre jött, csak elkésett. Wtf. Egész úton anyáztam hazafelé, hogy hogy létezik az ilyen szervezés.

Mindenesetre buli vége előtt jóval, elsőnek mentem Leviért fél 4-re, mert 4-től várta a haverja, Thomas, ottalvós bulira. Már nem először aludt Thomasnál (talán 2. v. 3. alkalommal), és úgy várta már, hogy számolta vissza a napokat. :D Nagyon jó haverok, nagyon szeret ott lenni, nagyon szereti Thomas szüleit is. Van nagy kert, mászóka, faház, ágról lógó hinta, trambulin, ami kell. És cica. Játszóház után, Thomasék előtt beugrottunk a DM-be egy percre, egy dologért. Levi térült-fordult a sorok közt, majd nagy könyörgő szemekkel megjelent előttem egy kis doboz macskakaját szorongatva, hogy lééégyszi, vegyük meg Cirminek! :D A kocsiban bevallotta, hogy attól félt, hogy leüvöltöm majd a haját, hogy hogy jut eszébe ilyen hülyeség, dehogy veszünk kaját Cirminek. Ja, még élénken élt benne, hogy pont előző nap egész hazaúton téptem a szám, és veszekedtem vele, amikor egy annyit ejtett ki a száján, hogy focira szeretne járni. Hát, vannak a kedves anyukák, meg a veszekedős anyukák. Én minden bizonnyal az utóbbi vagyok. És csodálom magam emellett, hogy még nem élek nyugtatókon. Szóval, visszatérve. Levit leadtam 4-kor egy Cirmikajával, és másnap 11-kor láttam őt viszont legközelebb.

11-re viszont már a tesók kíséretében érkeztünk Thomasékhoz, mert azzal a lendülettel indultunk le Velencére. Kincső készített egy pinatát az apja szülinapjára, és úgy határoztunk, hogy személyesen adjuk át, mert abban nincs semmi móka, ha magának püföli a dobozt a kertben. Illetve úgysincs alkalmuk találkozni, úgyhogy láthatja kicsit a gyerekeket. Kint a kertben, biztos távból, maszkban. Nagyon jól sikerült az ajándékozás, és nagy volt az öröm, de nem maradtunk sokáig. Szerintem így is vagy fél órát voltunk ott. Onnan pedig elmentünk ebédelni Velence másik felébe. Ez azért említésre méltó, mert végig Bence mondta az utat. :) Szoktak járni a Gajdos lángosba az apjukkal, és tökéletes útbaigazítást kaptam. (Jó, bevallom, titokban beütöttem az útvonalat a telefonomba is, de az csak arra volt jó, hogy ellenőrizni tudjam, hogy jól irányít-e Bence. :) Az apjuk a vonatállomástól kifelé lakik, a 7-es alatt, azaz déli part alatt, a lángosos pedig inkább Sukoró közelében van, északi parton, közel az M7 feljáróhoz. Tehát nem két utcányira vezetett el. Ettek egy jót, utána pedig hazamentünk, és megírtuk a maradék házikat.

Igyekszem rendszeresebben jelentkezni.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr4316200754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása