Hi!

Hétfőn és kedden szülői értekezleten ültem. Kincsőén és Bencéén, Leviére nem tudtam menni (ugyanakkor volt, mint Kincsőé).

Kincső kapcsán megjegyzendő dolog, hogy megvan, ki lesz az osztályfőnöke jövőre. Bence természetismeret tanára, akit a legjobban utál. :D Rémisztgette is Kincsőt, de szerintem (remélem) nem lesz vele gond. Én fogadóórán mindig kedvesnek, segítőkésznek látom. Az, hogy szigorú és követel... nem biztos, hogy baj. :) Kincsőnek semmiképp. Szerintem az még motiválni is fogja őt, bár max ennél a tantárgynál fognak találkozni vele. A többi tanár személye majd csak szeptemberben derül ki. Viszont, azt is megtudtuk Orsi néniről, hogy imád túrázni. Úgyhogy már most borítékolható, hogy Kincsőék a következő 4 évben nagyon jó helyekre el fognak menni. :) Edit néni még ottalvós táborba se vitte őket a 4 év alatt.

Ami még érdekes, hogy lesz az erdei táboruk a Csiki pihenőkertben, és mennek majd Visegrádra egy teljes napra. Aznap, amikor Levi Ópusztaszerre megy az osztályával. És ezen a napon fogja Bence meglátogatni Líviával a Korda stúdiót. :) Azon héten, amikor az erdei tábora lenne.

Ugye már mondtam, hogy Bencét nem viszik az osztálykirándulásra. Ez az osztályfőnök döntése, mert már nem tudja hogy szankcionálni Bencét, hogy észre térjen, és megfelelően viselkedjen. Voltunk bent az igazgatónál is, de a döntés végleges. Bence már nagyjából beletörődött, pedig nagyon várta. Igazából semmit nem várt annyira, mint az idei erdei tábort. A probléma összetett, megértem a tanárok álláspontját is. Én sem tudok semmi alternatívát kitalálni, hogy helyette mivel ömmm... motiválják? Büntessék? :P Az az álláspont, hogy ha most nem fogják meg, akkor 7. osztály környékén már lehetetlen lesz, középiskolában meg... De ez még odébb van. És néha már flegmán szemtelen is (ezt jóindulatúan fogjuk rá arra, hogy kamaszodik).

Mi ugye azt mondjuk, hogy a gyerek figyelemhiányos, hamar elfárad. Borítékolható, hogy 20-25 perc után elkezd unatkozni, és elfoglalni magát mással (pl beszélgetés). Ez nem is borítékolható, ez igazából így van a figyelemhiányos gyerekeknél. Szakemberek nincsenek, ezt sajnos az átlag tanárnak kell(ene) tudnia kezelni. Nekem hiába írogatnak be az ellenőrzőbe, nem vagyok ott. És, mivel a tanulmányi eredményeivel sem tud villogni, ezért ugye azzal kompenzál, hogy bohóc. Ezzel hívja fel magára a figyelmet. Amiben az igazgatónőnek igaza van, hogy Bence szakvéleménye szerint tanulási nehézség esete forog csak fenn, magatartásbeli problémákról nem szól a szakvélemény. Ergo, ha Bence akarna, tudna viselkedni.

Ami engem azért zavar, hogy arra való hivatkozással nem viszi Edit néni, hogy 31 gyerekért felel, nem tud külön a "problémás" gyerekre figyelni, mert mi van, ha bármi történik... Nos, ez egy vicc. Bence kapcsán soha, azaz SOHA nem volt olyan visszajelzés, hogy kirándulások alkalmával bármi probléma lett volna vele. Kicsit külön kéne választani a tényleg problémás, balhés, verekedős, kötekedő, szót nem fogadó, önfejű stb gyerekeket azoktól, akiknek figyelemhiányuk van, ezért órán nekilátnak szórakozni, ha elég volt a tananyagból. Mert ez baromira két külön kategória. És, a másik tanulási nehézséges, hasonló problémákkal küzdő osztálytársát sem viszik. Ettől a megoldástól a tanárok eredményt várnak, a szakemberek szerint meg ennél rosszabb megoldást ki sem lehetne találni az ilyen gyerekek részére. (Nem elég, hogy gyengeségeid vannak, amik folyamatosan megnehezítik a mindennapjaidat, még meg is büntetünk érte.) Úgyhogy, ez van, le kell nyelni. Én őszintén remélem, komolyan nagyon drukkolok, hogy a tanároknak legyen igaza! Ha ez kell, hogy visszatereljék Bencét a helyes útra, akkor ez kell. Kell pár pofon néha az élettől, hogy helyrerakja az embert. De benne van a kalapban, hogy pont az ellenkezőjét érik el a céljukkal, hogy Bence rámegy a minden mindegy vonalra. Ezt majd az idő eldönti.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr3214814782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása