Medellin 2019.02.21. 13:50

Síszünet

Hi!

Túl vagyunk az egyik övvizsgán. Bencének megvan a két kék csíkja, bár az övén még csak egy van. Kellene rá műtenem egy másik csíkot is valahonnan. Amúgy baromi korán odaértünk a vizsgára, pedig Lizát is felszedtük útközben. Elmentünk kaját venni vizsga előtt, és utána vagy 40-50 percet vártunk a suli előtt, mire kinyitották az ajtót, és beengedtek mindenkit. De tök jól elvolt a két gyerek. Ettek, zenét hallgattak, gyakorolták a formagyakorlatokat, hülyéskedtek... tök jól elrepült az idő.

A vizsgán csak 2 gyerek vizsgázott két kék csíkra, mindenki más kék övre ment. Úgyhogy sajnos Bence kitüntetett figyelemnek örvendett, mert amikor ők ketten vizsgáztak, akkor csak két gyereket figyelt a vizsgáztató, amikor a többiek vizsgáztak, akkor nyolcat nézett egyszerre. Hát, nem azt mondom, hogy tökéletesen tudott mindent, de ugye nagyon izgult. Bár én szerintem jobban izgultam, mint ő (én azon izgultam, hogy Bence tuti nagyon izgul :D ), és pl a formagyakorlatot nem is mertem nézni, eltakartam a szememet. :D (Pedig nem tudom, hogy mikor ront. Vagy ő ront-e, vagy a párja. :D ) Viszont, amit jól csinált, azt gyönyörűen csinálta, példaértékűen. Szerintem ez is sokat nyomott a latba. A lényeg, hogy megkapta az oklevelet. :)

Amúgy nézelődtem, hogy van-e máshol oktatás, akár másik egyesület, mert itt ők a legidősebbek már. Még ovis is van a csoportjukban. Nincs serdülő csoport, pedig pár éve még volt. De nem találok sehol, semmit. :( Egy hely van az Etele úton, de ott olyan későn kezdődik az oktatás, hogy kizárt dolog. Fél 4-kor végeznek a suliban, és 6-ra kéne visszajönni, és 7-ig tart. Úgyhogy maradunk itt. Kincsőnek és Levinek ma lesz az övvizsga. Megint mehetünk suli után Kispestre, csak most annyi módosítással - hogy még rosszabb legyen - hogy 18:20-ra kell mennünk. Ez tegnap derült ki. Sosem fogunk hazaérni. És holnap két gyerek is dogát ír, amire esély nem lesz tanulni. (Bár Kincső már kedden tanult rá, mert úgy volt, hogy szerdán lesz a doga.)

Szombaton voltunk nagyit felköszönteni névnapja alkalmából, délután pedig hoztam vissza Levit Kelenvölgybe, farsangi buliba. Vasárnap otthon voltunk, hétfőn pedig apu elvitte őket az Avatar kiállításra. És villamossal mentek be a városba. :) Volt buszjegyük, és ellenőr is jött, úgyhogy volt minden. :) A kiállítást amúgy egy óra alatt letudták, mert nem volt több néznivaló, de nagyon tetszett nekik. Mind a 3 gyereknek. El sem hiszem. :D Kaptak útközben kürtőskalácsot is, és még a Budapest Eye-ra is be akarta fizetni apu őket, de nem akartak (mertek) felmenni rá, amit totálisan megértek...

Keddre pedig kivettem szabit, és én maradtam otthon velük (2 nap síszünet volt hét elején). Mivel végre szép az idő, ezért indokolatlannak tartottam egy egész napos Team Fortress csatát, ezért megszavaztattam velük, hogy hova menjünk. 3 opciót dobtam be (Tata, Vadaspark, Gyerekvasút), úgyhogy Tatára mentünk rollerezni. Csak annyi módosulás volt a programban, hogy most nem az Öreg-tóhoz mentünk, hanem a Cseke-tóhoz, mert anyu mondta, hogy azt is mindenképp meg kell néznünk, ha ott még nem voltunk. Úgyhogy oda mentünk, kis időt eltöltöttünk a sportpályán is, de az Angolkertet már nem néztük végig. De még szerencse is, hogy nem akartak tovább maradni, mert elfelejtettem, hogy fél 5-től neurofeedback van. :D Úgyhogy arra is hazaértünk időben. Oda már csak egy hónap múlva fog majd menni Bence 1-szer, utána lehet, hogy már nem. Vagy csak 1-1 alkalommal még, de ilyen hónapos kihagyásokkal. Magdiék már most odáig vannak, hogy a kedvenc gyereküket hamarosan elveszítik. :D Szerintem Bence az első gyerekük is egyben, és legtöbb ideje járó is. Btw, olyanoktól tudok már lehidalni, hogy pl Bence úgy jön ki a suliból nap végén, hogy ebből-abból maradt leckéje. És, amikor hazaérünk, akkor egyből figyelmeztet, hogy leckét kell írnunk. :o És magától szól, és lelkiismeretesen, nem nekem kell kihúzni belőle, meg utánanézni, hogy készen van-e minden, meg könyörögni neki. :o Úgyhogy, van itt bőven változás, ahogy nő a gyermekem. :)

Levente megint rossz jegyeket hozott, matek dogára egy hármast, meg egy négyest. Tegnap már komolyan elbeszélgettem vele a dolgokról, és meg is sértődött. Én meg azt hittem, hogy magába szállt, azért viselkedik úgy, ahogy. De aztán este, amikor benéztem hozzájuk, és még ébren voltak, akkor kijelentette, hogy amúgy ő meg van sértődve, ha nem venném észre. :D Úgyhogy megint kapott egy kis fejmosást, hogy a sértődős pasik nem érdekelnek, azzal nálam nem megy semmire, és reméltem, hogy inkább magába van szállva, és szégyelli magát. Majd rázártam az ajtót, hogy még ezen is gondolkodhasson. Pfff... Akkora szája tud lenni, hogy az szörnyű. Tudja, hogy imádjuk, és nem fél beszólni, mert akkor is imádjuk, az őszintesége miatt is. :D Bence az már tinisedik. Ő már tud háborogni. Felveszi azt a hülye hangsúlyt, és veszekszik, és háborog. Én meg cserébe kiparodizálom, pofákat vágok neki tükörképként, és attól még idegesebb is lesz esetleg, de elhallgat, mert nem talál partnert a vitájához. :P Jaj, és ez még semmi, ha tippelnem kéne. Pár év, és nem tudom, mi lesz itthon 3 kamasz gyerekkel...

Tegnap voltunk fogorvosnál. Kincső ment a szokásos havi kontrollra a fogszabályzó miatt, de most belenéztek Levente szájába is. Kellett a szakvélemény, hogy neki mi kell, és mikor. Hát, alulra azonnal kell, mert növő rágófogak már dőlnek be a foghíj felé, és nem lesz elég helye kijönni az új fognak. Felülre pedig bőven ráér leghamarabb nyáron, addig még pár fogváltáson át kell esnie. De neki és Kincsőnek is el kell mennie addig pár maradék tejfogcsonk kihúzására. Az már befolyásolhatja az új fognövések irányát, hogy útban vannak, és jó lenne a szabályzás előtt kigyomlálni őket, mert utána már nehezebb lesz a fogszabályzó miatt. Úgyhogy március 14-re van időpontunk, és egy hétre rá fel is lehet tenni Levinek alulra a fogszabályzót. Úgyhogy ez elég új hír, mert ugye tegnap néztek bele a szájába, hogy mikor és mit kéne egyáltalán. :)

Egyéb hírek nagyon nincsenek. Lassan el kéne kezdeni szervezni a nyári programok betáblázását. És jövő héten fánkparty vaaaan! :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr10014641074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása