Medellin 2019.02.13. 14:54

Ferbuár eleje

Hi!

Kezdem a legfontosabb hírrel: megszülettek Dóri gyerekei, az egypetéjű ikerlányok, Mirella és Lívia, akik ezennel a gyerekeim első lány unokatestvérei lettek, Kincső legnagyobb örömére. :D Idáig 4 fiú volt mellette, azaz két fiútestvér, és két fiú unokatestvér. És most érkezett két lány. :) Nagy a boldogság, nagyon vártuk őket, szépek, és egészségesek. Élőben még nem láttuk őket, 2 naposak, de innentől kezdve itt vannak, és boldogok vagyunk, és Isten hozta őket! Sok egészséget és boldogságot kívánunk Dórinak és Ferinek!

És akkor vissza a hazai pályára. :)

Túl vagyunk a biziosztáson. Kincső kitűnő lett, erről többet nem nagyon tudok mondani. Levinek lett kb 3 ötöse, a többi négyes. Vele senki sem elégedett, a tanár sem, a család sem. Sokkal jobb eredményre lenne képes, ha tanulna. Ezt a bizit úgy hozta össze, hogy szerintem nulla tanulással. (Ami nyilván az én hibám is, de sajnos gyerekből 3 van, belőlem 1, önállóan tanulni képes gyerekből 2, tanulási nehézséggel küzdőből 1. Ki lehet matekozni...:/ ) Elbeszélgettünk vele, és remélem, hogy a második félévre összekapja magát, mert ő sem érzi így jól magát a bőrében. "Butának" érzi magát, már nem néznek úgy fel rá az osztálytársak, mint idáig. Szóval, a bőrén érzi a lustasága hatását, és ez ellen csak egyet tud tenni: tanul, és sütkérezik a dicsőségben és dicséretekben.

Bence viszont várakozáson felül teljesített. Ehhez hozzájárul az is, hogy a tanárok mindenhol felfelé kerekítettek neki, nyilván motivációs célzattal is. Bár az ötödik osztály nagy ugrás az alsóhoz képest, szerintem az eddigi legjobb bizonyítványt hozta haza, azaz 4 egészes átlaga lett. Persze ő ettől sem volt boldog. :) Egyrészt azért, mert szerinte nem érdemelte meg. Miért adnak neki négyest valamiből, amiből ő gyengének érzi magát, és inkább hármasra áll. Nem szereti ezt a kivételezést, nem tartja igazságosnak, nem tudja jó lelkiismerettel elfogadni. Egyrészről. Másrészről ezzel az eredménnyel sem elégedett. Mert csomó osztálytársa még így is tud kitűnő lenni lazán, ő meg vért izzad a négyesért, ami nem is annyi igazából. Viszont, annak örült, hogy már nem ő legrosszabb tanuló. Simán tud 2-3 gyerekről (haverok), akinek rosszabb átlaga lett, és nyilván nem is látta a többség bizonyítványát. Úgyhogy sikerélmény is van. :)

Meg persze más is van a sikerélményen kívül. Pl a minap 2 intőt hozott haza, 2 különböző tanártól... És mindig ugyanaz. Nevetgél, beszélget. Ő persze mindig azzal védekezik, hogy az xy szórakoztatja, ő meg nem tehet róla, de nevet. És ez olyan, mint a csuklás, hogy nem tudja abbahagyni, hiába szeretné. De nem ő generálja ezeket, ő csak elszenvedője (nyilván, semmi köze az egészhez...) És az xy amúgy is 3 intőt vitt haza (milyen megnyugtató). És ugye a tanárok így nem lesznek jó szívvel iránta, ha így hálálja meg a segítségüket. (Mármint a differenciálások, külön felelések, jobb jegy megadása, stb). Úgyhogy én dúlok-fúlok, fejmosok, magyarázok, veszekszem, zsarolok, mindent csinálok. Aztán megint lesz egy kis nyugi; pár hét, pár hónap, és kezdődik újból. Most jó ideje nem volt beírása, de szerintem idén már van vagy 10. És az baromi sok.

Múlt héten lett volna övvizsgájuk, és váratlanul elmaradt. Hogy még szívatósabb legyen a dolog, két időpontra tették át. Na nem két választható időpontra... Bence most csütörtökön vizsgázik, Levi és Kincső egy hétre rá. Kispesten. Mindkétszer. Ráadásul, a holnapi övvizsga pont a farsangi műsor alatt van, azaz Bence nem tud részt venni a saját farsangi ünnepségén (felsősöknek és a negyedikeseknek csütörtökön, a kisebbeknek pénteken van farsang).

Hogy még vidámabb legyen a helyzet, Kincső osztályfőnöke csütörtök délutánra várna engem egy kis beszélgetésre a lányom kapcsán, de lehet, hogy abból péntek reggel lesz - mivel Kispesten leszek. A lányom első számú közellenség lett az osztályban, mint internetes zaklató, és azonnali hatállyal bevonták a Kiva programba. Gondolom, emiatt van jelenésem. Le "dagadt disznózta" az egyik osztálytársát online, és szavazást indított arról a cseten (osztálycset Viberen), hogy kitegyék-e a Viber csoportból a lányt... Más kérdés, hogy másnap épp azért rágta a fülem, hogy ezzel a lánnyal menjünk ruhákat vásárolni, mert ő is épp aznap megy. Szóval, ilyen napi szinten összeveszős/kibékülős kapcsolat az övék, de mindenképp baromi egészségtelen. Kincső barátkozna, a csaj lenézi (szerintem), csicskáztatja (szinte biztos), és tipikusan ilyen két dudás egy csárdában felállás. Tehát nem az a konkrét zaklatás, amiről hall az ember, hogy milyen veszélyes, hanem a napi adok-kapok átfolyt a csetre is. Nem mosdatni akarom a lányom, én is elbeszélgettem vele, csak árnyalom a képet. Annyi szívfájdalma van emiatt a "barátság" miatt, hogy néha szinte napi szinten könyörgünk a fiúkkal neki, hogy NE barátkozzon ezzel a lánnyal. Miért akar? Van sok másik osztálytársa, akik nem szemetek vele. Szóval elég fura dolgok ezek, de az biztos, hogy én is részesülök a jóból, be vagyok rendelve. Hurrá!

Aztán, nyakunkon a farsang. Idén kivételesen nem dőlök a kardomba. Helyette semmit nem csinálok. Bence nem megy, úgyhogy az pipa. Kincsőnek kell kockás ing és baseball sapka, meg farmer. Pipa. Levi cowboy lesz. Kap ő is kockás inget, van pisztolya, és írtam az ofőnek, hogy nincs kalapunk, nézzenek már körül a suli jelmeztárban, plíz. Úgyhogy visszaírt, hogy lesz onnan kalap, úgyhogy ez is pipa. Innivalót és rágcsát kell vinni. A csütörtöki menetet rábíztam anyura (én Kispesten leszek), pénteken meg én viszem a mindent, és mindenkit. Péntek délután Kincső amúgy Zrínyi versenyen lesz valamelyik suliban, ünneplő is kell, el ne felejtsem. Levi meg fogorvoshoz megy az osztállyal délelőtt. Ne felejtsem el a buszjegyeket. (Meg edzéscuccot a versenyre, meg kockás inget a farsangra.) Illetve Bencén kívül viszek egy csapattársat is, mert ott is örültek a szülők, hogy elmaradt a vizsga, ugyanis ezen a héten külföldön lesznek, és a 80 éves nagyi vigyáz a gyerekekre. Akit vidékről hoztak fel erre a pár napra. Aki aligha viszi a 10 éves lányt övvizsgára. Miközben a másik két unokára is vigyáz. :D Úgyhogy Lizát is én vállaltam be, őt is el kell hoznom a suliból, csak egy másikból. Ezt se felejtsem el. :D

Hétvégén nagyi névnapot ünneplünk. Jó rég láttuk. :/ Általában akkor jön anyuékhoz, amikor a gyerekek Velencén vannak, és szerintem már vagy egy hónapja nem futottunk össze vele. Vagy több. Úgyhogy most szombaton jól megölelgetjük, és megköszöntjük. :) Aztán szaladunk haza, és 5-re viszem vissza Levit egy osztálytársához farsangi bulira. Vagy 3-ra? Mindegy, elmentettem telefonra, csak nem felejtem el. Jövő héten pedig két nap síszünet van. Hétfőn anyuéknál lesznek, nekem muszáj bent lennem az irodában. De, hogy ne üljenek duzzogva anyuéknál, hogy ők velem szeretnének otthon ülni, lebeszéltem nekik egy Pandora kiállítást apuval. Azaz apu leviszi őket az Andrássy Élményközpontba. Kedden pedig otthon maradok velük - vagy nézünk valami programot. Felmérem majd az igényeket. :)

Úgyhogy, mostanában ezek a történések vannak. Illetve, 3 napja nem tanulok Bencével, hagyom pihenni. Ezen a héten egy doga sem lesz, mindenki a farsangi műsorra készül, úgyhogy kihasználjuk, hogy végre van egy laza hét. Persze ettől függetlenül kéne venni folyamatosan az anyagokat, angolt pl minden nap kellett kicsit tanulnia önállóan, de közös tanulás nem volt.

Kincsőnek beadtam a jelentkezési lapjait a továbbtanuláshoz. Mivel nincs elég pontja, valószínűleg nem fogják behívni szóbelire sem, de ne ezen az egy postaköltségen múljon a dolog. Majd biztos kapunk valami határozatot, és majd akkor zárom le ezt a kérdéskört. Addig visszük tovább az ügyet. :)

Levinek mindjárt itt van a szülinapja. Focis kártyát kér, lehetőleg nagy (dísz)dobozosat. Más vágya nagyon nincs. És úgy néz ki, hogy sikerül elérnem, hogy ne legyen több szülinapi játszóházas/nörfös/lézerharcos/egyéb buli. Helyette befizetünk egy egész napos fürdőzésre és pancsolásra akárhol, mint pl Aquaworld, vagy ilyesmi. Hosszabb program, jobb szórakozás, és még mindig olcsóbb, mint egy játszóház.:P Úgyhogy focis kártyát bárki vehet neki, az minél több, annál jobb aji. És amúgy ilyen élményeket javasolok ezen felül. Mozijegykupon, akármi. Nem nagyon tudom, mire lenne most szüksége, felesleges kacatot meg nem érdemes venni neki. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr6214625122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása