Hi!

Tegnap mentem a gyerekekért a suliba, és épp Levi osztálytársai voltak az ügyeletesek. Úgyhogy, míg várakoztam, addig beszélgettem a kölkökkel, hogy mi a helyzet, hogy megy a focis kártya gyűjtése, és egyéb izgalmas dolgokról. Vagyis kb csak erről, mert más izgalmas nem nagyon van a fiúk körében mostanság. :) Közben rákérdeztem, hogy mi volt ma a suliban, írtak-e dogát pl. Mint kiderült, írtak, olvasásból. Kérdésemre, hogy nehéz volt-e, Thomas azt válaszolta, hogy háát, ő mondjuk két feladatot nem is értett, de a többit azért megcsinálta, és reméli, jó lesz. Aztán megváltozott az arca, hitetlenkedéssel vegyes ámulattal közölte velem, hogy "De a Levi!!! Ő olyan hamar kész lett!!" Megnyugtattam a gyermeket, hogy a dolgozatot nem gyorsan, hanem jól kell megírni, és mit sem számít, hogy pikkpakk beadja, ha fele feladat nincs kész esetleg, és az is rosszul. :D Ennyiben maradtunk.

Megjöttek a gyerekek, beszállunk a kocsiba, és már kérdezem is: "Na, volt ma valami a suliban, írt valaki dogát?" "Nem." (Mondja Kincső.) "Valaki, bárki? Doga?" (Próbálkozom tovább.) "Nem. Mondtam már, hogy nem. A hallgatás meg beleegyezés - a többiek részéről - úgyhogy nem." (Oktatott ki megint a lányom.) "Levi, doga volt ma?" (Próbálkozom tovább.) Gyerek felnéz, valami dereng neki, és beugrik: "Jaaaa, mi ma írtunk valami.. azt hiszem.. ja igen! Olvasásból! De csak egy röpdogát, tök könnyű volt. Aaa, képzeld, olyan könnyű volt, hogy csak egy szöveget kellett elolvasni, és utána voltak kérdések. Dehát, a válaszok benne voltak a szövegben!" (Értetlenkedett a röpdoga egyszerűségén. Majd megint elgondolkozott:) "Mondjuk kicsit fura röpdoga volt. 4 oldalas volt."

Hát, én azóta ezen röhögök. :D A gyerek a félévi témazáró szövegértés 4 oldalas dolgozatot letudta azzal, hogy valami nevetségesen egyszerű - bár kicsit hosszú - lényegtelen kis röpdoga volt, aminek kb nem is értette a létjogosultságát. Ahogy a szavaiból kivettem. Mert ilyen hülyeséget már, hogy az a feladat, hogy a szövegből ki kell írni a válaszokat. :D Ez nem minősül számonkérésnek nála. Mindenesetre, ennél már csak akkor fogok jobban röhögni, ha mondjuk hármast fog rá kapni. :D (És büszkén fogok ámulni fogok, ha ötöst.)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr3914568366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása