Medellin 2018.09.06. 12:20

Sulikezdés

Hi!

Elkezdődött a suli.

Trenírozom magam folyamatosan, hogy nyugi, higgadtság, ne kapjam fel semmin a vizet, semmi nem a világvége, messze van még a nyári szünet, ne kapjak addig agyvérzést... stb. Próbálok az elmúlt évek tapasztalatai által felvértezve nekiugrani az új tanévnek. Csütörtök van, és idáig ott tartunk, hogy sehol. Én hétfő óta könyveket, füzeteket csomagolok éjszakánként, éjfél előtt talán tegnap este feküdtem le először. Ennek megfelelően a gyerekek még úgy léteznek az otthoni káosz közepette, mintha még a nyári szünidő tartana. Ezt most "türelmi hétnek" hívom, hogy ne kapjak agybajt már az első héten. :D Nem érdekel, hogy ki, és mit csinál, csak haladjak a kötelezettségeimmel, ők meg addig hagyjanak békén (azt leszámítva, hogy 5 percenként kér valaki enni). Most már ott tartok, hogy látszódik a konyhapult és az ebédlőasztal, illetve nagyobb szökkenések és kerülők nélkül is lehet közlekedni a konyhában. (Ha azt mondom, hogy csak a papírszemét volt 3 zsák, miután a szelektív kukákat is teletöltöttem - amik mind a munkafelületem, azaz az asztal és a konyhapult mellett álltak - akkor még csak a szemétről beszélek az ezeregy könyv, füzet, iskolai felszerelés mellett, amik szét voltak pakolva.) Persze még nem vagyok kész, mert elfogyott a csomagolópapír. Ami ilyen formán nem igaz, mert rengeteg van otthon, de egy csomagban van 4 sima és 6 mintás borító. A mintás érintésétől libabőrt kapnak a gyerekek, és utálják. Ennek megfelelően úszok a csomagolópapírban, de mégis elfogyott, pedig van még bekötendő. Ugyanígy gondba kerültem már a füzetekkel is, mert van otthon csomó, tényleg sok, DE, A4 méretű csíkos valami ok folytán pont nem volt elég. Tegnap reggel meló előtt már az Auchan-ban bolyongtam füzeteket keresve. Csomagolópapírt persze nem vettem ott. És még mindig nem tudom, hogy mikorra kell rajz/technikadobozt beküldeni, és annak mit kell tartalmaznia. Véleményem szerint van minden otthon, ami kellhet, csak nem tudom akkor sem, mit kell azokból beküldeni, és mikorra. Jövő héten szülői van, hátha akkorra okosabb leszek. Reggel a kocsiban már az angolt próbáltam kikérdezni tőlük, amit nem tudtak jól. De szerintük ezt is nem is kell tudni mára. A házi csak az volt, hogy a füzetbe le kell írni a mondatokat. Aham. Dísznek?  :P Heti 3 angol lesz, és minden héten röpdoga (szódoga). Úgyhogy nem csúszhatunk el már ott, hogy az első óra három mondatát nem tudják kiválóan. :D (Ez a bemutatkozás. Így hívnak, ennyi éves vagyok, ezt szeretem, amazt meg nem.) Kincső és Bence ugyanazt a tanárt kapta, úgyhogy mindkettőjüknél ez volt az első óra anyaga. :) Itt most kicsit meg is torpanok, mert ez külön bekezdést érdemel.

Kincső és Bence új angoltanára Viktor bácsi. Ez több szempontból is nagyon fontos információ. Egyrészt azért, mert férfi tanár. Bence nagyon felnéz a férfi pedagógusokra, és már első nap úgy jött haza, hogy megvan az első kedvenc tanárja. (Ahh, de boldog voltam! :D ) Szuper jófej, jól tanít, nagyon kedves, imádja. Mondjuk megjegyezném, hogy Viktor bácsi lecsúszott a második helyre azóta a népszerűségi listáján, mert új van. A matektanár!! :D Talán Gábor bácsi a neve. Bence jelenlegi kedvenc órái (tanárai) a matek és az angol. :D Ebből ugye az angol mindig az abszolút utolsó helyen szerepelt, a matekot meg ki szereti...? És Kukovecz Gábor bácsi lett az énektanárja. Szóval, idáig szuper. De most térjünk vissza Viktor bácsira. Viktorról már régebben is megemlékeztem a blogon, amikor sulit kerestem a gyerekeknek, mert akkor derült ki, hogy az én volt gimis osztálytársam, az előttem lévő padban sokáig ülő Viktor ebben a suliban tanít. Sőt, azóta már igazgatóhelyettes. 20 éve együtt ballagtunk el, és most már három gyerekemből kettőt ő tanít. :) Én igazán büszke voltam rá idáig is, hogy tanár lett belőle, oszlopos tagja egy intézménynek. Most év elején még büszkébb lettem rá, hogy igazgatóhelyettes lett. Na de az, hogy a gyerekeim ódákat zengjenek róla?? :D (Amúgy nem csak angolt tanít, hanem történelemtanár is, és felsős osztályfőnök is.) Úgyhogy nagyon örülök Viktornak, nem csak a gyerekeim miatt. Amúgy az ő gyerekei is oda járnak suliba, a kisebbik fia (Levente) most kezdte az elsőt Félix-szel. Félix meg az ovinkba járt, Kincső volt csoporttársának - aki most Levi évfolyamtársa - az öccse. Kincső imádta Félixet :)

Ha már ovi. Évnyitón odajött hozzám egy anyuka, és a kezembe nyomott pár bölcsis (!!!) fotót rólam, és Leviről. Hogy ez még a bölcsiből maradt nála (?) és már korábban is látott itt engem, és most végre oda tudja adni. :o Hát, ez több szempontból is csodálatos. Egyrészt, én soha nem őrizgettem volna mások fotóit hosszú évekig. Ha igen, akkor azért, mert eltettem egyszer valahová, ami kb akkor kerülne megint elő, mikor már meghaltam. De, ha én találnám meg bármikor, akkor sem tudnám, hogy mi a fene az a fotó, és kik vannak rajta, és miért. :D Azt ugye mondanom sem kell, hogy fogalmam sincs, ki volt a nő, életemben nem láttam. Anyuka? Dadus? Egyéb? Talán Levi kedvenc bölcsis nénijét felismerném, de semmi más emlékem nincs az ottani emberekről. Az évnyitó amúgy tűrhető volt idén (csak 3/4 órás volt az udvaron a megnyitó), és ülőhelyünk is volt anyuval. Aztán persze folytatódott a termekben az év megnyitása, de az már csak röviden.

Mire sikerült bejutnom az udvarról Bence osztályába, már majdnem vége is volt annak az 5 perces akárminek, amiket elmondott a tanár. Úgyhogy már csak utána tudtam odamenni egy anyukához, hogy ki volt az a másik tanár az új osztályfőnök mellett? (Aki első ránézésre sem volt szimpi, de sajnos még meg is szólalt, és ez nem segített a dolgon; sőt.) Az anyuka félig izgatottan, félig aggódóan közölte velem, hogy ha jól értette, akkor ez az új töritanár lesz (és helyettes osztályfőnök), aki azzal indított, hogy bejött, rárivalt a gyerekekre, hogy akkor most mindenki befogja a száját, leül és figyel - és még a szülőkben is megfagyott a szar ennek hallatára. Nos. Ez nem lesz vidám. Bence amúgy a törit várta a legjobban az új tantárgyak közül, és én is úgy örültem, hogy hátha lesz már egy tantárgy, amit szeret, amire szívesen készül. Na, ez a lelkesedés pontosan szeptember 2-ig tartott, azaz a sulikezdéshez képest -1-ik napig. Ha valamit utálni fognak a gyerekek, és rettegni fognak tőle, akkor az a töri lesz. A tanár miatt. Bárcsak Viktor tartaná nekik ezt is! :/

Bence és Levi maradt a helyén, Kincsőék megint új osztálytermet kaptak. Most már egy emeleten van ő is Levivel, pont Bence felett. Bence továbbra is fog járni sulin belüli fejlesztésre (már tegnap megkaptam róla a határozatot). Ennek nem örült, de végül elfogadta, hogy "tudja, muszáj". Amúgy nyilván nem, semmi sem kötelező, dehát... "muszáj". Mert ugye az a fő gondja, hogy pont tesióra alatt van a fejlesztés, és tesiről utál hiányozni, azt nagyon szereti. Kincsőnek folytatódik a pompom, ma már megy edzésre a suliban. Ennek megfelelően majd anyuéknál fog aludni csütörtökönként, de ma még megyek érte. Meg nyilván máskor is, szükség/indok esetén. A taekwondo jövő héten kezdődik, neurofeedback folyamatosan van, heti egyszer. Levinek kell még néznem kézilabdát sürgősen, mert valami miatt azt hiszi, hogy ő már jövő héten kézilabdára fog járni. És tudom, hogy Kincső fog még nyúzni rúdtáncoktatás miatt. Bár közben görkorioktatást is találtam, hátha az még izgibb lenne neki. :D Nem mintha ragaszkodnék bármelyikhez... Én meg csak hízom, formátlanodok, és aligha hinném, hogy lenne időm bárhová is sportolni járni ezek mellett. Plusz az otthoni tanulás, ésatöbbi. Pár év és önállóak lesznek, és enyém lesz a világ! Kitartás. Nekem.

Szeptember 1-én elmentem, és beírattam Kincsőt felvételi előkészítőre. Mostantól havi 2-3 szombaton előkészítőre fog járni. Pont ebédidőben, 11-től, de az kizárt dolog, hogy én szombat reggel 8-ra gyereket vigyek rendszeresen a Széna térre. Teljesen kizárt. 15-én lesz az első óra, és már nagyon várja. Már a füzetet is kiválasztotta rá. :)

Szóval, így állunk a dolgokkal. Pár nap múlva szülői, akkor még beszerzem a maradék infókat, hogy mit kell vennem/intéznem sulikezdés kapcsán, aztán indulhat a nagyüzem.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr4114225727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása