Hi!

Örömmel jelentem, hogy túl vagyunk a tanéven. Tegnap este óta, ugyanis akkor jöttünk haza a bizonyítványosztásról.

Az utolsó hetet még nagyon meghúztuk - érzésre - bár doga akkor már nem volt. De volt még neurofeedback, volt még taekwondo, ahogy ajándékvásárlás, szülinapi buli, és haverozás is. Minden napra valami. Hétvégén épp azon elmélkedtem, hogy végre!, túl vagyunk rajta, nincs több különóra, nincs több kötelezettség, minden nap később fogunk kelni, hamarabb fogunk hazaérni, csomó pihis szabadidőm lesz, még edzeni is fogok minden nap. Ahogy én azt elképzeltem... Mióta ráérünk, azóta mindenki tudja, hogy ráérünk, és az elmúlt egy hétben (azaz utolsó tanítási nap óta eltelt egy hétben) csak 5+1 helyszínen volt jelenésünk. Mert ráérünk... Szombaton anyu/Reni szülinap, Levi névnap ünneplés (+ nekem estig grillezés). Vasárnap Levit vittem Marcihoz, Zsombit hoztam hozzánk. Hétfőn én vittem Kincsőt Zsombihoz. Kedden Reniékhez mentünk. Csütörtökön Bence szülinapra volt hivatalos + estig évzáró volt. Ma Bencét viszem a haverjához, meg talán Kincsőt is. Nem panaszkodni akarok, de nem tudom, javulni fog-e a helyzet. Tegnap kijöttem a teremből levegőt venni fél 8-kor (biziosztás után), és 5 perc leforgása alatt 3 szülő jött oda hozzám, hogy Bence ekkor, akkor, és amakkor ráér-e találkozni a fiával/lányával. Külön határidőnaplót kéne már rendszeresítenem Bence programjaihoz, amik (sajnos) az én programjaim is, mert messze lakunk mindenkitől, és ennyire még nem önjárók. (Nem megy közvetlen busz tőlünk Kelenvölgybe.)

Akkor, elkezdem kicsit kibontani a fenti infókat.

Taekwondo. Váratlanul övvizsga volt. Mint kiderült, év végre még betettek egy vizsgát, és pont aznapra sikerült, amikor minden gyereknél évzáró van. Más lehetőség nem lévén egy héttel előre hozták, azaz szerdán szóltak, hogy jövő szerdán övvizsga Mátyásföldön, mert más opció nincs. Hát, Kispesten már voltunk kétszer pótvizsga miatt, de a Mátyásföld az még új volt nekem is. Főleg, miután megnéztem, hova kell menni... Amúgy csak Levi és Kincső vizsgáztak, mert Bence már zöld öves, és neki már csak évente van vizsga magasabb fokra. Ő télen vizsgázik legközelebb. Úgyhogy őt nem is vittem, helyette két edzőtársat vittem magunkkal, mert ott a szülők meló miatt nem tudták megoldani a gyerekek elszállítását Mátyásföldre.Úgyhogy négy gyerekkel nekiindultam fél 4-kor a városnak, hogy az 5 órakor kezdődő vizsgára odaérjünk - átöltözéssel együtt. Ahogy az várható volt, egy bő óra alatt értünk át a városon. Nem volt szórakoztató. Mintha nem lenne elég dolgom, még a hét közepén ilyen kis kiruccanásokat is beiktatnak nekem. No mindegy, ez van, megyünk tovább. Minden gyerek szépen levizsgázott, bár nagyon kis bénák még. :) Mint Bence volt, de ő már ügyes. Semmi testtudatosságuk nincs, összevissza jár a kezük, lábuk, testük. Vagy minket tanítottak anno sokkal szigorúbban, vagy a gyerekek figyelnek már kevésbé a káoszban, de számomra mindig megdöbbentő, hogy csak ennyit lehet kihozni egy gyerekből. Nyilván nincs elég idő minden gyerekhez külön odamenni, és az adott alap mozdulatsort centire betanítani neki, de szerintem tök gáz, amikor két párhuzamos lábat nem látok, csak középre berogyasztott térdeket, meg törzsből fordul egy ütéshez a gyermek, amikor csak a karját kéne kinyújtani. A vizsgáztató biztos tudja, hogy adott életkorhoz mi az elfogadott teljesítmény, amivel új csíkot/övet kaphat egy gyerek, de, ha nekem lenne sportiskolám, ezzel a tudással még fehér övön sem engednék át senkit. :D Vizsga után megfagyiztattam mind a négy gyereket, mert megérdemelték, és valamikor jó későn haza is értünk. Még vennem kell a Dechatlonban 2 db sárga övet - el ne felejtsem edzőtáborig...

Kincső egyik nap odajött hozzám múlt héten, és bizalmasan megsúgta (nem titok, engedélyt kértem már rá tőle, hogy ezt mesélhessem másnak), hogy szerinte a Zsombi udvarol neki. :) Mert az utolsó héten, amikor fagyizni mentek, akkor meg akarta hívni őt egy rolettire vagy cukorszórásra, meg valami levelet is írt neki. :) Kincső ugye nem arról híres, hogy szívbajos lenne, úgyhogy Zsombit már át is hívta magához (hozzánk) vasárnapra... Mivel Levit épp vittem egy osztálytársához játszani vasárnap, azért én mentem Zsombiért is, ha már úgyis úton voltam. Zsombiról tudni kell, hogy az én magas lányomnál is fél fejjel magasabb, a cipőmérete két számmal felette van az enyémnek (nem vicc, van róla fotóm), szőke, vicces, és kitűnő tanuló. Nincs ellenvetésem ellene, csak azt akarom mondani. Jöhet udvarolni. :D Szépen el is töltötték a délutánt a szokásos progikkal, mint rollerezés, hörcsögözés, hörcsögről videó készítés (elmaradhatatlan), kertben célbalövés, és xbox. Amikor mennem kellett Leviért (este 7), akkor Zsombit is vittem haza, aki egyből megkérdezte Kincsőt, hogy hazakíséri-e, amire természetesen igen volt a válasz. :) Meg persze be is kísértük, azt is kellett, és persze fél 9-kor indultunk haza, mire Kincsőt kiimádkoztam a medencéből Zsombi mellől, hogy amúgy másnap kelünk, és Bence másfél órája egyedül van otthon... (Levi addig Zsombiéknál bent PS4ezett.) Úgyhogy le is beszéltük gyorsan Barbival, hogy akkor másnap megint tali, csak akkor Kincső megy Zsombihoz. Azon is túl vagyunk már, rollereztek és fürödtek sokat. :) Ma viszem Bencét a haverjához Kelenvölgybe, talán fel kéne hívnom Barbit, hogy Kincsőt beadhatom-e, vagy elhozhatom-e Zsombit. :D

Ezen a héten elkezdődött a nyári szünet, és a gyerekek az idei nyaruk első táborában vannak, a Csiki Pihenőkertben. Tavaly Kincső volt itt erdei tábor keretein belül az osztályával, és nagyon tetszett neki, innen ismerem a helyet. És, ami a legfontosabb, két percre van a munkahelyemtől. :D Oké, forgalom és piros lámpa esetén nagyon maximum 5 perc. Tematikus csoportok vannak, úgyhogy a fiúkat egyiptomi régészet csoportba írattam, Kincsőt pedig boszorkányképzőbe. Tetszik nekik tábor összességében. Medencézni csak tegnap tudtak, akkor volt olyan idő, de legalább eső nem volt a héten. :) Minden reggel tornával kezdenek, de sok szabadidő is van a foglalkozások mellett. Van egy-két idegesítő hülyegyerek, akik rontják a hangulatot, de élményekkel is teli vannak azért. Bence már első nap kialakította a bandáját, amihez Levi vagy tud csapódni, vagy nem, de Kincsőnek fix barátnője van hétfő óta, aki egy hatodikos lány. :) Bencét egyik nap negyed órán keresztül kerestem a táborban, aztán kiderült, hogy az egyik indiánsátorban volt, mert ott a legjobb puha az ágy. Persze azt az infót csak később adagolta hozzá, hogy oda amúgy tilos bemenni nekik... :) Dehát, reggel is úgy fogadta a haver, hogy "Már elkezdődött a reggeli torna; elbújunk a vécében, hogy ne kelljen menni?" :D Kamaszodnak, na. :D Nekem amúgy tetszik hely, szép a környezet. Linken fentebb meg lehet tekinteni a honlapjukat.

Tegnap viszont ki kellett ugranom melóból már 12 előtt, mert Bencét ki kellett kérnem, mert szülinapra ment. Ebédre, meg persze egész délutánra az évzáróig. Meló után odamentem a másik két gyerekkel, és ott is öltöztek át, onnan mentünk évzáróra.

Az évzáró szokás szerint remek volt a 34 fokban. Az igazgatónő most sem aprózta el, simán megvolt az egy óra ácsorgás (szerencsésebbeknek ülés) a hőségben. Kincső volt az egyetlen, aki ki lett állítva büntibe, úgyhogy legalább nem egyedül ácsorogtam, hanem odacsapódtam mellé. :D Reggel már megszavaztattam a gyerekekkel, hogy kinek a biziosztóján legyek bent, mert egyszerre három helyen még mindig nem tudok lenni, ott még nem tart a tudomány. Kincső mondta, hogy az ő eredményét úgyis tudom, hozzá nem kell mennem. Bence mondta, hogy Levi a kisebb, inkább menjek hozzá. Úgyhogy Levihez mentem. Fél 7 és 7 között kiosztották a biziket, elmondta az évzáró beszédét Ildikó néni is, és mehettünk. Tipliztünk is fel Kincsőhöz, akik épp akkor jöttek ki, mert ők is végeztek. Úgyhogy mentünk le Bencéhez, akik még nagyon nem végeztek, mert a bizik kiosztása után jött még a tanárnők búcsúztatása, mivel felsőtől új tanárjaik lesznek Bencééknek. Én fél lábon álltam az ajtó küszöbén még három szülővel együtt (és még mindig csak az ajtó küszöbéről beszélek...) a 40 fokban, nulla oxigén mellett. De talán azt már írtam, hogy fél 6 óra álltam a hőségben. Imádom az évzárókat. Ahogy az évnyitókat, és a további kötelező jellegű ünnepségeket is. (Kínzás kategória, de a szülők mellettem általában a könnyeiket törölgetik elérzékenyülten - most is, ott bőgtek többen is - úgyhogy tudom, hogy velem van a gond.) Utána fél 8-kor kiestem a teremből, levegőt vettem, és már támadtak is le a szülők ahogy fentebb írtam. Ja, és akkor még volt egy kis búcsúzós eszem-iszom. Ekkor köszöntem el a gyermekeimtől, hogy a suli előtti padon majd megtalálnak, ha végeztek, és szó nélkül leléceltem. (Egyik tanár munkáját sem köszöntem meg, egyiktől sem köszöntem el. Kicsit szarul érzem magam miatta, mert illene, de én utálom ezeket. Szerintem azért nem okoztam senkinek álmatlan éjszakát ezzel.) Szóval, kiszabadultam végre a suliból, és végre, akkor először leülhettem, és megtekinthettem a gyerekek bizonyítványait. :D

Kincső kitűnő lett, 3 dicsérettel. Úgy láttuk a jegyei alapján, hogy köriből négyes lesz, de abból is megkapta az ötöst. :o Edit néni mondta, hogy félévkor lefelé kerekít, és év végén meg felfelé, de arra nem számítottam, hogy a 4,4-et is lehet ötösre felkerekíteni.. Év végén pont két jegy közt állt Kincső, úgyhogy mondtam is, ha az utolsó doga 5-ös, akkor ötös lesz, ha négyes, akkor négyes. De Edit néni lehet, hogy nem csak a jegyek alapján dönt ilyenkor. Lehet, hogy füzetvezetést, órai munkát, bármi egyebet is beleszámított, amiről nem tudok.

Levi bizije is sokkal jobb lett a vártnál. Nem hozott mostanában túl jó jegyeket szerintem, ennek ellenére jeles lett a bizonyítványa. Két darab négyese lett (matek és köri), minden más ötös. :o Szerintem itt is a képességei alapján osztályozta le néhol, nem a tényleges jegyei alapján, amik néha tényleg rosszabbak voltak a tényleges tudásánál.

Bence matekból, nyelvtanból és köriből hármas lett, minden másból négyes. Volt egy ötöse is valamiből, meg ugye az angol kettes. De ott ugye arra hajtunk, hogy ne bukjon meg. Viszont, a tavalyi év végéhez képest két tantárgyból is javított egy-egy jegyet, úgyhogy nagyon meg lett dicsérve ő is, hogy egyre jobb a bizi, jobb a tavalyinál, így tovább. :) Azért erre most büszke. :)

Én abszolút elégedett vagyok, ennyire jó bizikre nem is számítottam, úgyhogy jöhet(ne) a megérdemelt pihenésünk.

Jövő héten ottalvós táborba mennek mindhárman Kemencére. Hétfőtől csütörtökig lesz egy kis pihim, azaz meló mellett ráérek majd mindent elintézni, amire amúgy nincs lehetőségem év közben. :D

Pá!

Ui: Képek a táborról a FB-on: https://www.facebook.com/pg/csikipihenokert/photos/?tab=album&album_id=1999330706752176

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr1614064581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása