Hi!

Megvártam még a félévi bizonyítványok kiosztását, és az első szülői értekezletet, hogy valami fontosról is tudjak írni. :)

A bizonyítványok felemásak lettek. Kezdem Kincsővel. Három darab négyese lett. Ebből egyik a magatartás, abból soha nem is lesz jobb szerintem. :) Tesiből is négyest kapott, és tételesen felsorolta nekem, hogy nem tudott ügyesen távolugrani, kislabdát hajítani és gumilabdát vezetni (a kosárlabdavezetés jól megy neki). Szóval, ezek miatt négyesre zárták le. És akkor még a köri lett négyes. Ebből amúgy 4,5-re állt, de a tanárnő azt mondta a gyerekeknek, hogy félévkor lefelé fog kerekíteni, év végén meg felfelé. Ez végülis egy jó döntés valahol, és lehet, hogy harmadik osztályban ez elég is, de én igazságosabbnak tartanám, ha a gyerek felelhetne jobb jegyért, ha két jegy közt áll. Mondjuk harmadikban még nincs felelés, de nyilván meg lehet oldani másképp is, hogy bebizonyítsa a gyerek, hogy ő tud ötösre is. :) Majd év végére kijavítja, azt ígérte nekem Kincső.

Levinek sem lett annyira fényes a bizonyítványa. Ugye ő még nem kap jegyeket, még csak írásban értékelik, hogy kiválóan megfelelt, vagy jól teljesített egy tantárgyból. Nála elég sok négyesnek megfelelő értékelés lett, amin csodálkoztam, dehát, nála nem tudom, mi történik. Továbbra sem tudom, mikor lesz doga, azt se, ha már megírták, és sosem küldik haza, hogy megnézhessük, mit kéne tanulni vele. A policy még mindig az, hogy mi szülők csak ne aggódjunk, ők mindent megtanulnak bent, nekünk ezzel nincs dolgunk. (Be lehet menni amúgy megnézni a dogákat, de mikor?) Konkrétan egy szót nem tanulok Leventével semmire. Talán kétszer verset tanultam vele. Itt most ehhez alkalmazkodunk, jelenleg nem számít semmit, hosszú távon pedig nyilván változni fog a helyzet.

Bence. Nem lett annyira rossz a bizonyítványa. Mondhatni, még jobb is lett az eddigieknél, de mindenesetre elég vegyes. Például most lett több ötöse is, amiből tavaly év végén egy darabunk sem volt. Matek és nyelvtan hármas, amire azt mondom, hogy nála belefér (nyelvtannál meg még örülünk is), de a köri hármas... Na, az az egyetlen, amiért beszéltem a fejével, hogy oké a bizi, de a körit tessék kijavítani. Az angol kettest már csak mellékesen említem meg, annál a bukás elkerülése a cél :) Még magyar nyelvből és nyelvtanból is hendikepes szegény, egy idegen nyelv az nem is tudom, hogy mikor fog menni neki, mikor érik meg rá.

Úgyhogy javítani még van min, katasztrofálisnak azért nem mondanám a helyzetet senkinél.

Akkor, folytatom ezt a sorrendet. :) Kincső legalább motivált. Neki feltett szándéka, hogy negyedik után 8 osztályos gimibe megy, és azt is tudja, hogy Edit néni oktatása ehhez édeskevés, neki többet kell tudnia ahhoz, amit bent számonkérnek tőle. Természetesen csak 5-ös jegyeket akar majd vinni a felvételire, és már most várja az ősszel induló felvételi előkészítőt. Tudattam vele, hogy a hozzánk legközelebb eső 8 osztályos gimi a Kempelen Farkas, ami elég kemény, oda tényleg kell tudni. Ő nem aggódik, ő tudja, hogy fel fogják őt venni. :D De ezért mindent el is akar követni legalább. :) Mondjuk múlt hét pénteken azt mondta nekem, hogy ő inkább nem akar a továbbiakban Kelenvölgybe járni suliba, én írassam át őt egy művészeti suliba. :D Leginkább most, de negyediktől mindenképp. :D Ha rajta múlna, és ilyenekhez nem kellenének az én segítségeim, akkor szerintem már a héten más iskolába járna. Mondjuk én elhajtottam a hülyeségeivel, hogy nem fogok, és nem is tudom őket reggel két helyre vinni, de persze én voltam a gonosz, hogy útját állom a hobbijainak és vágyainak... Amúgy most pénteken is megy vmi versenyre, de utána még furulyára is. A pénteki furulyát áttettük korábbra, mert az kényelmesebb a tanárnak is, mi pedig meg tudjuk oldani, és akkor legalább a péntek késő délutánt már nem zavarja meg semmi, de kivételes alkalmakkor maradunk a 3/4 5-ös kezdésnél. Pl most is. Amúgy elkészült az új üveg is a szemüvegébe, most már tökéletesen lát, fél év múlva megyünk megint kontrollra.

Levivel vannak valami problémák, de még nem tudom, hogy mi. Ma tervezek bemenni a délutánoshoz. Levente időről-időre panaszkodik (tényleg van úgy, hogy sír hazafelé), hogy a délutános már megint üvöltözött vele valami miatt, és tuti meg akarja buktatni, meg utálja őt. Mindezt úgy, hogy még soha egy beírása nem volt, a magatartása négyes, ötös, és a tanárok se jelezték még felém, hogy bármi gond lenne Levivel. Ma fel is hívtam pár fiús anyukát érdeklődni, és senkinek nem volt semmi olyan infója, hogy bármelyik gyereknek gondja lenne a délutánossal. Szeretik. Viszont nyilván van valami alapja annak, hogy Levente így kiborul miatta, úgyhogy utána kell járnom. Lehet, hogy túlérzékeny, túlgondolja, de nyilván nem ok nélkül mond ilyeneket. De lehet, hogy a fele sem igaz. Az osztálytársait sem szereti különösebben, mert hülyék, és rosszak. Persze azért vannak barátai, csak nem igazán érdekli őt a többség. Amivel szintén nincs gond, mert az sosem gond, ha valaki nem akar megfelelni másoknak, jóban lenni mindenkivel, hanem el tudja dönteni, hogy kire van szüksége. De épp tegnap mondta azt is, hogy nem szereti, hogy ő a legkisebb otthon, és amúgy is annyi mindennek elleáll, aminek a többiek meg örülnek, hogy vele is mindig van vmi gondom... Három gyerek egyéni hülyeségeihez alkalmazkodni nem könnyű. :) Nyilván nekik sem, mert csomó dolog rájuk van kényszerítve, amit amúgy nem akarnának csinálni. Pl. Kincsőnek Kelenvölgybe kell járnia suliba művészeti oktatás helyett. :P

Update: tegnap még nem voltam kész a bloggal, azóta voltam a tanárnőnél. Hát, szegény a szívéhez kapott a vádak hallatára, tényleg lesokkolta a hír, látszott rajta. Leventét folyamatosan noszogatni kell, hogy dolgozzon, és ezt a folyamatos csesztetést érti arra, hogy Petra néni utálja őt, és folyamatosan üvöltözik vele. Meg ugye mindig mondja nekem, hogy úszás után azért nem csinálja meg a házit, mert Petra néni nem engedi. Persze Petra néni engedi, de 4 előtt 5-10 perccel már nem, mert el kell kezdeni összepakolni, 4-re el kell készülni, mert akkor zárják a termet, és mennek át ügyeletbe. Levente meg a tempójával nem jut el mindig a leckeírásig időre úszás után, és akkor már tényleg nem engedi (nem engedheti neki). Meg ilyen kis apróságok. Levivel tegnap este egy órát beszélgettem. Nagyon kiborult, hogy én mindent visszamondtam a tanárnak. Dehát, mondtam neki, hogy a tetteinek vannak következményei, kiderül ám minden turpisság. Jó szarul érezte magát, sírt, és nagyon aggódik. Mondtam neki, hogy igen, az a lelkiismeretfurdalás, amit érez. Kitalálta, hogy délelőtt beszél Ildikó nénivel (osztályfőnök), elmondja neki, hogy mi történt, hogy mit érez, mert akkor Ildikó néni biztos elmeséli majd Petra néninek, mert minden nap beszélnek napközi előtt. :) Úgyhogy előre bebiztosítja magát. :D De persze fog Petra nénivel is beszélni, bocsánatot fog kérni, de ettől fél a legjobban. Hát, igen. Bocsánatot kérni nehéz. Meg attól fél, hogy sírni fog utána. Megnyugtattam, hogy azok a megbánás könnyei, onnan fogják tudni, hogy komolyan megbánta a dolgot, és nem csak odaböfög egy bocsánatkérést mögöttes tartalom nélkül. Úgyhogy ne aggódjon. Kemény dolgok ezek egy pici fiúnak, dehát, meg kell tanulnia ezeket a dolgokat. Remélem, hogy csírájában el lett fojtva ez a probléma, és (átmenetileg) megszűnnek ezek a problémák. Meg beszélt az osztálytársairól is, hogy miért nem szereti őket. Idióták, gyerekesek, árulkodósak (fő probléma, mert Levente sosem árulkodna, ezt mélységesen elítéli). Utálja, hogy mindig kunyerálnak tőle valamit, hogy belenyúlkálnak a tolltartójába. Úgyhogy Levit igazából minden idegesíti az osztálytársakkal kapcsolatban. :D Mondta, hogy pl az egyik kislány kérte az udvaron, hogy Levi dobja meg őt hógolyóval. Levi megdobta. Utána a kislány ment árulkodni a tanárnőhöz, hogy Levente megdobta őt hógolyóval. :o A fiamat ezek a dolgok nem szórakoztatják, hülye mindenki, és kész. :D

Bence kapcsán nincsenek nagy hírek, csak a szokásos. Mindig van egy random beírás, egy random egyes angolból, egy random nem időben elkészített valami, egy random hiányzó valami. (Nem szól, nem időben szól, elfelejti.) Ma épp írtam a tanárnak is, hogy elszállt az email, amit Bencének kellett volna írnia neki mára. Mármint eltűnt belőle a szöveg, úgy küldte át Bence. Simán lepattintott, hogy egy hete volt rá Bencének,úgyhogy  megkapja a házi hiány egyest, estére pótoljunk ettől függetlenül. Nem elég, hogy gond van, még a tanár is totál rugalmatlan, és nagyon szigorú. Elengedtem ezt is, nekem nem gond, legyen ez a tanár problémája. Nem ezen fog múlni semmi, nem akarok belehülyülni a suliidőszakba már az elején, és nem akarok teljesen megőszülni érettségiig. Bár jó úton haladok. :D

Update: Bence este megírta az email-t, Zita néni válaszolt is neki aranyosat, és a ceruzával beírt egyest ki fogja radírozni.

Közben megint fennforgás van. Tegnap edzésen megtudtuk a vizsga időpontját, jövő hét csütörtök. És csak otthon jutott eszembe, hogy aznap van farsang a suliban. :o Bencére a frász jött, mert nagyon készül a vizsgára, már nagyon jól megy neki, alig várja. A farsangot dettó, amire már megvan a szerkója, készülnek rá, és nagyon lelkes miatta. Szóval, a gyerek totál beparázott, hogy mi lesz, úgyhogy ma fel is hívom András bácsit, hogy ugye most is van pótvizsga, mert mi kapásból arra mennénk... Nem egyszer voltunk már pótvizsgán pl betegség miatt, úgyhogy tuti lesz most is. De a gyereket mielőbb meg kell nyugtatni. :)

Programok is akadnak majd a hónapban, bár így télvíz idején többet vagyunk otthon, max hozzánk jönnek át mások. Ha nincs rossz idő most hétvégén, akkor talán lenézünk a Velencei karneválra (mármint a Velencei-tó mellé). :) Levi meg Líviáéknál lesz, mert nagyon rég volt náluk, úgyhogy megbeszélték. Jövő héten fánkparty lesz, jön a család apraja-nagyja. Rákövetkező héten Bence megy Líviával a MoM Parkba valami remek programra.

Jövő hétfőn viszem Bencét a nevelési tanácsadóba. Igaz, már tavaly kellett volna, kb tavaly ilyenkor szóltam már a tanárnőnek, hogy adják be a kérelmet, hogy már májusban, de legkésőbb ősz elején meglegyen a vélemény, hogy a 4. osztályt már úgy kezdje, hogy papírunk legyen arról, hogy miben kell őt segíteni a tanulmányaiban. Na, ezt sikerült decemberben leadniuk, és mostanra kaptam időpontot. Az elsőt. Mert két külön emberhez kell menni másféle vizsgálatra, más időpontban. Nagyon kíváncsi leszek az eredményre, de kb nyárra el is készül majd.

Más fontos most nem jut eszembe, képek pedig nem készültek mostanában, azzal nem tudok szolgálni. Max a bizonyítványokról tudok majd feltenni fotókat. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr1713642262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása