Medellin 2017.12.01. 10:11

Rózsahámlás

Hi!

Csak egy gyors bejegyzés az új nyavajáról. :)

Kincső mellkasán pár hete megjelent néhány halványpiros foltocska, kicsit száraz felülettel. Mivel ilyennel sem találkoztam még soha, ezért gyorsan kértem is időpontot a bőrgyógyászatra, és már szereztem is időpontot két héttel későbbre... Azaz tegnapra. Persze aggódtam, hogy mire eljutunk a dokihoz, már nem is lesz folt, és nem tudom megmutatni, hogy mire lettem volna kíváncsi, de "szerencsére" tudtunk mit mutatni. Igaz, hogy már halványabbak voltak, de azért még láthatóak.

A bőrgyógyász doktornő megnézte Kincső foltjait, és az első kérdése meglepő módon az volt, hogy mikor volt megfázva a gyermek? (???) Mondtam, hogy nem volt semmikor megfázva. A két testvére igen, de Kincső nem. Úgyhogy egyből mondta is a diagnózist, hogy ez bizony rózsahámlás, és vírustól van. Olyan vírustól, ami a náthát is okozza (vagy a vírus okoz náthához hasonló tüeteket?), de akkor Kincsőn csak így jöttek ki a tünetek. Nem fertőző, és felír rá mosdókrémet és valami cinktartalmú ecsetelőt. Ja, és fel van mentve tesiből két hétre. Vagyis mindjárt vége a sulinak, úgyhogy idén már ne is menjen tornázni. Kaptunk két receptet, egy felmentést, és távozhattunk.

No. Utánanéztem a neten, hogy mi a fenét szedett már megint magára a lányom, mert olyan dolgai vannak, amivel én még a 37 évem alatt nem találkoztam, de még nem is hallottam róla. :o A lényeg, hogy nem fertőz, és akár 3 hónap is lehet, mire eltűnnek a foltok (jó esetben 4-6 hét). Akinél már volt, annál valószínűleg soha többé nem lesz. (Úgyhogy ez is kipipálva.) Tünete annyi van ennek a betegségnek, hogy viszkethet. (Neki nem szokott, talán annyit mondott, hogy az egyik egyszer már viszketett picit.) Uszoda, fürdés most nem jöhet szóba, zuhanyzás van. (Ezt most nem tudom megindokolni, miért. Talán még kutakodom neten. De uszodába már nem járnak két hete, és amúgy is minden nap zuhanyzik.) Tesi, taekwondo, pompom felejtős idénre. Ennek oka, hogy az esetleges izzadás fokozhatja a tüneteket (viszketés), így a gyógyulási időszakban semmi ilyet nem ajánlott csinálni. Más kérdés, hogy tél közepén nem tudom hol izzadna a gyerek akár egy tesiórán. Azért annyira nincsenek széthajtva. :D Dehát, akkor kényszerpihenő van. A tesi és taekwondo miatt boldog volt, a pompom miatt kétségbe van este. Kb két hét múlva lesz a gálán a fellépésük, így arra sem tud menni, ahogy a felkészülési időszakon sem vehet már részt. Ezt le kellett mondani, pedig már a jegyet is megvettem rá (mármint nézőnek).

Mindenesetre Kincsőnek semmi baja nincs a foltjaival, szerintem magától is meggyógyulna, és semmilyen edzés nem ártana neki, ahogy az elmúlt két hétben sem volt ezzel semmi gond. Mert legalább annyi ideje jött ki rajta, de dokihoz csak most jutottunk el. És, ha az elmúlt két hétben nem ártott meg a heti 5 tesi, 2 taekwondo, 1 pompom, akkor szerintem a következő két hétben sem okozott volna semmi tünetet (viszketést). A fürdőkrém és az ecsetelő is csak rásegít majd a gyógyulásra, mert amúgy magától is meggyógyulna. A tüneteket nem fogják ezek a szerek csökkenteni, hiszen nem viszket neki. Dehát, ne vádoljon senki hanyagsággal, mindent szépen be fogunk tartani, ha tudom is, hogy edzeni is járhatna, és krém nélkül is meggyógyulna. :) De ezt ugye én látom, mint az anyja, más gyereknél lehet, hogy tényleg problémát okoz, így a doki minden gyereknél ugyanazt írja elő ilyen "betegségnél".

A csodaszereket amúgy el kell készíteni, úgyhogy ma leadom a recepteket Őrmezőn a gyógyszertárban, és jövő héten már kezdhetjük is a kezelést, ha elkészültek a szerek.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr4913408377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása