Medellin 2017.11.27. 11:01

Elmúlt egy hónap

Hi!

Nem fogok tudni mindent megírni, de azért beszámolok pár dologról, ami eszembe jut.

Október végén volt az őszi szünet a suliban, de Süvi csak az előtte lévő héten tudott szabit kivenni és hazajönni a gyerekekhez, így abban a luxusban volt részük, hogy 1-1 napot hiányozhattak a suliból, amikor közös apás programra mentek egyesével.

Az őszi szünetben pedig megkezdődtek a halloweeni házibulik, azaz három napon keresztül buli volt otthon. Minden gyerek külön bulit akart, úgyhogy minden nap más osztálytársak jöttek át. Idén már nem készültem annyit, azaz a tavalyi díszeket elővettük, vettem pár lufit, szalvétát, poharat, és ennyivel le is tudtam a dolgot. Idén nagy össznépi tökfaragás sem volt, mert segítő szülők sem voltak, és ezért nem is hozattam a többi gyerekkel sem tököt. (És amúgy is hideg volt kint. :) ) Levihez jöttek a legtöbben, Kincsőhöz a legkevesebben, de cserébe ő volt máshol is bulizni, úgyhogy neki négy napon keresztül állt a bál. És közben még apu szülinapját is megünnepeltük. :)

Novemberi események:

Kincső elkezdett furulyára járni. Sajnos elment az iskolából a furulyatanárnőjük, így szeptember óta nem tudott járni. De már nagyon hiányozhatott neki a dolog, mert egyik napról a másikra feltűnt, hogy furulyázik a szobájában. Líviával beszéltem is, hogy segítsen Kincsőnek keresni valamit, és végül nagyon közel hozzánk sikerült találni egy magántanárt. Egy magán zeneovi van a Camponával szemben (Rosales Zeneovi), és ide jár most Kincső. Míg a tanárnő ovis lánya a közös foglalkozáson van bent a csoporttal, addig Kincsőt külön szobában oktatja. :) Mert Kincső már nagy a csoportos foglalkozáshoz. Egyelőre nagyon tetszik neki, mert idáig az volt a baja, hogy nem tudott a saját ütemében haladni. A haját tépte attól, hogy egy dalt egy hónapig vesznek, mire mindenki megtanulja, mert ő már első óra után tudta. Most nagyon élvezi, hogy megtanulhat kottázni, és az ő ütemében haladnak. :) És olyan remek helyen van, hogy hosszú távon akár egyedül is tud majd menni, mert közvetlen buszjáratunk van oda.

Két hete családilag meglátogattuk Renit a munkahelyén, azaz a Nike-ban. Kapott kedvezménykártyát, ami azon a héten felhasználható volt, azaz az outlet árak feléért vehettünk bármit. Apu szervezte a dolgot, aztán mentünk mindannyian. Fél pillanat alatt le szoktam izzadni egy üzletben a gyerekektől, de itt baromi jól elfoglalták magukat. :) Pl nem tudtak idegesítően hangoskodni, mert folyamatosan megy a zene az üzletben, és sok az ember, tehát nem feltűnő. Nagy a hely, azaz lehet fel-le lófrálni benne a polcok közt, és műanyag akármiket gyűjtögetni a földről, amin a méretek vannak. Illetve a 3 gyerekre volt 4 felnőtt, úgyhogy abszolút vállalható volt. :) És mindenki kapott pár jó göncöt, úgyhogy jól sikerült vásárlás volt. :)

Onnan pedig mentünk a Kid Expo-ra. Oda is idén mentünk utoljára. Tavaly élvezték, sokat Nerf-öztek. Most az nem volt, cserébe eltűntek, és túl nagy volt a hely megkeresni őket. Az egyik zöldségfigurákat készített, a másik mást csinált, és bár mondtam nekik, hogy mehetnek nyugodtan körülnézni, azt nem úgy értettem, hogy fél órákra tűnjenek el. :) Úgyhogy én 5 km-t legyalogoltam fel-alá a Budapest Sportarénában, és sokat stresszeltem (bár tudtam, hogy a teremből nem fognak eltűnni), cserébe ők se találtak már túl sok olyan programot, ami miatt megéri ide eljönni. De még ezt is megnéztük utoljára.

Novemberben eljutottunk oda is, hogy be van kötve a fiúk szobájában a tévé, és működik is, és a zsinórokat is elrejtettem, úgyhogy szuperül néz ki minden. Ééés, már fűtés is van a szobájukban! :D Igaz, erre két hónapot kellett várni, mire kijöttek a szerelők, de most már az is működik. Kicsit mintha még csöpögne, de megpróbálom még meghúzni.

Megvolt az első őszi megfázás is. Bence egy napot anyuéknál maradt, amúgy pár nap alatt lábon kihordta a náthát, Levi viszont egy hetet volt itthon. Mármint egy napot jött velem dolgozni, egy napot otthon maradtam vele, három napot meg anyunál volt. Annyira nem volt beteg, tehát nem volt lázas, vagy ilyesmi, de olyan szar hangja volt a köhögés mellé, hogy nem mertem úgy iskolába adni. :D Anyu elvitte a dokihoz is a biztonság kedvéért, aki semmi különösebbet nem írt fel neki, de leigazolta a hetét, hogy pihenje csak ki a gyermek a dolgot.

Bence hétvégén szülinapon volt a belvárosban. Versenyautó-szimulátoros buli volt, de azért nem voltam boldog, hogy XI-XXII. kerületi gyerekeknek az V. kerület közepére raknak bulit... Úgyhogy fel is hívtam az egyik anyukát, hogy mi lenne, ha én vinném be a fiúkat, ő meg hazahozza őket, és nem kell kétszer bemenni. Szerencsére remek ötletnek találta. :) Úgyhogy csak beadtam Bencét, én nem voltam ott. De megint jön egy ilyen szülinapos roham, mert jövő vasárnap Kincsőnek van bulija (házibulit szeretett volna, szerencsére), rákövetkező héten meg egy nap alatt lesz már megint két szülinap. Egy délelőtt, egy délután... Legalábbis idáig ennyiről tudok, még bármi befuthat addig. :D

Novemberben volt nyílt nap is a suliban. Bár egyáltalán nem akartam menni rá, mert minek (elsőben megnéztem mindenki óráját, hogy milyen a tanár, stb), de aztán felhívták rá a figyelmemet, hogy a gyereknek biztos jó érzés lenne, ha az ő anyukája is ott lenne, nem csak a többieké... Persze 4 napon keresztül voltak nyílt órák, mindenkinek máskor. Ha azt hiszik, hogy több nap szabit bárki ki tud venni olyanok miatt, hogy beüljön egy második és negyedik órára naponta... hát nem. Egy nap szabit kivettem végül, de persze két gyerek órájára tudtam csak bemenni, mert aznap csak kettőnek volt. Anyunak szóltam még, úgyhogy ő is beugrott a gyerekek egy-egy órájára, hogy mindenki boldog legyen. :)

Más esemény nagyon nincs.

Bencével sok a probléma a suliban. Mind az eredményeivel (nem egy tantárgyból áll kettesre), mind a magatartásával (nem egy tanár nem egyszer üzent már nekem...) Jövő héten fogadóóra van, aztán próbálkozunk tovább.

Levi sincs jó passzban, azaz nem túl lelkes mostanában a sulit illetően. Hátha a bátyjától lesi el ezt a viselkedést. :/ Ő sokkal lelkiismeretesebb volt. És mindig nagy mellénnyel jön haza, hogy milyen könnyű dogát írtak, tuti csillagos ötös lesz, helyette hozza a hármas eredményeket. Azt leszámítva, hogy még nem kapnak jegyet, és baromira nem számít. :) Meg a tanárnő is mondta, hogy Levi nagyon ügyes, okos, ennél sokkal többet tud, csak épp alszik, vagy figyelmetlen, úgyhogy ne aggódjak.

Kincső... hát, idén asszem már kapott két négyest, meg úgy 30 ötöst, úgyhogy ő nagyon ügyes és önálló továbbra is. :)

Kincső amúgy ma Bécsben van. Lívia megígérte neki, hogy idén kiviszi őt Bécsbe az adventi időszakban, és ez épp mára lett időzítve. :) Vonattal mentek, és a hétvégék ilyen szempontból már most olyan zsúfoltak (mindenki megy ki hétvégén), hogy végül megbeszéltük, hogy akkor egy napot hiányzik suliból, és akkor menjenek ki most inkább. :) Szegény a kesztyűjét itthon felejtette (a szürke kabátban ment, de a barna kabát zsebében maradt a kesztyű). Remélem nagyon fog tetszeni neki a mai nap, de erről infóm majd csak késő délután lesz, ha majd hívnak hazafelé a vonatról. :)

Megpróbálok majd a szülinap után is írni valamikor, hogy milyen volt a buli, a köszöntés, az ajándékok, meg minden. :) Idén nagyinál fogjuk Kincsőt felköszönteni, annyi extra lesz még hétvégén.

Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr1413397245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása