Medellin 2017.03.28. 14:18

Sulis események

Hi!

Leviék kirándulni voltak az osztállyal. Az Alcsúti Arborétumba mentek - volna - de aznapra természetesen leszakadt az ég, és el kellett halasztani a dolgot. Miután felvásároltam a fél boltot, csináltam csomó szendvicset, és jól megtömtem a zsákját (ebédet nem kaptak volna aznap). Esőkabát, gumicsizma, ami kell. Ez van, aznap a suliban maradtak, és eltolták egy héttel az eseményt.

Akkor szerencsére ragyogó idő volt, úgyhogy rendben lezajlott a túra. Levi hazaért, kérdeztem tőle, hogy milyen volt a kirándulás. A hangsúlyát sajnos nem tudom visszaadni, de én lelkesnek tartottam az első pár szóig. :D

- A kirándulás? Ja, igen, a kirándulás! Hááát, az (idáig a lelkes hangsúly)... borzalmas volt. Csomót kellett gyalogolni, nagyon fáradt voltam. És nem volt semmi. Csak csomó gyaloglás. Ja, és nagyon melegem volt, sütött a nap folyamatosan. Fáradt voltam és melegem volt. Hazafelé már jó volt, akkor tudtam aludni a buszon.

Na, így érdemes nekem is bárhova elindulni vele, mert nagyjából minden programot előre utál, majd végig idegesít a panaszával. :D De szerencsére én most nem voltam ott. :)

Bencéék ellenben állatkertbe mentek. Rettenetesen tetszett neki, imádta. Mert képzeljem el, hogy a jegesmacik csókolóztak! És folyamatosan, és sokat. Nagyon cukik voltak. És az elefánt! Hát, az volt a legjobb! (Röhög közben.) Kijött, és egy akkorát fingott...! :D A gyereket nem nehéz lenyűgözni, úgy érzem. Elég neki egy fingó elefántot mutatni, és egész napra boldog lesz. :P

Kincsőék nem mentek sehová.

Leviék voltak még azóta korcsolyázni. Ő most volt először, és láttam rajta, hogy nem lelkes. Aztán csak kinyögte, hogy mi a baja. Az egyik osztálytársa mondta neki, hogy egyszer elesett a jégen, valaki ráment a korival az ujjára, és majdnem levágta. Úgyhogy Levi azon parázott, hogy mi lesz, ha elesik a jégen, és valaki levágja az ujját. Igazán remek hozzáállás a dolgokhoz, és köszönöm a kislánynak a korizás előtti lelkesítő beszédét! De tényleg.

Kirándulásról képek itt: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0BwThzx7h0Cz0VExWbkdMMDA0UXM

Korizásról képek itt: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0BwThzx7h0Cz0Q3o1alplaEFsVkk

Én is linken kaptam, remélem meg lehet nyitni.

Egyéb iskolai események: ezen a héten ünneplik az iskola 75 éves évfordulóját. Egész héten programok vannak, mindenféle előadások (régi diákok mesélik el, mi lett belőlük - pl híres sportolók), meg versenyek vannak, meg gálaműsor, meg ilyesmik. A honlapon megtekinthető: http://kelensuli.hu/aktualitasok/iskolank-75-eves-2/ és  http://kelensuli.hu/evcms_medias/upload/files/Iskol%C3%A1nk%2075-%20honlap.pdf

Annyit tudok, hogy a gálaműsorban Kincső és Levente is fog szerepelni. Kincső a furulyásokkal, Leviről fogalmam sincs, nekem semmit nem mondott. Mintha ő sem tudná. :D De én arról is utólag értesültem egy másik anyukától, hogy Levi a nyílt napon angol műsort adott elő az osztálytársaival, és ő volt a főszereplő... De ehhez hozzászoktam, soha, semmit nem mesélnek nekem, hogy mi történik a suliban. Néha látok egy-egy beírást Bencénél, vagy Kincsőnél, és onnan tudom, hogy a magatartásuk pl. tuti nem tökéletes. :)

Sőt, volt fogadóóra is. Csak Bencéére mentem el, hiszen az alsósoké egy időben van, választanom kellett. Bencére azért volt panasz sajnos. Pl. túl nagy a barátság Gergővel és Lilirózával. Klikkesednek, együtt rendetlenkednek, mindegyiküknek romlik az eredménye. Úgy tűnik nekik, mintha Bence csak azért járna be a suliba, hogy szórakozhasson. (Amúgy ki jár be azért, mert tanulni akar? Mindenki azért jár be, mert kötelező. Én olyat még nem hallottam, hogy a gyerek hétvégén, szünetben, mindig suliba akarna menni tanulni - csak az ellenkezőjéről van tudomásom. :D ) Persze azért megnyugtattak a tanárok, hogy az összes gyerek elég zizi, kezdenek kamaszodni, egyre hangosabbak, egyre figyelmetlenebbek, sokaknak romlanak a jegyei. Úgyhogy nem aggódtam agyon magam, hiszen vannak barátai, és gyerek. Aki szünetben rendetlen, tanórán meg álmodozik. Sosem hallottunk még ilyenről... :)

Amúgy Kincső jegyei is romlanak, egyre sűrűbben hoz négyeseket. Matekból már abszolút négyesre áll, és van tantárgy, amiből 4-5 között. Ennyit a kitűnő tanulómról. :) De a délutános továbbra is fenntartja a véleményét, hogy Kincsőnek valami elképesztő agya és észjárása van, és ez a lány sokra hivatott. Minimum valami újító, felfedező, vagy ilyesmi lesz belőle, mert teljesen elképesztő a leányzó. Kincső a tipikusan nem kocka, akit nem lehet a szögletes tankeretek közé beilleszteni. Ő ez ellen mindig lázadni fog, és mindig lesz magyarázata, ötlete arra, hogy miért nem jó az, ami van, és miért jó az, amit ő gondol. :D (Sajnos ellenem is ugyanígy fog lázadni, és nem várom a kamaszkorát, mert már most látom, hogy nem egyszerű a történet, ha megbántom valamivel. :o Sistereg a levegő körülötte, és csak a hátát látom, mielőtt bevágja maga mögött az ajtót, és nem szól hozzám.)

Levi tanulmányi eredményeiről semmit nem tudok, az egy nagy homály nekem, és talán év végén olvashatok valami értékelést róla megint. :)

A többi esemény majd külön bejegyzésbe jön.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr1212358819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása