Medellin 2017.02.07. 14:26

Félévi bizi

Hi!

A munkám valahogy nem fogy, szabaidőm nulla szokás szerint, úgyhogy megint utólag írhatok jó sok dologról.

Kezdem a legfontosabbal, a félévi bizonyítvánnyal.

Levi

Levente tanulmányi eredményéről azt kell tudni, hogy általában fogalmam sincs, hogy teljesít az iskolában. Állítása szerint ő mindent tud, ő nagyon okos, minden "dolgozat" könnyű volt, és tuti ötös. Legalább az önbizalmával nincs gond. :D Ellenben az elektronikus ellenőzőben inkább látok ilyen 80-90%-os eredményeket, nem 100%-osakat, úgyhogy ilyenkor mindig meglepődök. Viszont, soha, semmilyen dolgozatát nem láttam még, azaz nem tudom, hogy mi nem ment neki, mit rontott el, és csak év végén fog mindent kiadni az osztályfőnök. Úgyhogy ez nekem kicsit zavaró, de első osztály első félévéről beszélünk, úgyhogy annyira nem izgatom magam. De a visszajelzések is általában azok (fogadóóra, nyílt napok, stb), hogy Levi nagyon ügyes és okos. A félévi bizije neki még szóbeli értékelés (töltök majd fel képet) és igazából minden tantárgynál a legjobb értékelést kapta, tehát minden eredménye ellenére (dolgozatok) kitűnő tanulónak tűnik, de legalábbis semmilyen tantárgyból nem áll fenn probléma.

Kincső

Matekból négyes lett. Ez a nagy hír igazából. Az utolsó dogái, féléves felmérője is olyanokon csúszott el, hogy pl. el sem olvasta a feladatot. Látta pl a két számot, a "kacsacsőrt" (kisebb, nagyobb relációs jel) és alapból írta be közé a számokat, holott baromira nem az volt a feladat. De ugye ő is úgy áll neki, hogy bébikönnyű, tudja, siet, nem ül felette, nem olvas, nem gondolkozik, csak csinálja. A vége meg az, hogy négyes lesz félévkor. Hát, annyi baj legyen, év végére még kijavíthatja, és amúgy minden másból ötös lett. :)

Bence

Nála ugye azt mondták, hogy minden új gyerek legalább egy jegyet ront átlagban az előző iskolájához képest. Na, ehhez képest Bence bizije átlagban jobb lesz a tavalyinál. :) Jó, persze ez csalóka, mert a fő tantárgyakból rontott, és ilyen tesi/ének/stb húzta fel az átlagát, de lett három hármasa, és négy ötöse, úgyhogy abszolút nem rossz a helyzet, sőt! Év elején nagyon csúnyán rontott pár tantárgyból a botrányos felmérői miatt, de nyelvtanból és matekból is írhatott szerencsére javítót. Amúgy irodalomból, nyelvtanból, és matekból lett hármas. A hármas nyelvtan az pont tökéletes neki, de cél az (az ő célja, nem az enyém!!), hogy matekból év végére 4-5-ös legyen, irodalomból meg négyes. Illetve környezetből ötöst szeretne a mostani négyes helyett. A gyermek kezd motivált lenni a végén. :) Úgyhogy összességében nagyon elégedett vagyok az ő eredményével is.

Amivel még hadilábon áll, az az angol. Ráadásul kiderült, hogy ettől az évtől már heti rendszerességgel írnak szódogozatokat is, amire nem készültünk, mert sosem mondta. Általában 0%-os szódogákat írt, de ugye angolból még nem kapnak jegyet. Úgyhogy annak is nekifeküdtünk már, és mondta is, hogy a múlt heti jól sikerült, a tíz szóból hatot tuti tudott. (Én még nem láttam a kiosztott dogát, de majd kiderül.) Tegnap volt nyelvtan dolgozata is, ami miatt előtte lévő este sokat küzdöttünk egymással, és megvolt az ilyenkor szokásos üvöltözés/hiszti is. De egy dolgot tuti a fejébe vertem legalább, és másnap elégedetten jött ki a suliból, hogy szerinte egész jól sikerült neki. :) Úgyhogy továbbra is nehéz vele tanulni, de legalább már büszke utána, ha eredményt ér el a tanulásunkkal, és ilyenkor szeret a legjobban engem. :D (Ami fura, mert mindig minimum azt gondolom, hogy utálni fog a sok nyúzásért, veszekedésért, nyaggatásért, de mindig ilyenkor bújik a legjobban az ölembe tanulás után. :) ) Úgyhogy csak jutunk valamire. Illetve heti pár alkalommal visszatér a délutáni tanulás nagymamákkal, de ez még nem kezdődött el valahogy, de majd kialakul.

Ennyit a biziről, képek majd lesznek.

Liliróza. Bencének ugye új szerelme van, nevezetesen Liliróza, aki az osztálytársa. Liliről azt kell tudni, hogy igencsak kitűnik az osztálytársai közül, mert egyrészt szemüveges, másrészt igen egyedi ízlése van. :) Ezt nem rosszindulatból írom, csak mint tényt, és fura is volt első ránézésre, hogy Bence pont őt választotta. Dehát, Bence odáig van érte, és régóta szervezte, hogy Lili átjöjjön hozzánk hétvégén, vagy ő hozzá, mert mindig beszélik. Sőt, lényegében le is fixálták már a dolgot, úgyhogy én is előkerestem már Lili anyukájának a számát, hogy mit tud erről, mert itt már kész tények vannak. :) Aztán kiderült, hogy az anyuka is tud róla, vigyem nyugodtan Bencét, Gergő (másik osztálytárs is ott lesz - nagy spanja Lilinek), úgyhogy minden oké. Szóval, egyik hétvégén útra keltünk (először Érdre, mert Kincsőt vittem ebéd után Vikihez játszani), utána a két fiúval mentünk Liliékhez. Hááát, én teljesen odáig voltam. :) Egyrészt megismertem végre egy anyukát Bence osztályából. :) Ráadásul egy rettenetesen szimpatikus anyukát. Ha jól értettem, neki is három gyereke van, bár csak kettő volt otthon, mert a harmadik nagyobb, talán 15 éves. Lilirózát pedig tényleg Lilirózának hívják, mert rákérdeztem. :) Két ilyen név van hivatalosan Magyarországon, abból ő az egyik. Nos, Lilirózától pedig el vagyok ájulva. Mert idáig csak úgy láttam, hogy Bence mutatta, hogy ő az, de ismerni nem ismertem. Lilinél talpraesettebb, okosabb, csajt nem nagyon láttam még. Vagányabbat pláne nem. Pl sorakoznak a díjai az ágya mellett. Hogy mire kapta őket? Hát, Lili bizony gyorsasági motoros(!). Van gyerekméretű versenymotorja, vagány matricákkal díszítve (pl Bad Girl :D ), és sorra nyeri a futamokat. 10 éves, és nem ma kezdte. Ránézésre mindenhez ért, ránézésre mondja a telefonmárkákat, úgy kezeli a számítógépet, mint aki 10 éve az előtt ül, és halál laza. Amúgy meg heti rendszerességgel hoz haza Bence vmi könyvet, mert Lili hozza neki és adja kölcsön olvasni. Mert Lili nagy irodalmár is, sorra olvassa a jobbnál jobb műveket. Ez mondjuk annak is köszönhető, hogy az anyukája egy könyvkiadónál (is) dolgozik.  :) (Meg újságíró is, meg fordító is, meg kritikus is - úgyhogy volt kitől örökölnie Lilinek ezt a "hobbit".) És ez nagyon-nagyon jó, hogy Bence ilyen gyerekekkel barátkozik, akik nem a hülyeségbe viszik bele, hanem az olvasásba pl. Úgyhogy nagyon örülök az új barátságnak, és biztos meg is marad. Bence pl tegnap óta verseket ír. Mondjuk az első mű az a padtársáról született, és arról szól, hogy a fiúnak miért lenne a pokolban a helye. :D De a második költemény már Liliről fog szólni, már az első mondat el is készült, és imádom. Valahogy úgy kezdődik, hogy "Lili a neve, csillog a szeme...". De a másik verse is olyan menőn rímelt, mint valami rapszöveg. Nem is tudtam, hogy ehhez is van tehetsége a gyereknek. :) Áhh, odáig vagyok az ilyen ki szárnybontogatásokért. :D

Ha már ott tartottam amúgy, hogy a gyerek kezd motivált lenni, kicsit előre is ugrom az időben, azaz tegnapra. Övvizsga volt. Az övvizsgák mindig olyanok voltak, hogy fogtam a fejem, ha én lennék  vizsgáztató, akkor nem, hogy új csíkot nem kapna a gyerek az övre, még el is tiltanám a sportágtól. :D Na, 2,5 év után Bence már olyan lelkes, hogy egyrészt addig abba sem akarja hagyni, míg nincs meg a fekete öve (már kiszámoltuk, hogy kb 14 éves korára meglesz), és utána új harcművészetet akar kezdeni, szintén fekete övig. És idáig sosem tudta rendesen a formagyakorlatot, azt se tudta, hol van a keze-lába, merre van a jobbra-balra. Most meg úgy nyomja a formagyakorlatot, mintha mást sem csinált volna születése óta. És nem csak nyújtogatja a karját/lábát, hogy ott most ütés/rúgás lenne, hanem keményen üt/rúg a levegőbe. És vizsgán a vizsgatársa csinált pár fekvőtámasz-jellegű karhajlítást, míg Bence csinált 10 teljesen szabályos fekvőtámaszt. Otthon meg a félkezes fekvőtámaszt próbálgatta. Komolyan csak ámulok, hogy kezd felnőni a gyerek, kezd benőni a feje lágya, és komolyan úgy látom, hogy kezd motivált lenni. Mert az elmúlt x évben sírok csak azon, hogy nem tudok mit kezdeni a gyerekkel, mert nem motivált semmiben. Úgyhogy jó úton haladunk, csak beérnek itt a dolgok. (Persze mutogatom neki otthon a Youtube videókat is ügyes, erős emberekről alkalmanként, és odáig van, hogy ezt hogy lehet megcsinálni, ő is ilyet akar. ;) ) De persze ne hagyjuk ki Levit és Kincsőt sem, mert ők is megkapták az első sárga csíkjukat. Kincső meglepően összeszedett, komoly, és profi volt, ahhoz képest, hogy órákon ő kapja a vislkedése miatt a legtöbb büntetőfeladatot. Aztán otthon sírnak nekem Levivel szinkronban, hogy mennyire fáj a lábuk, rá se tudnak állni. Hát, ja. Viselkedni kéne edzésen, és akkor nem lenne +50 guggolás, meg fekvőtámasz, meg páros lábban lépcsőn ugrálás. :P Majd megtanulják...:)

Ha már szó esett Vikiről is... Kincső osztálytársa, barátnője (ha nem is a legjobb, mert ez hetente változik ugyebár). Vikiék nemrég költöztek ki Érdre, amit már nagyon vártak a lányok, hiszen onnantól kezdődhettek a pizsiparty-k, amire panelban nem volt még lehetőség. :) Úgyhogy Kincső már decemberben ottaludt egyszer, illetve januárban is volt egy megbeszélt időpontjuk, de akkor ottalvást nem engedélyeztem, csak délutáni progit. Mert másnap Kincső korizni ment volna a Velencei-tóhoz, és én ugyan be nem vállaltam, hogy csak emiatt keljek fel hétvégén kora reggel, hogy 8 körül elmenjek érte, hogy 9-re itthon legyen, és készen mindennel az indulásra.... Viszont most Vikit hívtuk át magunkhoz ittalvásos progira, úgyhogy szépen volt fiúszoba, és lányszoba, és boldog volt mindenki. :) A lányokkal túl sok gond nem volt, ami azt illeti, mintha ott se lettek volna. :) Másnap 11-ig tartott a buli, mert Kincső akkor ment Dóriékkal korizni, aztán meglátjuk, hogy legközelebb mikor lesz közös progijuk Vikivel.

A kori kapcsán. Kincső most volt ugye Dórival és Líviával korizni, mert korábban mentek volna már (a fentebb említettem Velencei-tavi korizás), csak az betegség miatt elmaradt. Viszont nem maradt Kincső jég nélkül, mert cserébe mindannyian lementünk a Balcsira. Mert idén először (leginkább a gyerekek életkorát tekintve) befagyott az egész Balaton, és ugye meg kellett néznünk, hiszen ritkán lát ilyet az ember. :) Első körben lementünk Siófokra, a szokásos strandra, amit úgyis ismernek. Így láthatták, hogy miképp néz ki télen az egész a nyárhoz képest. :) Korijuk persze nincs - nem is az volt az elsődleges, hogy a Siófoki kedvenc ügyeletünkön kössünk ki - csak nézelődni mentünk le. Talpon csúszkálni, örömködni, ilyenek. :) Élvezték is rettenetesen. Amikor már kezdtünk átfagyni, átázni, akkor elmentünk kicsit melegedni, száradni, és enni a Mekibe, mert sajnos a vendéglátósok nem nagyon kaptak rá a téli szezonra, semmilyen forraltboros/teás/lángosos bódé nem volt nyitva a parton. :/ Evés után pedig átmentünk Zamárdiba, hogy ott is megnézzük a jeget, hiszen az is ismerős terep. Ott rosszabb volt a jég minősége (nem olyan sima), viszont volt csúszda. És csúsztak is rajta bőven, bár meg vagyok győződve róla, hogy se a gatyájuknak, se a kabátjuknak nem tett jót. Dehát, gyerekek... akik élvezik a telet. :) Itt is elidőztünk sokáig, utána pedig átmentünk a Velencei-tóra, hogy az se maradjon ki idén. Az agárdi és gárdonyi rész fullon volt, iszonyat pénzeket szedtek be parkolásért (komolyan, pofám leszakad), úgyhogy mentünk is tovább a Korzóig. Nos, ide kellett volna először jönni. Nincs parkolási díj, cserébe van zene, koribérlés, forralt bor, meleg tea, pogácsa, zsíroskenyér, stb. Az üzeltközpontban vannak nyitva tartó boltok, kulturált mosdó, étterem, mindenféle. Bár a jég minősége sokkal ócskább a balatoninál, mert eléggé le van már használva. De itt az emberek 99,9%-án kori volt (mi voltunk a 0,1%). Úgyhogy majdnem napnyugtáig maradtunk ahhoz képest, hogy 12 előtt lent voltunk Siófokon. Szép volt, jó volt, élmény volt, megyünk majd legközelebb is, ha befagynak a tavak.

Szülői értekezlet. Igazából csak Bencéén vettem részt, mert a három egy időben volt. Nagyon meg lett dicsérve az osztály, iskolaszinten is kiemelkedő eredményt értek el (osztályátlag valami 4,51 volt). A sok dologból csak két dolgot említenék meg: az egyik, hogy mindjárt nyakunkon a farsang. :( Kék űrlények lesznek, és még nem tudom, mi a dolgom vele. 1000 forintot már beküldtem egy egyenpólóra, és valakik talán megcsinálják a csápokat a fejükre. Vagy beszerzik a hozzávalókat, és nekünk kell otthon megcsinálni. Nem tudom. A másik, hogy lesz erdei tábor májusban.

Kincsőéknél is lesz tábor, de nem ottalvós. Mindig elmennek majd reggel, és este visszajönnek. :( Sajnos, de az ofő nem vállal be mást. Leviéknél meg valószínűleg lesz erdei tábor, de ahhoz az kell, hogy nagyjából minden szülő beleegyezzen. Úgyhogy ez még lóg a levegőben, de ők Balcsira mennének ottalvósra. Amúgy Leviék bohócok lesznek egységesen farsangkor (még nincs jelmezünk, és Levente ki van borulva, hogy nem akar bohóc lenni), Kincsőék meg erdei állatok lesznek, és bevállalta, hogy ő mókus lesz, mert senki nem akart az lenni. Tudjátok, hogy milyen egyszerű mókus jelmezt szerezni?? Semennyire. Végül Vaterán találtam egy használtat, ami nagy is rá, cserébe 4500 forintomba került, és nincsenek fülek hozzá, amit még nem tudom, hogy csinálok meg. És mikor. De van majdnem másfél hetem kitalálni... Ahogy a bohóc jelmezt is. Hjajj.

Más érdekes nincs nagyon. Voltunk a szokásos Lego építésen is januárban; Kincső most minden nap visz furulyát, mert két fellépésük is lesz, és közeledik Levi szülinapja is, de még ötlet szinten sem szervezem a buliját. Pedig kéne időpontot foglalni játszóházba, meghívókat gyártani, stb. De egyelőre ott tartok, hogy a két gyerekből egynek már sikerült levágatnom a haját, míg Kincső furulyán volt.

Úgyhogy a következő események a farsang és a szülinap lesznek. Majd beszámolok róluk. Egyszer. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr2312190574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása