Medellin 2016.12.09. 10:41

Fogadóórák

Hi!

Megpróbálom gyorsan megírni az előző pár hét történéseit. Utoljára még a nyílt napokról volt szó, és azóta történt egy-két esemény, amit még nem volt alkalmam megörökíteni.

November végén voltunk az albertfalvi templomban karácsonyi díszkészítésen. A gyerekeknek 3-3 díszt be kellett vinniük a suliba, amiket egyrészt értékeltek is (elméletileg), másrészt egy öregek otthonába mennek adományként. Mármint a gyerekek alkotásaival fogják díszíteni a fát/fákat. Minden évben szoktunk koszorúkészítésre is menni, de ez sajnos idén kimaradt, mert más programmal ütközött. Adri (aki ezeket szervezni szokta) panaszkodott is, hogy mi vagyunk az oszlopos tagok, nélkülünk nincs is koszorúkészítés. :) Épp tegnap néztem a naptáramat, hogy november 19-én volt utoljára szabad, programmentes hétvégém, és december 17-én lesz legközelebb. :o Szóval, tervbe vettem, hogy a díszkészítéses programon majd csinálok koszorúKAt is, de persze semmi nem lett a tervből. :/ Vittem két zsák alapanyagot, és alig volt valamire időm, nagyon rövid volt a foglalkozás. Úgyhogy, a szokásomtól eltérően este láttam még neki díszeket gyártani a gyerekeknek (ők is csináltak párat, nem feltétlenül helyettük dolgoztam :) ). Még valamikor terveztem azt is, hogy a halloween-i barkácsdélutánhoz hasonlóan majd egy karácsonyi díszkészítés workshopot is szervezek otthonra (igény is lett volna rá), de ez időhiány miatt elmaradt. Egyszerűen nem volt egy szabad hétvégi napom ilyenre. A lényeg, hogy a gyerekek is csináltak díszeket a foglalkozáson, és a napköziben is, a többit pedig megcsináltam én, hogy boldogan és büszkén mehessenek suliba. :)

Szintén ezen a héten vasárnap tartottuk Kincső szülinapi buliját. Idén is az Elevenparkban foglaltam időpontot, mert ahhoz ragaszkodott, és az ő szülinapja, ő dönt :) Mármint arról, hogy melyik játszóház legyen; a játszóházas lehetőség adott (részemről engedélyezett) volt. Délután 3-kor volt a kezdés, de, hogy ennyire ne legyen egyszerű az életem, Bence is aznap volt hivatalos szülinapra. Ő meg lézerharcra, de helyileg ugyanabban az épületben. :) Úgyhogy őt elvittem délre, majd a játszóházban találkoztunk vele 3-kor, mert a lézerharc után felment a csapat a játszóházba. Úgyhogy, meg volt ez oldva, csak kétszer kellett mennem az ÚJBC-be. :) A szülinap amúgy rendben lement, gond nélkül. Most senki foga nem esett ki, nem folyt vér, nem volt sírás. Ja, Levinél egyszer, szemen rúgták egy labdával. Kértünk a büféből jeget, kicsit pihentettük, és 5 perc múlva szaladt vissza játszani. :) Kincső kapott sok szép ajándékot, finom tortát, és este 7 körül jöttünk el.

Rákövetkező héten voltak a fogadóórák. Múltkor nem jutottam be, csak egy tanárhoz, úgyhogy most hozzá nem mentem, hanem a másik kettőhöz. Hétfőn Levi tanárnőjénél kezdtem, miután a gyerekeket leadtam edzésre. Igazából csak annyi infó maradt meg, hogy Levi néha egy szórakozott professzor, de semmi gond nincs vele. :) Mondta a délutános is, hogy megosztott figyelme van a gyereknek. Sokszor előfordul, hogy Levi hasal, alszik, totál másra figyel. Ilyenkor a tanárnő direkt rákérdez valami infóra, amiről épp szó van, és Levi kapásból válaszol, mondja az eredményt. És ezen mindig ledöbben a tanárnő. :D Mert agyilag ott van, figyel az óra menetére, csak közben épp pihen. Nagyon okos, ügyes, segítőkész. Ha néha valamivel elmarad, mert épp "aludt", akkor meg addig fel nem áll az asztaltól, míg be nem pótolja (akár szünetben), és mindig viszi ki megmutatni a tanárnőnek, hogy megcsinálta. Azaz lelkiismeretes. Illetve megbeszéltem még a tanárnővel, hogy milyen lelki problémái szoktak lenni Levinek, ha hétközben romlik a magatartása, és utána hiába viselkedik jól, nem javít, és pl. hármast kap pénteken, pedig egyszer volt csak rossz, utána kisangyal. Na, azon a héten már ragyogó arccal jött haza, amikor javított, és a magatartása nem maradt a 3 v. 4-es szekcióban. :) December első hetében konkrétan 5-ös magatarás, 5-ös szorgalom volt beírva. Ilyet se láttam még egyik gyerekemnél sem. :) Vagy olyan ritkán, hogy nem is emlékszem az alkalmakra. :)

Másnap Bence osztályfőnökéhez mentem. Ide is elsőnek volt időpontom, de valakit beraktak elém, aki a beosztás szerinti 10 perc helyett 35 percet volt bent. :o Én már a falat lekapartam, hiszen időre mentünk volna tovább is Lego építésre, amiről persze csomót késtünk. Mármint, ha nincs az ember ott fél órával előbb, akkor beállhat egy 50 méteres sor végére várakozni. És, mivel aznap volt Kincső szülinapja is, szerettem volna, ha akár legozás előtt beülünk sütizni valahová, vagy ilyesmi. Oké, helyette a program után ültünk be vacsizni a Burger King-be, ahol a szülinap miatt menüt kaptak az ajándék játék miatt, de így nem volt az igazi.

Visszatérve a fogadóórára. Mind az osztályfőnök, mind a délutános rettenetesen elégedett Bencével. Úgy látják, hogy a lemaradást szépen behozta két hónap alatt (pl matekból), és szépen beilleszkedett. Vannak barátai, szeretik őt a gyerekek. Jó a magatartása, udvarias, kedves, segítőkész. Semmi gond nincs vele. Javul a füzetvezetése, de a helyesírása továbbra is pocsék. :/ Hát, egyelőre megvárjuk a félévi bizit, aztán nem kizárt, hogy mégis kérvényezni fogom, hogy a szakvélemény javaslata alapján a helyesírás osztályozásából mentsék fel. A másik suliban ezt alapból elrendelték a szakvélemény miatt, bár nem éltünk a lehetőséggel. Itt nincs felmentése, de akkor kérni fogom, ha emiatt lesz kb kettes a jegye. Vagy teszem azt olvasásból van szövegértés dolgozat, amiben írni kell, és mondjuk a helyesírás miatt ér el sokkal rosszabb eredményt, mert azt is nézik. De most még nincs súlya a dolognak, megvárjuk a félévet. Ja, és azt is megbeszéltük, hogy ugye azzal fogadtak az új suliban minket, hogy ez egy erős iskola, erős osztály, és minden esetben borítékolható, hogy az új gyerek legalább egy jegyet ront az eddigi eredményeihez képest. Nos, Bence semmit nem rontott idáig, ugyanolyan az átlaga, ha nem jobb. A másik suliban év végn nem volt ötöse. Amiből 4-es 5-ös közt állt, ott is mindenből a rosszabb jegyet adták neki, nagyon-nagyon dühös is voltam ezért. Most meg ötösre áll pár tantárgyból. Oké, tesiről, meg ilyenekről beszélek, de akkor is beleszámít az átlagba a jegy. :) És nyelvtanon kívül mindenből másból négyesre áll jelenleg, akkor is, ha 3,75 az átlaga. Úgyhogy elégedett lehet mindenki.

Én este még felköszöntöttem otthon Kincsőt, megkapta a hőn áhított ajándékait (könyv, illatos filc, ilyenek), úgyhogy ezzel nem vártunk hétvégéig. Igazából a vasárnapi családi szülinapozása is át lett téve szombatra, csak szűk körben, és anyuéknál. Úgy volt, hogy vasárnap lesz egy nagyobb, de aztán így alakult. Legalább vasárnap volt egy kis pihi. :)

Amúgy most felváltva köhögnek, fújnak orrot otthon a gyerekek, hogy megjött a tél. Most Kincső van nagyon benáthásodva, de pl Levi is csak két napig fújta az orrát. Bence köhögött pár napot, meg aztán Kincső is. De különösebb bajuk nincs, úgyhogy járnak suliba. Bencének vettem szép új télikabátot, Levi megörökölte Bencéét, és Kincsőnek is van remek kabátja, amit anyu talált és vett neki. Úgyhogy amúgy jól fel vannak öltöztetve, indokolatlan is lenne, hogy jobban lebetegedjenek. (Bár a kettő dolog nem feltétlenül függ össze, mert simán megfertőzheti őket egy osztálytárs, ha van meleg kabátjuk, ha nem. :D )

Bence most már hétfőnként is napköziben van délután, ha nem kell dogára készülni, csak heti egyszer megy anyuékhoz tanulni. És ugye önállóan megy, nem kell menni érte. :) Péntekenként meg Milánékkal szokott ebéd után hazamenni, és náluk szokott játszani délután. Ma délután Zsuzsi karácsonyi vásárra viszi a fiúkat Rajmi (Milán bátyja) sulijába, mert Bence nélkül Milán nem óhajtott sehová sem menni, mert a péntek délután az az ő játszós délutánjuk. :D Úgy örülök azért, hogy ilyen jó barátságban maradtak. Heti kétszer találkoznak edzésen, és péntek délutánonként együtt vannak. Csak most már nekem kéne Milánt vinni, mert szerintem vagy egy hónapja nem volt nálunk. :o És ez már ciki.

Kincsőkém két szülinapra fog menni most hétvégén is, egyre szombaton, egyre vasárnap. Bence meg vasárnap valami osztálytársához fog átmenni játszani (mármint én viszem), csak még címet nem tudok hozzá. (Nevet, és telefonszámot sem. Semmit nem tudok. Megy a gyerek valakihez. :D ) Úgyhogy van esemény bőven, és mindenkinek van ezek szerint sok jó barátja. Csak Levi panaszkodik, hogy ő miért nem mehet ide-oda, dehát, itt elsőben még nincsenek ennyire kialakult barátságok, és bizalmi kapcsolatok a szülők közt.

Jövő héten jön haza Süvi is az ünnepekre, úgyhogy az meg már a következő heti remek programjuk a gyerekeknek. Én meg szusszanok kicsit - ha olyan egyáltalán lehetséges, amikor nyakunkon van a karácsony...

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr5112034801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása