Medellin 2016.05.25. 11:36

Majális

Hi!

Évekkel ezelőtt a Hajógyári Szigetre mentünk a gyerekekkel ezen alkalomból, és imádták. Igazából nekem is jó emlékeim voltak róla, mert rengeteg program van, és minden ingyenes. Nagy zöld területek vannak, és nagy, csúszdás játszótér. Egyetlen hátránya, hogy messze van tőlünk. De idén megint ide mentünk ebéd után.

A képeket már feltöltöttem, úgyhogy ott lehet is látni, hogy mi minden volt.

Pozitívum volt már az is, hogy be lehet menni parkolni, és van parkolóhely, és egyből a rendezvény közelében. :) Ez bizony szempont nálam. Onnantól pedig se úttest, se semmi, csak a sziget. Fű, napsütés, szaladgálás. Ja, és aznap épp ragyogó idő volt, tökéletes a kinti időtöltésre. :) Kezdésként íjászkodtak a gyerekek, és felfedezték a jurtákat. Onnan majdnem átjutottunk a kreatív foglalkozásokhoz, de meglátták az ugrálóvárakat... Abból helyből volt négy, és egyéb rendezvényekkel ellenben nem 500 Ft / 5 perc, hanem ingyenes. Itt eltöltöttünk kapásból vagy egy órát. :) Kicsit körbesétáltunk utána, megnéztük, hogy miket lehet kapni (enni-innivaló), és végül a lángosnál maradtak a gyerekek. Idén már akartak egyszer azt enni, de épp 5 perccel korábban fogyott el a lángos a piacon, mint, ahogy odaértünk volna. :/ Akkor mentünk el helyette hambizni a Burger Kingbe az ovis jótékonysági vásár után. Úgyhogy, most ehettek lángost a fiúk, Kincső kürtős kalácsot, majd ittak jégkását. Később meg vattacukroztak. Minden volt, ami egy majálishoz kell. :) Láttak kovácsot is dolgozni.

Volt még kirakva rengeteg fából készült játék. Teknőben horgászás, gólyaláb, labdát lőni kosárba, stb. Igazából annyi, és olyan jó gyerekprogramok voltak, hogy semmit nem untak meg, minden mellől úgy kellett elrángatni őket, hogy nézzünk már meg mást is. A nap végére még átsétáltunk a játszótérre is a csúszdákhoz, de végül peonzázásba fulladt az egész.

Na, ha már szóba jön, pár szót a peonzáról. Peonza őrület van. Minden gyerek peonzázik, és mindig, és mindenhol. Otthon, játszótéren, suliban. Bence is hazaállított egyik nap az igénnyel, hogy peonzát szeretne, én pedig megkértem, hogy most ugyanezt magyarul legyen legyen szíves. De, neki továbbra is peonza kellett, úgyhogy felajánlottam neki, hogy vehet a zsebpénzéből. :) És lőn, a gyerek vett peonzát a zsebpénzéből, pedig azt semmire nem költi, tabletre gyűjt (már kiszámolta, hogy hatodikos korában tud már venni magának egyet. :) ). És én akkor megismertem a peonzát, azon belül is a Kobra fantázianevű darabot. Amúgy vannak versenyek is Őrmezőn, minden héten, de szerdán, amikor ő edzésen van. Mondjuk most amúgy is tárgytalan, mert eltört két napja. :( Eltört egyszer, az meg lett ragasztva, de most eltört megint, és ezt már nem lehet, nem érdemes ragasztani. Bence amúgy napi szinten lelkesen gyakorol, de azért nem egy nagy trükköző. :) Én már annak is örülök, hogy ki tudja pörgetni, mert én nem. :D Szóval, most újat szeretne, de mondam neki, hogy nem, ez nem így megy, hogy valamit tönkretesz, én meg veszem az újat. És, majd megbeszéljük. (Az a szerencséje, hogy közeleg a gyereknap, és hátha meglepi majd valaki eggyel. ;) ) Király Kobrát szeretne már... (Régióban drága, Őrmezőn 1990 forint) Úgyhogy, ez az új hobbija most a gyermeknek. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr208745688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása