Hi!

Elnézést, hó eleje, év eleje volt, nem volt időm írni.

Szóval, túl vagyunk a téli szüneten. Túléltük. A rosszra nem emlékszik inkább az ember, a jó emlékek fontosabbak, úgyhogy visszagondolva talán nem is volt olyan borzasztó. :D Míg az apjuk itthon volt szabin, addig voltak vele mindenféle programokon, meg ugye az ünnepségsorozatok minden nap máshol, így a fele szüneten már át is estünk pikkpakk. A másik héten meg örültek, hogy végre lehet semmit-tenni, tévézni, meg videójátékozni otthon. Persze nem ez volt egész héten, pl Bence elment a nagyapjával megnézni az új Star Wars-t (Bencének tetszett, apunak nem), a kicsik játszóházban voltak anyuval, meg Lívia is unokázott, amikor ideje engedte. A szilveszter is remek volt, nem kellett korán feküdniük, 10 körül mentek csak ágyba, bár utána sem aludtak el hamar, mert fel voltak pörögve.

Ja, visszatérve a karácsonyra. Kicsit bénán sikerült idén, hogy anyuéknál voltunk karácsonyi ebéden - Reniék is akkor jöttek át, úgyhogy ott volt mindenki - és onnan mentünk haza estére karácsonyozni. Nem tudtam ugye indulás előtt a fa alá rejteni az ajándékokat, és semmi nem volt a fa alatt, amikor hazaértünk. Mondtam is nekik, hogy úgy lesz, mint Mamiéknál, hogy most elbújnak, és, ha itt jártak már az angyalkák, akkor csengetek. Egyrészt: végig lestek. Másrészt: nem is kerestem elő a csengőt végül, pedig biztos van. Mondtam nekik, hogy "csingiling, lehet jönni". Hihetetlenül megadom a módját az ilyeneknek. :o :D Szerencsére őket csak az érdekelte, hogy mi van a fa alatt. :) Még annyira sikerült rábeszélnem őket, hogy támadás előtt énekeljenek el legalább két karácsonyi dalt (aminek örömmel eleget tettek), és onnan jöhetett a küzdelem. ("Anya, tedd össsze, hogy működik, hol az elem, bontsd fel, rakd ki velem, szereld össze..." stb.)

Megpróbálom összeszedni a gondolataimat, és megírni, hogy miket kaptak mindenkitől, mert emlékeim szerint azt minden évben megörökítem.

Bence: kis Star Wars Lego, nagy Star Wars Lego, Star Wars párna, Star Wars Grievous Lego. (Nem volt nehéz dolgunk, SW legyen, és nem lehet tévedni sokat.) Karib Tenger Kalózai PC videójáték. Utólag vettem neki egy SW pólót is, mert irigyelte, hogy Levinek van. :)

Kincső: Monster High baba, Monster High szett babával, Masni cica (nyávog, világít a masni), karkötő készítő szettek, titkos napló lakattal, póló.

Levi: fa kockák (ha ez kell a gyereknek, akkor ez...), Battle FX, Nerf pisztoly, SW pólók. Toy Story PC videójáték.

Ezek mellett még kaptak mindenféle társasjátékokat, könyveket, egyéb apróságokat, úgyhogy mindenki kapott mindent, amire vágyott, és mást is.

Battle FX... egy hónapja azt hallgattam a gyerektől, hogy "betölefiksz-et" szeretne. Hát, lövésem se volt, hogy miről beszél. Reklámban látta nagymamánál (otthon nem néznek tévét), és próbálta leírni, hogy repül, meg lelövöm. Többször bújtam a netet, mindenféle kombinációban beírva a "battle" szót, mert odáig arra tippeltem, hogy ez akar lenni a "betöl" rész. Végignéztem az online játékboltokat, leszűrtem fiújátékokra életkor szerint, meg minden, óráim mentek el rá, de semmi. Süvinek is mondtam, ha játékboltba megy, kérdezzen rá. Eredménytelenül távozott ő is. Karácsony előtt egy nappal volt pár szabad órám, én is beszabadultam a plázába. (Amúgy minden játékot, egyebet online rendeltem.) Én is mentem a Régióba érdeklődni, mire a harmadik eladó rájött, miről beszélek. "Persze, az ő gyereke is mondta, hogy betölefix - kapható kizárólag a Tesco áruházakban" Így szólt a reklám. :D Úgyhogy rongyoltam le a Tesco-ba, és ott vertem a fejem a falba, hogy tényleg betölefiksz, mert találtam Battle FX nevű játékot, amit kari előtt egy nappal végül sikerült beszerezni. :) Még nem rontották el teljesen.

Azóta pedig elkezdődött a suli. Már van egy zöld pontos dolgozata Bencének matekból (egy pont kellett volna a piros ponthoz). Mondjuk előtte lévő nap én már sírtam, üvöltöttem, az ereimet vagdostam, mindent csináltam, és reggel úgy adtam be rezignáltan a gyereket a suliba, hogy hiába minden erőfeszítésem, helyette nem tudom megtanulni az anyagot, fekete pont lesz. Amúgy tegnap este ugyanezt eljátszottuk, alig éltem túl az esti tanulást, és kíváncsi leszek, hogy hányas lesz a mai környezet témazáró dolgozata. A gyereket nem érdekli semmi. És nem zavarja, hogy doga lesz. Nem izgul, nem hajt, nem törődik vele. Nem tanul izgatottan, nem stresszel, konkrétan leszar mindent. Nincs benne semmi motiváció, semmi megfelelési kényszer, én meg vért izzadok, hogy tanuljak vele. De nem tudom az agyába tenni, nem tudom helyette megtanulni. Ő meg nem koncentrál, 2 perc múlva nem tudja visszamondani, amit kérek. És még csak a második osztálynál tartunk. Az egyik gyerekkel. Kincsővel időm se volt tanulni, pedig a héten három tantárgyból is ír tudáspróbát. Úgyhogy botrányos a helyzet, nem tudom, hogy fogjuk ezt megoldani. Nincs tapasztalatom benne, én nem voltam ilyen tanuló.

Levikém pedig múlt héten volt először külön TSMT-n, amire azért viszem, hogy iskolába engedjék. Én mindent megteszek érte, ne rajtam múljon. Decemberben sikerült helyet találnom neki, pont felszabadult egy hely egy oktatáson a közelben, ahová beírattam gyorsan. Amúgy nagyon nehezen viselem én is, hogy hetfőn-szerdán este fél 8-ra ér haza, csütörtökön pedig fél 7-re, pedig még csak óvodás. :o Heti két úszás, plusz torna. Bence meg fél 7 után ér haza heti kétszer. Csütörtökön is, hiszen ő is ott van Kincsővel, míg Levi tornázik, és várjuk. Nem egyszerű. Heti háromszor időm sincs tanulni velük este. Az öt napból. Komolyan nem normális, dehát foglalkozások csak ovi/suliidőn túl vannak.

Mindenesetre Levi lelkes volt, hogy megy "iskolás" tornára. :) Ez neki már nagy dolognak számít, hogy ez már az iskolához kapcsolódik. :) Amúgy elég nehezen találtuk meg a fejlesztőházat. És azon belül is annyi ember, ajtó, váró, minden volt, hogy azt sem tudtam, hogy kihez, hova jövünk. Melyik ajtónál várjak, kit várjak. Szerencsére minden elrendeződött, és a nagyokkal tanultam, rajzoltam a váróban, míg Levi tornázott. Amúgy kis csoportos TSMT, kb 6-an lehetnek bent. Mikor kijöttek, akkor az oktató hihetetlenül lelkesen közölte: "Hát, anyuka! A Levi az egyszerűen fantasztikus!! Izeg-mozog, meg sem áll, erőteljes korlátokat kell neki felállítani. Abszolút ide való, köszöntjük a csoportban!" :D És mindezt olyan átéléssel mondta, mintha a lottó ötöst nyerte volna meg Levi személyében. :D Gyorsan meg is vehettem a 4 alkalmas bérletet 9ezer forintért, de minden fillérje meg fogja érni, mert Levi először azon könyörgött, hogy írassam be, utána meg már azon, hogy lehetne elérni, hogy heti egynél többször járhasson a Zsófi nénis tornára. :D Egyszer volt, és már imádja. :) Aminek amúgy nagyon örülök. Ha én épp nem úgy érek rá a gyerekekkel, vagy már szép idő lesz, és játszótérre vinném őket, vagy doga miatt haza tanulni, akkor anyu viszi majd TSMT-re, úgyhogy gond nélkül beiktatjuk ezt is életünkbe pluszban. Hétfőn Levi foci (oviban) Kincső Páva szakkör (délután suliban) Bence taekwondo 6-ig, Levi úszás 7-ig. Kedd szabad, csak Kincsőnek van gitár délután suliidőben. Szerdán Levi foci, Kincső furulya 5-ig, Bence taekwondo 6-ig, Levi úszás 7-ig. Csütörtökön Levi TSMT 6-ig. Én idén még nem mentem edzésre, mert mindemellett a sok remek program mellett még fogyókúrába is fogtam, és estére kb ott tartok, hogy már a testem is ki van hűlve, jégcsap a kezem, mert annyi energiám sincs, hogy fűtsem magam. Edzésen simán elájulnék szerintem. Ha hozzáedzőttem már ehhez a hetirendhez/fogyókúrához, akkor majd felveszem a repertoárba a saját testedzésemet is.

Ja, és a legújabb hír: tegnap óta mozog Levi első tejfoga. :) Épp ideje, lassan 6 éves lesz. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr248261516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása