Medellin 2015.10.25. 13:07

Sportorvosnál

Hi!

Most csütörtökön voltam Bencével a fél éves sportorvosi vizsgálatán, és megint megkapta az alkalmas minősítést. Fél év múlva megyünk megint, akkor fogja megkapni a versenyezhet pecsétet, ha mindent rendben találnak. :)

9-re volt időpontunk, de már fél 9 előtt ott voltunk, mert most nem mentünk előtte reggelit venni, hiszen már tudtuk, hogy van büfé. Úgyhogy, a bejelentkezésünk után le is mentünk enni, majd beültünk a várakozók közé, most egy másik épületbe. Igazából itt kellett a legtöbbet várni, mire megkaptuk a menetrendet, de a tavaszihoz képest most könnyített volt, mert csak két vizsgálatra kellett menni. Viszont fél év múlva megint teljes kivizsgálás lesz. Most csak vizeletmintát kellett leadni, illetve ekg-ra menni, aztán megvárni megint, hogy bejussunk az orvoshoz a pecsétért, és 10 után már el is szabadultunk. Az volt a terv, hogy délután jön velem vásárolni, de nem számítottunk arra, hogy ennyi szabadidőnk lesz, úgyhogy 11-kor beültünk a Hotel Transylvania c. mesére a moziba, majd jó sok időt eltöltöttünk a Lego Store-ban, majd ebédelés után nekiláttunk nézelődni, vásárolni. Persze semmi jót nem találtunk (elsősorban csizmát), de legalább sikerült körülnéznem.

A másik esemény, hogy voltam az oviban fogadóórán. Elkészült Levi iskolaérettségi tesztje is, azt kellett megbeszélni az óvónőkkel. Anna néni egyből mondta, hogy, ha jól gondolja, akkor eleve abból indulunk ki, hogy Levente mindenképp megy iskolába. :) Nem tudom, ezt miért kellett egyből szóba hozni, hiszen egyértelműnek tűnt, úgyhogy meg is lepődtem, hogy mi nem stimmelhet, hogy ezt így szóba kell hozni. :o Sok óvodában felmérés sincs, csak ránéz az óvónő a gyerekre (jó, most kicsit eltúlzom), és tesz egy javaslatot a tapasztalatai alapján. Itt meg ugye komoly szűrés folyik, mindenre kiterjedő, 10 feladatos tesztet kell megcsinálni a gyerekeknek, és ezeket értékelik ki, hogy milyen téren kell még fejlődnie, és mennyit, és ez elég lehet-e a sulikezdéshez. Persze Leventénél is voltak olyan feladatok, amik gyengébben sikerültek, de a nagyja inkább jól. (Arról nem is beszélve, hogy egy év alatt milyen rengeteget tud fejlődni egy gyerek.) Voltak olyan feladatok, hogy nem figyelt, szólni kellett neki, hogy nézze át, gondolja át még egyszer, és utána már ment neki hibátlanul. A lényeg az, hogy Levi alapképességei szuperek, ha érdekli a dolog, és motiválva van, akkor ő tipikusan mindenre képes, de elkalandozik a figyelme, és, ha valami nem érdekli (nem motivált), akkor nem csinálja a dolgokat. Úgyhogy erre kell nagyon odafigyelni.

Én itthon elbeszélgettem a két nagyobbal - mivel őket is érinti a dolog - hogy rajtuk múlik, hogy Levi mehet-e iskolába (lehet, hogy nem szép dolog rájuk tolni a felelősséget - de Levi úgyis megy majd suliba - de azért érezzék a súlyát), vagyis Bencének jó példát kell mutatnia, nehogy Levi még több "nem érdekel" dolgot vegyen át tőle, illetve Kincső innentől nem kezelheti babaként Levit. Ha babaként viselkedik, akkor nem mehet suliba, akkor megy vissza ovi kiscsoportba, mert ez az a szint. Iskolába menő nagyfiúként kell viselkednie, és Kincsőnek is így kell kezelni őt. És erre nagyon szigorúan odafigyelek innentől, zéró tolerancia elvet vallok. És ezt naponta az eszükbe vésem szükség esetén. Úgyhogy, lelkiekben készülünk a sulira, bár még jóval odébb van. :)

Kincső pedig folyamatos alkotásba van, készülnek itthon a 3D művek, a gesztenyebábuk, és most épp a Pán Péter pályázatra készíti alkotásait az őszi szünet alatt. Vagyis, ma kezdi az előkészületeket, mert bőven van ideje a leadásig. :) De a tervezési folyamat elindult. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr398019981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása