Medellin 2015.05.27. 22:28

Események

Hi!

Mondanám, hogy túl nagy események nincsenek mostanában, de azért közeledik az év vége. Kincsőék javában készülnek az évzáró ünnepségre, Bence már szinte túl van az összes évzáró dolgozaton, és mondhatni majdnem teljesen készen áll a nyaralási terv is. Közben meg ugye történik ez-az.

Mostanában többet esik az eső, mint süt a nap, így a szabadtéri programok száma igen lecsökkent, viszont tegnap például szerencsés napjuk volt a gyerekeknek, mert eső nélkül lehetett részt venni egy szülinapi kerti party-n.

Kincső kapott meghívást Lellétől még múlt hét péntekre, de a rossz időre való tekintettel ezt eltolták kedd délutánra. Szerintem vasárnap és hétfőn is pocsék idő volt, ahogy ma (szerdán) is, de tegnap pont olyan idő volt, hogy bátran lehetett szabad levegőn tartózkodni. :) Úgyhogy, gyorsan, még négy előtt elszaladtam Bencéért (cserébe otthon fejeztük be este a házit), onnan szaladtunk az oviba, hogy Kincső legalább fél 5-re odaérjen a 4-kor kezdődött buliba. Majd őt leadva a két fiúval szaladtam tovább a fogorvoshoz, mert a hosszú hétvégére való tekintettel Levinek péntek délután elkezdett fájni a foga. Vagyis nem is a foga, hanem a fog mellett az íny duzzadt be, és semmit nem javult.

Mivel időpontunk amúgy sem volt sehova, meg csak megnézetni akartam, ezért a Fehárvári úti rendelőbe mentünk. Neten nem lehetett ide időpontot foglalni, telefonszám nem volt kiírva ugyanitt, a központi számon meg azt mondták, hogy a fogorvoshoz nem lehet időpontot foglalni (náluk), csak a fogrvosnál. Úgyhogy délután már fel se hívtam, hogy pár óra múlva van-e időpont (hát persze), hanem próba-szerencse alapon odamentünk, hogy úgyis ráérünk, míg Kincső bulizik.

Igazából a betegfelvételen is csak annyit tudtak mondani nekem, hogy menjünk fel a fogásztra, és ott derül ki minden. Mivel az ajtó előtt ülők közt nem volt gyerek, de volt kiírva telefonszám, felhívtam őket az ajtó elől érdeklődni.

- Üdvözlöm, xy vagyok, most hoztam el a gyereket az oviból, mer fáj a foga, meg kéne nézni.

- Melyik ovi?

- Fehér Kavics.

- Ó, oda pont jövő héten megyek ki megnézni a gyerekek fogait!

- Hát, az nekünk későn van, napok óta fáj neki, most nézetném meg.

- Jó, akkor jöjjenek be a Fehérvári útra.

- Itt vagyunk.

- Nagyon jó. A harmadik emeleten vagyunk.

- Itt állok az ajtó előtt.

- Ja, jó; akkor jöjjenek be!

:D

Na, pont ennyit kellett várnunk.

Levi tömését kiszedték, valami begyulladt, és masszírozni kell az ínyét, hogy kijöjjön minden genny, vagy akármi. Míg nem gyógyul meg teljesen, addig nem tömik újra, és alaposan tisztítani kell a lyukat, nehogy újra/jobban begyulladjon. Úgyhogy mára már jobb a helyzet, ma már nem mondta, hogy fájna neki. És, ha már ott voltunk, belenéztek Bence szájába is, és gyorsan ki is húzták egy fent metszőfogát, mert már jött alatta a másik, és már majdnem rossz helyen, de így lesz helye hova jönni. :D És annak ellenére, hogy egy érzéstelenítős fúráson, és egy érzéstelenített foghúzáson voltunk túl, két viháncoló, kacagó gyerekkel hagytam el a rendelőt. Komolyan nem hiszem el. :D

Úgyhogy 6 előtt vissza is értünk a buliba, és a maradék időre csatlakozhatta még a fiúk. Volt hinta, trambulin, eszem-iszom, jégkérm, ami kell. Bence kismajmom pl. 3 banánt evett. :D Fél 7 körül elsőként hagytuk el a terepet, mert a 7 órás tanulásra otthon akartam lenni, főleg, hogy még házi(n)k is volt.

Amúgy mostanában alig kell tanulnunk. Olvasni minden nap kell neki este, de most nem is matekozunk. Minden nap átnézem a napi anyagot, minden nap úgy látom, hogy tudja, úgyhogy nincs mit gyakorolni vele külön. Az év végi felmérői mind piros pontok, piros csillagok lettek. Talán írásból csúszott be mostanában egy zöld, de áprilisban még a szorgalma is piros (ötös) lett. Úgyhogy, most minden szép, és jó. Legalábbis ezzel elégedett vagyok - ha nem is kitűnő a gyerek. :)

Közben új "motiváció" van, ugyanis mostanában nem focis matricás kap, ha jól tanul este, hanem helyette azt kéri, hogy rajzoljak neki. Van egy füzete, minden nap mond egy állatot, és azt lerajzolom neki, ha megérdemli. ("Sajnos" minden nap megérdemli. :D ) Kincső ezt úgy irigyelte, hogy most már napi két füzetbe is rajzolhatok legtöbbször. Ők meg boldogok, és most van a világon két ember, akik meg vannak győződve arról, hogy én egy rajztehetség vagyok. :D

Bencének közben már 5 barátja van, hogy megint ültetés volt egy hónapja, és Noémi még mindig a barátnője. Ma például egy rajzott hozott haza Bence, amit tőle kapott, úgyhogy melóban és magánéletben is minden rendben van nála. ;) Júniusban lesz a második övvizsgája amúgy, a második sárga csíkért. Apu fogja vinni; csütörtök délután 4-re én sehogy nem viszem ki a XIX. kerületbe emiatt.... Amúgy lesz taekwondoo tábor is, ahová szintén nem fog tudni menni, mert nem olyan időpontban/helyszínen van, ami nekünk nem megfelelő.

Közeledik az erdei tábor időpontja is. Megy majd focitáborba is, és jövő héten kell jelentkezni a Kamaraerdei táborra is, ahová 2 hétre fog menni, ha minden jól megy. Neki ugye 2,5 hónapot kell megoldani a nyárból, nem 5 hetet, mint oviban...

Kincső holnap délután hazamehet ebéd után, anyuval fogja tölteni a délutánt, és elmennek ruhapróbára. Kincső lesz (szokás szerint) az egyik főszereplő az évzáró ünnepségen, ő lesz a legnagyobb királylány a három közül. Remélem, sikerül szép ruhát szerezni anyu rokonától, aki tucatszám varrja az unokáinak a jelmezeket. :) A tavalyi pöttyös bálra is tőle volt a ruha. :)

Levikém meg teli van sérülésekkel szokás szerint, más esemény nincs vele. :D Viszont pont ma szóltunk az óvónőknek, hogy sajnos mégsem megyünk a szombati csoportkirándulásra, mert tegnap derült ki, hogy a bagolyváras gyereknap is aznap van. És a gyerekek egyöntetűen azt választották; ide minden évben megyünk, és nagyon várják mindig. (El sem hiszem... olyan boldog vagyok, hogy nem az utazásról, logisztikáról fog szólni az egész nap, hanem felsétálunk két utcát. :D ) 9-15-ig tart a progi, majd négykor szülinapi bulin van jelenésünk játszóházban (Noémi szülinap). Könnyed kis napunk lesz megint. De majd lesz megint miről írnom. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr367497176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása