Hi!

Tehát, Kincső iskolás lesz. Természetesen teljesen és tökéletesen iskolaérett, semmilyen fejlesztő foglalkozásra nem kellett járnia az oviban (logopédia, TSMT, stb.), simán megkapta az óvodai szakvéleményt.  Tizen fognak elballagni a csoportjából, és beülni az iskolapadba szeptemberben - a többi gyerek még marad egy évet.

Mivel Bence iskolája semmilyen szempontból nem opció (ugye, Bencét sem oda akartam íratni - de ahová akartam, oda nem vették fel, és máshol már nem volt hely, és körzetileg is ode tartozott), úgyhogy Kincsőnek más lehetőséget kellett néznem. A Sopron úti sem volt már opció a tavalyi performansz után, úgyhogy kézenfekvő választásnak tűnt a Kelenvölgyi Általános Iskola, ha már nem az ovi mellett nézek sulikat, mert már Bence sem oda jár. (A Sopronit azért akartam, mert az ovi mellett van, de hosszú távon az ténylegesen kedvezőtlenebb választás lett volna helyszínileg.) Másrészről anyuék mellett van egy utcával, nekik gyalog is megközelíthető. :) Harmadrészt jó iskola, Elte gyakorlóiskola (vagy valami ilyesmi, mindig jönnek egyetemisták tanítani), és a diákok összetétele eléggé más típus, mint Őrmezőn. Negyedrészt ide szól a lakcímkártyánk, mert tartózkodási helynek ez van megjelölve. :) Mondjuk ezt én csesztem el tavaly. Több, mint egy hónapja próbálom a lakcímkártyákat átíratni, de még mindig nem sikerült. Anyuék címe lesz az állandó lakcímünk, és a tartózkodási, ahol lakunk. Ha egyáltalán lesz tartózkodási cím a lakcímkártyán. A lényeg, hogy teljesen hivatalosan ahhoz az iskolához fognak tartozni a gyerekeim hamarosan. :) És Bencét is megpróbálom majd átvetetni.

Túl nagy faksznik amúgy nem voltak a beiratkozás körül. Volt egy darab szülői értekezlet februárban, és ennyi. Nem volt előkészítő, nem volt felkészítő, nem volt ismerkedési akármi. Április 16-án be kellett menni a jelentkezési lapokkal, leadni, és várni az eredményt. Én nyilatkoztam a biztonság kedvéért, hogy oda tartozunk lakcímileg, mert nem éltem volna túl idén is, ha nem veszik fel, mert nem oda tartozik. :o Amúgy az óvodai szakvéleménye is a tartózkodási helye szerinti címre lett kiállítva, azaz oda.

Vártam egy hetet, majd múlt csütörtökön sportorvos előtt bementünk érdeklődni, mert a honlap szerint péntektől lehetett volna átvenni a papírokat. Meg is kaptuk a dokumentumot, hogy Kincső tanulói jogviszonyban áll velük. :) Azt még nem tudom, hogy melyik osztályba fog járni, mert azóta nem jártam bent, és a holnapra se tették még ki a listát. Osztályt nem jelöltem meg a jelentkezési lapon, mert amúgy sem tudtam eldönteni, hogy melyik tanár lenne jobb, és általános tantervű osztályok indulnak itt is. Azt hiszem. Igaz, be is telefonálhatnék, de akkor pont annyival lennék előrébb, hogy tudnék egy betűt, hogy "a", vagy "b". Ráérek megvárni, hogy kint legyen a honlapon az osztálynévsor.

Innentől viszont megint semmi infóm nem lesz, mehetünk be szeptemberben. Akkor lesz szülői is. Kaptam egy papírt, hogy miket kell beszerezni addig (írószerek, stb.), és diákigazolványt kell csináltatni. Már van időpontunk az önkormányzatra, ahol meg kell indítani a folyamatot. Úgyhogy megpróbálom nem túlpörögni a dolgot a kevés infó ellenére, hanem megveszem majd, amit kell, és megyünk szeptemberben. Aztán lesz valami. Annyi tuti, hogy a hitoktató Adri lesz, aki mindig tartja a Templomtábort is nekik, és ő lesz ott ismerős. :) Amúgy sokan járnak át oda Őrmezőről is, két ismerős anyuka is oda íratja most a gyerekét. Azért is vagyok kíváncsi a névsorra, hogy lesz-e ismerős gyerek az osztályban.

Amúgy már most kezdem beszerezni a cuccokat sulira, pl. már megvettem a benti ruháját. :D Beiratkozáskor kifigyeltem, hogy mibe járnak a kislányok iskolába, hogy Kincsővel is így készüljek, ne lógjon ki a sorból. :) De minden más hátra van még. Mindenesetre izgalmas időszak következik. Három gyereket három helyre vinni reggelente, de úgy, hogy ebből kettő azonos időpontban kell, hogy beérjen, de két különböző helyre. A kettő sulit pedig az Egér úti dugó választja el egymástól reggelente. Valamelyik gyerek nem lesz boldog, hogy már hajnalban bent fog ülni, ahogy én sem, hogy még ennél is korábban kell indulnunk reggelente. Nekem meg hatványozottan korábban kell kelni, ha előbb is indulunk, és dupla annyi szendvicset kell reggelente elkészítenem. Hajjaj.

Pá!

Update: 1.a osztályba fog járni. :) Névsor talán a jövő hétre lesz, de ennyi már biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr707408772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása