Medellin 2014.12.31. 17:13

Karácsony

Hi!

Utólag is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek; illetve boldog új évet is!

Túl vagyunk a karácsonyi ünnepség-sorozaton. 19-én voltak a gyerekek utoljára oviban, iskolában, 5-én mennek legközelebb, addig pedig van egy hosszú idő, amit túl kell élnünk. A hosszú idő első része a karácsony volt, így majd' minden napra jutott vmi program. Az apjuk is épp itthon volt az ünnepekre, így volt pár nap, amikor vele voltak, így az első hét aránylag elröppent, különösebb gondok nélkül. Volt ovis karácsonyi ünnepség, volt ovis templomi karácsonyi ünnepség, plusz még egy templomi anyuéknál. Utána jött az igazi. :)

Az idei előkészületek megint kicsit későn kezdődtek, dehát a gyerekek és meló mellett nincs nagyon szabadidőm. Az utolsó hétvégén sikerült például új fát szereznem. Csak egy pici műfenyő volt itthon (lényegében dísznek), mert anno nem lett volna vicces, ha a picik magukra húznak egy nagy fát. :) Most már nem picik, úgyhogy a Praktikerben kinéztem egy fát, majd megvettem egy másikat, szebbet, nagyobbat. Úgy gondoltam, hogy jó befektetés lesz úgy 10-20-30 évre, úgyhogy megéri. :D Ráadásul a pénztárnál kiderült, hogy épp törzsvásárlói kedvezményes hétvége van, így sokkal olcsóbban kaptam meg, mint, amire számítottam. :) Nem is tudom, honnan volt Praktiker kártyám, még sosem használtam, de jól jött. :) Úgyhogy - ahogy a képen is látszódik - van egy 2,1 méteres karácsonyfánk, amire igen büszkék, mert pl. anyuéknál is megjegyzeték, hogy a mi fánk nagyobb. :D Csak egy óra volt összerakni, plusz a díszítés, úgyhogy szerencse, hogy egy évben egyszer van csak karácsony. :o (És még szét is kell szedni.)

A gyerekekkel lediktáltattam, hogy mit szeretnének kérni az angyalkáktól karácsonyra. Bence volt a legédesebb, aki csak egy dolgot kért, az összes többi kívánsága olyan volt, hogy anyának legyen pénze megvenni  gekkókat, el tudjunk menni kirándulni ágakat szedni a kígyó terráriumába, meg apa gyógyuljon meg. :) Igazából minden kívánsága teljesült szinte már karácsony előtt, de kirándulni még nem voltunk a tél közepén. És persze Kincső volt az, aki jó hosszadalmas listát diktált. :)

Idén is az volt az alapelvem, hogy minden gyerek egy ajándékot kapjon, nagyon maximum kettőt - egy nagyot, és egy kicsit. Mert ugye sok helyről kapnak ajándékot, és mindig az a vége, hogy nem is tudom hova tenni a sok cuccot. Persze ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy mindig megláttam még valamit, és a mellékelt fotókon szintén látszódik, hogy minimum 5-6 ajándékot kapott mindenki. :/ Csak tőlem...

Idén úgy nézett ki a menetrend, hogy 24-én az apjuknál kezdték a karácsonyozást, és ott is volt a karácsonyi vacsora, majd este még itthon is volt ajándékbontás. 25-én Líviáékhoz mentek, ahol ott voltak Hédi gyerekei is (szintén három), úgyhogy volt nagy élet. :) 26-án pedig anyuéknál voltunk, ahol meg Reniék is ott voltak a két unokatesóval, úgyhogy nem panaszkodhattak. :) És mindenhol sok szép ajándékot kaptak. (És a fene hitte volna, hogy az egyik legmenőbb ajándék a matricás foglalkoztatófüzetek voltak.)

Egyébként volt a fa alatt egy negyedik pakk is (mármint itthon), amiben a közös ajándékaik voltak. :) Ez is új dolog, de a jövőben is így fogom csinálni. Mindenki megkapja a maga játékát, és mellé kapnak közöset is. Amik persze társasjátékok, meg idén falióra (faliórák - két gyerekszobába) is. Úgyhogy nem panaszkodhatnak - és nem is tették. :) Itt csak én panaszkodhatom, mert leszámítva ezek anyagi vonzatát, a napok túlélése mellett ez még plusz energia, hogy játékmesterként tanítsam, kordában tartsam a társaságot, mikor az új szerzeményekkel ismertetem őket. Tudom, sok mindenben nem vagyok ideális anyuka, ahogy ebben sem, mert se kedvem, se türelmem ilyenekhez, dehát muszáj. :) Nem panaszkodni akarok, csak tényközlök, és bevallom gyengeségeimet. :)

Ja, ha már gekkók. Nem tartozik szorosan a karácsonyhoz, de az ünnepekre beszereztem a hőn áhított gekkókat is. :) A kígyó kapott egy nagyobb terráriumot, a régi lakhelye meg ugye nem maradhatott üresen. Hosszas nézelődés után - illetve az igényeim figyelembe-vételével (20 centinél ne legyen nagyobb, tapadókorongos legyen) - két vitorlásgekkó költözött hozzánk. Egy fiú (Drogo) és egy lány (Daenerys). Rettenetesen cukik, szempillájuk van, és kézbe lehet venni őket. Bence az első napokban vagy 5 órát ült a terrárium előtt, és 15 percenként vette ki őket. :) Azóta már megbeszéltem a gyerekekkel, hogy mégiscsak éjszakai állatok, ne piszkálják őket egész nap. :) A kislány nagyon ügyes, a fiút sosem látom enni, de egyelőre úgy tűnik, jól megvannak. Remélem. :)

Ami esemény még van a héten: hétfőn a gyerekek dinokiállításon voltak anyuval, kivéve Levi, aki belázasodott. Ami délutánra elmúlt, és úgy tűnik, semmi baja sincs azóta sem. Nem egy beteges darab. :) Hétvégén Lívia vitte el őket moziba, megnézték a Paddingtont. Hó nincs, csak hideg, úgyhogy szánkózni nem megyünk. Valószínűleg én is elviszem még a héten moziba őket, illetve szombaton Líviáéknál alszanak, de más programjuk nagyon nincs is. A szilvesztert pedig itthon töltük idén is, csak ők az ágyban, én meg egy film előtt, mint a többi este is. :) És ezzel le is zárjuk az évet.

Holnaptól pedig folytatódik minden, a szokott kerékvágásban. Már csak ők számolják a napokat, hogy mikor kezdődik az ovi, és az iskola. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr807026665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása