Hi!

Kicsit zanzásítom az elmúlt heteket, utána a lényegre térek.

Balcsi után ugye volt még egy hét Bagolyvár tábor, egy hét külügyes tábor, de ezekről nem tudok mit írni. Utána elkezdődött az ovi, volt Bencének névnapja, és voltunk Reniéknél is névnapozni, mert Rolandnak is névnapja volt. Tehát, telik az utolsó két hét szeptemberig.

Ma viszont szabin voltam Bencével. Ma volt a nap, amikor be kellett vinni az iskolába a felszereléseket reggel. Remekül elterveztem a mai napunkat: reggel bevisszük a cuccokat, utána elmegyünk diákigazolványt csináltatni, beugrunk a régi irodámba egy levélért, veszünk tornazsákot (van neki oviból, de a Toy Story helyett komolyabb dizájnban gondolkoztam), veszünk ugrálókötelet, aztán jön a móka. Pl. elmegyünk végre bobozni.

Helyette így nézett ki a napunk (rövid verzió): másfél órát voltunk az iskolában. Suli után kiderült, hogy kissé lapos az egyik gumim, úgyhogy mentünk a gumishoz. Az önkormányzat körül keringtünk fél órát (nem volt parkolóhely), majd bent kiderült, hogy legalább 2 óra várakozás van. Úgyhogy átmentünk Budaörsre az ökormányzatba  (a régi irodámat kihagyva a sorból). Budaörsön csak másfél órát kellett volna várni, mert mindenkinek most jutott eszébe diákot/személyit csináltatni. Utána elmentünk enni, és tornazsákot venni a Tesco-ba. Utána Régió. Az eső közben elkezdett kicsit esni, úgyhogy a bobot lehúztam a listáról. Autómosás gondolata is megfordult a fejemben a gumis után, azt is átgondoltam az eső miatt. Fél 2-re hazajöttünk, mert már ki voltam készülve a szabadnapomtól.

A színfalak mögött (hosszú verzió):

Suli: Bencének abszolút nem tetszett. Minden gyerek lelkesen ült, odafigyelt, Bence nyavajgott, hátat fordított, velem beszélgetett inkább. Unatkozott. Nem tetszett neki a terem, meg úgy semmi. Meg fog szenvedni a sulikezdéssel - ahogy én is, és Zsuzsa néni is. Szóval ilyen szempontból katasztrófa volt. Ezen kívül nem volt két cipősdobozom, egy margarinos dobozom sem (sok dolog kell ám sulikezdéshez). De ezeket majd viszem vasárnap évnyitóra. Nincs szekrényük a gyerekeknek, és sok dologgal nem vagyok még képben szerintem. De majd lesz valahogy, kialakul majd minden. Másfél óra után már kicsit kifacsarva távoztunk innen - főleg, hogy azt hittem, max fél órát leszünk bent.

Gumi: Egy bácsi szólt, miután kocsiba ültünk Bencével, hogy kicsit lapos a hátsó kerekem. Úgyhogy önkormányzat helyett gumishoz mentünk. Szög ment bele, megcsinálták, úgyhogy az rendben van. Bence lelkesen figyelte az eseményeket, én rettenetesen örültem a váratlan programnak és kiadásnak.

Önkormányzat: Utálom a XI. kerületi önkormányzatot, mert sosem lehet parkolni, és mindig sokan vannak. Csak azért mentünk oda, mert a Csörsz utcába is be akartam ugrani, és közel van a kettő egymáshoz. Akkor már nem kell kimenni Budaörsre, mert Régió és Tesco van a XI-ben is. Na, a 2-2,5 órás várakozás azért szíven ütött, ahogy az előttem álló bácsit is. Mondtam neki, hogy mi átmegyünk Budaörsre az önkormányzatba, ott úgyis 10 perc alatt lehet végezni. Lényegében rábeszéltem őt, mert segíteni akartam neki. :) Úgyhogy tűztünk át Budaörsre, a Csörsz utcát kihagyva persze. Budaörsön csak másfél óra lett volna a várakozási idő a sok idióta szülő miatt, akiknek suli előtt pár nappal jut eszébe, hogy diákigazolvány kéne. :) Örültem nagyon. A bácsi is, de ő nekem is. :/ Ekkor már elkezdett esni az eső. Bence pedig halálra unta már magát. Még jobban. Sokat kellett sorban állni sorszámra várva.

Tesco: vettünk enni, majd, mikor leültünk az asztalhoz, akkor közölte velem Bence, hogy pisilnie kell. Reménykedtem, hogy egy takarítónő se viszi el a teli tálcát az asztalról, míg vécét keresünk... Persze amit én akartam enni, az nem volt, mert még nem készült el. Egy órát meg nem terveztem várni rá. Kaja után mentünk tornazsákot vásárolni. Persze, amit korábban kinéztem neki, az elfogyott. De Bence annyira unta a vásárlást, hogy az sem érdekelte, hogy milyet veszek neki. Akartam még neki egy-két dolgot venni, de nem volt együttműködő, így meg nem tudok vásárolni, hogy haldoklik mellettem. ("Vegyünk új matricákat a dolgaidra?" "Nem tudom, nem kell, nem érdekel." - kb) ("Nézzünk neked egy kényelmesebb tornacipőt? Nézd, ez puhább, nem cipőfűzős, tuti jobb lesz!" "Jaaaj, nem kell, jó nekem az ami van, meghalok, menjünk már.") Na, így nem lehet vásárolni. Pedig nélküle ezeket nem akartam. Így nem vettem semmit - a tornazsákon kívül.

Régió: Na, itt legalább remekül elfoglalta magát, bár én már alig vonszoltam magam, mert leszívta minden energiámat a délelőtti agybaj. Vettünk ugrókötelet, és cserébe még három másik, nem tervezett dolgot is. Örültem is, hogy esett az eső, mert a bobra szánt pénzt már kétszer elköltöttem rövid idő alatt.

Utána fogtuk magunkat, és hazajöttünk kipihenni a szabadnapunkat. És felszögeltem pár képet a falra, ő mesét néz, és talán-talán legalább porszívózni el kéne még menni a benzinkútra ovi előtt. Takarítani most nem vagyok képes itthon, hiába lenne időm rá. Dolgozni akarok menni! :D

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr276637365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SDL 2014.08.30. 20:24:23

Hát ez remekül sikerült nap lehetett.... annyira, hogy inkább dolgoznál :D Próbálom elképzelni Bencét, ezekkel a dumákkal :)))

SDL 2014.09.05. 12:47:15

Na, mesélj már, hogy indult az iskola és hogy tetszik Bencének??
süti beállítások módosítása