Hi!

Tegnap volt az első szülői értekezlet a leendő iskolások szüleinek, és tegnap volt az első nap, amikor láthattam Bence tanító nénijét, osztálytermét, és a leendő osztálytársainak szüleit.

Nem is tudom, melyikkel kezdjem. A terem sajnos fent van az emeleten, mert lent a mostani elsősök terme van, akik maradnak a helyükön, csak másodikosak lesznek. Nem is azzal van a gond, hogy fel kell lépcsőzniük - ez nem jelenthet túl nagy problémát a gyerekek számára - hanem az, hogy iszonyat meleg van fent. :/ A meleg hónapokban elviselhetetlen lesz. Én azt az egy órát alig bírtam ki abban a katlanban. :/ Meg persze messzebb vannak a tornateremtől, étkezőtől, de ezek talán nem jelentenek akkora időkiesést a szünetekben. :) Van rá esély, hogy nyáron felújítják a termet, de ez még nem fix, és ezt is Mercitől tudom, mert ő kérte, és kapott rá az önkormányzattól valamiféle ígéretet, hogy nem kizárt.

A terem egyébként kicsinek tűnik, de szerintem az enyém sem volt nagyobb anno, csak én is jóval kisebb voltam. :)) Valahogy olyan helyen van, hogy mindkét oldalán ablakok vannak. Ez mondjuk jó a szellőzés és a természetes fény miatt, de a meleg elől nincsenek nagyon védve. De ez mondjuk csak abban a pár nyári hétben lesz zavaró, amikor még van iskola.

A tanító néni - osztályfőnök - Zsuzsa néni lesz. Saccra egy 50 éb körüli nő (kormeghatározásban nem vagyok jó), és remélem, hogy elégedett leszek vele. Az első benyomásom az, hogy nem egy tündibündi aranyos nő, hanem egy határozott, tapasztalt és szimpatikus humorral rendelkező valaki. Ahogy látom, tud kedves lenni, vagyis nem olyan szigor lesz, ami ijesztő a gyerekeknek, hanem olyan, ami a sok év tapasztalattal rendelkező tanítók sajátja, akik tudják, hogy kell kezelni a gyerekeket. Kedvesen, de határozottan. Erre tuti szükség is van, úgyhogy egyelőre bizakodó vagyok. Remélem, hogy Bence is elégedett lesz. :)

A szülők között három ismerős volt. Merci (akinek nagyon örülök :) ), egy anyuka a játszótérről, akivel már évekkel ezelőtt együtt töltöttük lent a délutánokat, és egy volt évfolyamtársam még általános iskolából. (Nem voltam vele jóban - igazából senki sem volt vele jóban.) A többi szülő teljesen ismeretlen, de sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy nagy részük egyáltalán nem volt szimpatikus. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen gyerekeik lehetnek, és ez milyen közösség lesz így Bence számára. Az oviban ugye olyan szülők vannak, akik egyházi neveltetést tartottak fontosnak a gyereknek, tehát túlnyomó részükben vallásosak. Nincs túl sok közös bennünk, valószínűleg egyik szülővel se mennék el bulizni, mert úgy összehaverkodtunk. :)) Viszont intelligens, igényes, kedves emberek voltak. Első ránézésre ezt nem tudom ugyanígy állítani az új adag szülőről. Nem akarom helyből megbélyegezni őket, meg tényleg nem ismerem még őket, és ezért nem is merem a panelproli kifejezést használni... de azért nem tűnik ugyanannak a színvonalnak. Remélem, hogy pozitívan csalódok majd, és ezek is normális, kedves emberek, akiknek normális, jól nevelt gyerekeik vannak. :) Sajnos egyre jobb az emberismeretem, ahogy öregszem, és egye több a tapasztalatom saját magam kapcsán is - tudom, hogy a megérzéseim, benyomásaim nem csalnak általában. De igazából most is egy a lényeg: nem nekem kell, hogy jó legyen, vagy nekem feleljen meg bármi, hanem a gyereknek. A legfontosabb, hogy Zsuzsa néni telitalálat legyen. Mind oktatóként, mind abban, hogy elérje, hogy a gyerekek rendesen viselkedjenek egymással is, és remek kis közösséget alkossanak, ahol jól érzik magukat.

A szülőin amúgy csak a legfontosabbakról volt szó. Mikor lesz az évnyitó, miket kell beszerezni, mikor kell azokat bevinni, stb. Ki kellett tölteni pár papírt. Tehát semmi extra, semmi felesleges ücsörgés nem volt. Mondjuk így is jó hosszúra sikeredett a szülői, mert átfutottuk a listát, hogy mikett kell beszerezni, és azokat meg is mutogatta. Szerencsére, mert magamtól fogalmam sem lenne, hogy mit kell beszereznem, ha az szerepel a listámon, hogy papír pólyás irattartó (én dosszié néven ismerem), vagy postairon (az a két végű, két színű ceruza). Gumigyűrű alatt a befőttes gumit értik legalább. :)) De ezeket nem árt tisztázni. :)) Amúgy a tanszercsomagot meg lehetett vásárolni az aulában. Úgyhogy kezdésként otthagytam 9ezer forintot, de ebben persze még nincs benne az iskolatáska, a tolltartó, a tornaruha, a tornazsák, a kéztörlő, az ugrálókötél, a benti cipő, a tornacipő, a texitlszalvéta, a pohár, a dobozok, az ülőpárna, és még sorolhatnám. De a tankönyveket ingyen kapják majd az elsősök. Még a másodikosok is, ha minden igaz. A könyvek amúgy az első tanítási napra érkeznek meg (ha minden jól megy), tehát nyáron hiába lenne időm, nem fogom tudni iskolakezdésre bekötni őket. Persze ahhoz is kell még vennem valamit. :) Úgyhogy lesz feladat és költség bőven. A vásárolt cuccokat amúgy meg sem néztem - ne is keveredjenek el iskolakezdésig - csak betettem az asztal fölé egy polcra zacskóstul. :) Legalább íróasztaluk már van otthon. Kettő is. :) Úgyhogy még nem pörgök rá a témára, elég lesz augusztus végén. Addig pedig diákigazolványt kell még csináltatni, ami miatt be kell mennem Bencével az önkormányzatra. (Régen az iskolán keresztül kellett ezt intézni. :/ ) És legközelebb 26-án kedden kell bemenni az iskolába a cuccokkal (akkor kell bevinni őket) és a gyerekkel. Meg 31-én. Meg szeptember elsején. Asszem ki kell majd vennem pár nap szabit iskolakezdés miatt is.

Úgyhogy, ezek most az új hírek a suli kapcsán. Pár dolgot be kell szerezni a nyáron, és diákigazolványt kell csináltatni. Ezt leszámítva nyugi van szeptemberig. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr456294531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása