Medellin 2014.01.25. 21:38

Mini City

Hi!

Apuval a következő hétvégi közös programunk helyszíne a Mini City volt, ami a Nyugati téren található a volt West-Balkán helyén. Vagyis, ez csak annak kapcsán jött szóba, hogy jó hosszú lépcső vezetett fel az emeletre, és megállapítottuk, hogy itt tényleg nem lehetett jó meghalni a lányoknak, amikor közel 3ezer ember taposott rajtuk végig. :/

Na, akkor a hely.

Elég kíváncsian mentem, mert pozitív és negatív véleményeket is kaptam róla. Volt, aki azt mondta, hogy nagyon jó, mindenképpen menjek a gyerekekkel, és volt, aki meg azt mondta, hogy az hallotta, hogy borzalmas az egész. És gagyi. Amúgy is be volt tervezve, de már tényleg nagyon vártam - ha másért nem, hogy véleményt nyilváníthassak. :))

Ha úgy vesszük, akkor tényleg nem egy nagy szám így felnőtt szemmel, hogy kis boxok egymás mellett, másképp berendezve. Ezekől sok, és ennyiből áll az egész. Ha valaki nem ismerné: ahová járnak a felnőttek szolgáltatásokat igénybe venni, azt a gyerekek is mind kipróbálhatják, mert az ő méretükre van szabva az egész. Pl. a bejáratnál egyből két jármű dekkol, amiket meg lehet tankolni. Van hozzá benzinkutasruha is, amit fel lehet venni, a számlálón meg pörög az összeg tankoláskor. És, akkor ilyenből van még közért, könyvesbolt, virágbolt, fodrászat, rendőrség, fogászat, satöbbi. Mozi. Az pl. Bence kedvence volt, és a Hupikék törpikék 2-t vetítették folyamatosan.

Nem is, tudom. Kezdem az első csalódással. A gyerekek ugye borzasztó lelkesek voltak, és nem tudták, hogy mi ez, vagy minek kellene lennie, úgyhogy nem zavarta őket semmi. Én tudtam, hogy mi ez, minek kellene lennie, és mégsem volt az. Történetesen: ennek úgy kéne kinéznie, hogy cuki animátorok foglalkoznak a gyerekekkel, megmutatják nekik, hogy mit kell, hogy kell, beszállnak a játékba velük -  a "kísérők" meg örülnek. Cserébe ez úgy nézett ki, hogy a benzinkútnál nem volt senki. Oké, nem gond, bár a tájékoztatás szerint minden helyen érvényesítik is a jegyünket, hogy ott is voltunk, a végén pedig megkapjuk a fizetségünket a sok munkáért. Bence persze pénzre számított ellenszolgáltatásként, de kiábrándították már a jegypénztárnál. :D Mentünk tovább. Közért. Hopp, egy animátor! Na, inkább ne lett volna. Mi az, amit én elvárnék? Jön a csaj, fülig érő szájjal, leguggol a gyerekhez, hogy "Szia, mit vásárolunk, mit fogsz főzni? Nézzed, itt találod ezt, itt azt, ott tudsz fizetni. Kipróbálhatod azt is, hogy te vagy a kasszás, vagy a vásárló. Milyen kosarat szeretnél?" Stb. Helyette: unott fejű hétvégi diákmelós p***a áll kb vigyázállásban. Látszik rajta, hogy szenved, hogy gyereket a melóhelyén kívül még nem látott, és túlél. Néha, mint egy szigorúbb tanárnő, kiadja az utasítást az érkezőnek, hogy "Csak 8 dolgot lehet vásárolni!", majd távozás előtt, hogy "Tedd először helyre a dolgokat!" és ennyi. Mondom, a gyerekeknek ez a természetes, mert nem tudják, hogy milyen lehetne, így elfogadóak, nem zavarja őket. Anyát igen. Nagyon. Hogy miért állítanak ide alkalmatlan embert, mikor ennek nem erről kéne szólnia, hiszen itt gyerekekkel kell foglalkozni. :o Aztán, mentünk tovább. És innentől kezdve animátorral se találkoztunk jó ideig. A fodrászatban én voltam a vendég, a fogorvosnál a beteg, a rendőrségen a rendőr. Ha lett volna animátor, akkor nem az ötödik paróka után fedezzük fel, hogy van köpeny (vagy mi) amit a nyakamba kell kötni. Már hajmosás előtt esetleg. És akkor ez minden helyszínen. Nekem is új, a gyereknek is, nem tudjuk, mi, hol van, mit lehetne/kéne használni egyáltalán.

Ami nagyon tetszett még nekik, az Kresz-pálya volt. Na, itt volt még egy animátor, ami minden helyszínt érvényesített nekem bemondásra, amit kértem. Azt is, amit nem. :) Annyi volt a funkciója, hogy bukósisakot tett a gyerekekre. Onnantól ment mindenki keresztbe-kasul. Oktatás nem volt, hogy melyik tábla mire jó, vagy akár mi a menetirány. Semmi. Menjél, szórakozz, mintha kínai vagy arab, vagy mi lennél. (Nem tudom, kik nem tudnak vezetni, vagyis nem vesznek figyelembe semmilyen szabályt. :D ) Mindenesetre nagyon élvezték a kölkök. Itt volt az, hogy Kincső mindig odajött hozzám, cinkosan a fülembe súgta, hogy két piroson is átment, úgyhogy ő most megy a börtönbe. :D Majd fogta magát, és bevonult a rendőrségi zárkába, ami a pálya mellett volt. :D Azt is nagyon élvezték amúgy. Hogy bezártam őket, meg felülhettek a rendőrmotorra.

Volt még egy animátor, a festésnél. Unott fejjel állt, a halálba kívánta az egészet, egy mosolyt nem láttam a fején, egy kedves szót nem szólt a gyerekekhez, semmit. Mutatta nekik, hol és hogy festékezzék be a hengert/ecsetet, és ennyi. Mikor Levi kijött csupa festékes kézzel, akkor kérdeztem, hogy van-e valami, amivel ezt le lehet törölni. Ja, elfogyott. De ő nem tud elmenni innen, nem tud új papírhengert hozni, menjünk el a mosdóba. Köszi. Szolgáltatás az van. Oké, akkor irány a mosdó.

Ez külön bekezdést érdemel. :)) Tehát, adott egy Mini City, ami arról szól, hogy gyerekeknek van. És gyerekekkel van teli. Most pedig mindenki képzelje el azt, hogy nincs gyerekmosdó. :o Szerintem nincs olyan bevásárlóközpont sem, ahol ne lenne már egy alacsony mosdó kialakítva a gyerekeknek (a női mosdóban legalábbis van szinte mindenhol), de itt nincs. :o Oké, van egy darab fellépő. Köszönjük, hogy ebbe beruháztak. :P Így már felérte a gyerek a csapot, amit nem tudott megnyomni. :o Ahhoz bizony felnőtt kell. Hogy folyjon a jéghideg víz. :o Konkrétan. Ott küzdött a gyerek liluló kézzel, hogy mossam le róla a festéket, de ne a víz alatt, mert lefagy a keze. :o Konkrétan ez a "Mi van? Ez komoly?" döbbenet. Gyerekeknek játszóház. Gyerekeknek. Oké. Na, ennyit a mosdóról. Papír volt kéztörléshez.

Volt még konyha, meg diafilmes terem. Lelkesen szaladtak be, én meg utánuk. Animátor sehol, aki vetítene, olvasna. Na, majd én. Diafilm? Sehol. Aha. Anya ki, narancssárga póló scan on. Anya szerez diafilmeket, boxba vissza, betöltés, felolvasás. Ez megy otthon is, ingyen, de itt legalább nagyobb a meseválaszték. Ha szerez az ember hozzá diát. Btw ezen az oldalon, ahol wc, büfé, diafilmes van, kb 10 fokkal volt hidegebb, mint a túloldalon. Végig üvegfelület van, amin hasított be a fagy. Konkrétan fáztam a pulcsimban, és éreztem a farmeromon, ahogy hűl át. Persze nem kötelező olyan napot választani, amikor fagy odakint, ezt csak érdekességképp említem meg. :D

Azt viszont el kell mondjam, hogy a három óra pikkpakk elszaladt, és ha még egy-két órát maradunk, akkor sem kezdik el unni magukat a gyerekek, tehát remek program nekik. Ennyi idő már elég arra, hogy mindent felfedezzenek, kiválasszák a számukra legjobbakat, és ott töltsék az idejüket. Bence cuki volt, mikor ott voltunk a rendőrségnél, aztán jött (5-en három felé voltunk mindig minimum), és kijelentette nekem, hogy ő akkor most megy moziba. És gondolkoztam rajta, hogy ő csak 7, és nem 17 éves, de majd ezt fogom hallgatni, és milyen király, hogy (még) szól, hogy hova megy, és hol találom. :D

Szóval, én elvárásokkal mentem, és nem azt kaptam, és ebből sokkal többet lehetne kihozni (vagyis alapból is így tervezték, gondolom, csak épp ma nem úgy alakult), de a gyerekek elvárások nélkül mentek, és ők remekül érezték magukat, és ez a lényeg. :)
Két hét múlva megint játszóház lesz soron. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr455781466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása