Hi!

Szakértői vélemény iránti kérelem. Így hívják azt a dokumentumot, amit küldenek a nevelési tanácsadóhoz az óvodából. Ma megkaptam, elolvastam, aláírtam négy példányt, egyet hazahoztam. Ezek állnak benne Bencéről:

"Logopédiai vélemény:

- Formafelismerés, figurasor másolás, mondatismétlés elmaradást mutat. (Pedig hibának írták be, amikor javított a figurasorban, mert nem vették észre, hogy az javítás. :D )

- s/zs/cs/sz/z/c hangok diszláliás ejtése. (Az nem tudom, mit jelent, de nincs is foga elöl, könyörgöm... És hallok nála jóval idősebb gyerekeket is olyan durván hibásan beszélni, hogy az elképesztő. Szerintem Bence eléggé rendben van.)

- Figyelme, szabálytartása, feladattudata gyenge. (Aláírom.)

- Teljesítménye az életkorának megfelelő övezetbe tartozik, a fent említett területek gyengesége még megmutatkozik.

Gyermek óvodai jellemzése:

Megjelenés, testi fejlettség, stb: Bence átlagos testfelépítésű kisfiú. Mozgása összerendezett, hetente kétszer jár óvodai fociedzésre, és hetente egyszer TSMT tornára. Fociedzés és a mozgásos csapatjátékok által egyre ügyesebben kooperál társaival.

Társas viselkedés: Bence társas kapcsolataira a sodródás, elfogadás, alkalmazkodás jellemző. Szeret a felnőttek közelében lenni, velük is játszani. Az általa kedvelt szabályjátékokban keresi a kihívásokat. A tevékenységek alkalmával szemlélődő, folyamatos motiválást igényel. Figyelme a legkisebb ingerre is könnyen elterelődik. Monotóniatűrése rövid idejű. A mindennapi foglalkozások, tevékenységek alkalmánál, illetve az új feladatoknál bizonytalanság figyelhető meg nála. Megerősítést, biztatást igényel a feladatok közben. Ceruzafogása nem megfelelő, matematikai feladatoknál feladatértési problémái vannak. Testséma ismerete bizonytalan.

Kedvelt tevékenységek: Konstrukciós játékot mellett szívesen választja a szabályjátékokat is, legkedvesebbek számára a kártyajátékok. Örömmel hallgatja a meséket, folytatásos történeteket. A fociedzésekben örömét leli.

A gyermek erősségei: Bence kedves, alkalmazkodó, formálható, kompromisszumokra képes kisfiú.

Szakértői bizottság általi vizsgálatkérés oka: Szeretnénk segítséget, tanácsot kérni Bence további fejlesztésében, figyelem és koncentrációs problémáinak okainak feltárásában, és fejleszthetőségének további irányításában.

Szülői részről egyéb információ: Iskolatípus választásában javaslattétel."

Így néz ki egy ilyen papír. A gyereket meg tanítani koncentrálni, monotónia-tűrni, és figyelni iskoláig. Érdekes lesz, majd meglátjuk.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr675774112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása