Hi!

Mivel az elmúlt két hétben beteg voltam, ebből egy hetet meg ágyban fekvő, ezért bizony semmi programon nem voltunk, amiről beszámolhattam volna. A gyerekek ugyebár napközben oviban vannak, a délutánok/esték nagyjából egyformák, azokról nem szoktam külön beszámolni. :) Hétvégén anyu elvitte őket bábelőadásra is, meg utána valami játékos foglalkozás is volt, de erről se tudok beszámolni, nem voltam jelen.

Tegnap viszont ovi után programon voltunk. Vagyis majdnem nem, mert Kincső nem volt jól az oviban napközben - bár nem volt lázas - de megbetegedett. Kérdeztem is tőle, hogy menjünk-e haza pihenni, vagy menjünk koszorút készíteni, és igen határozottan az utóbbi mellett voksolt. Szóval, tegnap elmentünk adventi koszorút készíteni. Tavaly is voltunk (hopp, és akkor is ugyanezt a címet adtam a bejegyzésnek :D ) Kelenvölgyben, de most Albertfalván volt, a Sáfrány utcai imaházban. (Annak a kertjében voltunk ősszel bográcsozni.) Ott volt Adrienn és Zsuzsa néni is (akik a nyári tábort tartották nekik egy hétig) úgyhogy volt ismerős is.

Kicsit most nehezebb dolgom volt, mint tavaly, mert anyu nem tudott jönni, úgyhogy egyszerre kellett eleinte az összes gyerek koszorúját készítenem, és ettől kicsit leizzadtam. :)) Levikének mondjuk nem jutott koszorú, ő talált valami kész díszt, és kijelentette, hogy az az övé, és ettől halál boldog volt egész idő alatt. :D Én ragasztópisztollyal nyomtam rá mindent a koszorúkra, amiket hoztak elém a gyerekek, bár mindig kijelentették, hogy nem találnak semmi díszt, amikor két asztal volt roskadásig tele velük. :D És mindenáron olyan koszorút akartak, amilyet egy nő már elkészített. Hát, én meg nem - mert ugyan már - úgyhogy készült a koszorú mindenből, amit összeszedtünk. :) Mivel 3 gyerek mellett nem lehet elmélyülten tervezni, ez konkrétan úgy nézett ki, hogy belemarkoltam mindig két kosárba, ledobtam az asztal közepére, amit szereztem, majd minden koncepció nélkül szedegettem fel őket egyesével, és ragasztottam. :D Oké, pár nagyobb "dísz" mértanilag optimális helyre került, aztán ment mellé a körítés.

Egy idő után a gyerekek leültek játszani, mert voltak játékok is, onnantól már kreatívkod(hat)tam volna, de nem volt több koszorú. Eleve egy órával később értünk majdnem oda a kezdéshez képest, mert fél 4-től volt a program, de Bence 4-ig focin volt. Szóval, fogtam egy papírtányért (eredetileg azon is díszek voltak, és arra láttam neki minden maradékot ráragasztani, mert a gyerekek még nem akartak menni, én viszont nem akartam unatkozni. :) Ja, amúgy minden kelléket biztosítottak a helyen, csak gyertyát kellett volna vinni. Én előtte lévő este előkerestem a gyertyákat (mécseseket), majd reggel otthon is felejtettem őket. :D Úgyhogy külön művészet volt, hogy úgy kerüljenek fel a díszek, hogy a gyertyáknak maradjon megfelelő méretű helye. :) (Persze megoldottam.)

Itthon már rákerültek a gyertyák is. Persze végül nem az, amit előkerestem, mert rájöttem, hogy vannak itthon színes illatgyertyák is, és úgy sokkal hangulatosabb lesz a dolog. :)

Fotó oldalt mellékelve. :) Készültek már szebb koszorúk is, de most ezek a mieink, és örülünk nekik. :D (A tavalyi sokkal szebb lett - tény...)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr735659676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása