Hi!

Gondoltam, hogy írok még pár érdekességet Leventéről. :)

Az a helyzet, hogy Leventére sok panasz van az óvodában. Egy héten kétszer tuti úgy megyek érte, hogy az óvónő szomorú fejjel jön ki, hogy már megint mi történt. Ez a kettő három is szokott lenni persze. Nem tudom, hogy van-e rajta kívül még olyan kiscsoportos, akit az igazgatónő elé kellett vinni. :)) Bocsánat, ez engem szórakoztat. :)) Addig jó, míg egészséges, eleven, rossz gyerekeim vannak. ;)

Hogy be szokott még pisilni alváskor, az oké, ez előfordul. De az is, hogy nem alszik. Ha nem alszik, akkor meg rendetlenkedik, mert unatkozik. Ez szokott az egyik gond lenni vele, hogy nem hagyja aludni a többieket. Ha rászólnak, akkor elkezd nevetni. Ez persze baromi idegesítő, és felháborító, de sajnos egyelőre még mindig így reagálja le a stresszhelyzeteket. De volt már olyan, hogy faképnél hagyta az óvónőt dorgálás alatt. Ez súlyos esetnek számított, asszem akkor vitték az igazgatónőhöz. Ha büntibe rakják, akkor nem ül rendesen, elfekszik, stb. Múltkor beleöntött egy pohár vizet a levesébe, az volt a gond. Foglalkozás alatt van, hogy unja magát, inkább eldől, és nem vesz részt a többiekkel a mondókázásban, akármiben. (Problémás gyerek, mi? :P )

Nem tudom, nálam ott kezdődnének a problémák, ha verekedne, feleselne, stb. Gondolom mindenkinek van egy elképzelése arról, hogy milyen egy "rossz" gyerek. A fentieket olvasva én azt mondanám, hogy még nem mindig fogad szót, de majd megtanulja/megszokja. Az óvónő szerint otthon biztos nagyon el van engedve. Én meg mondtam neki, hogy otthon nincsenek kötelező, időponthoz kötött programok, mint az oviban, és szerintem ezt viseli még rosszul, a kötelezettségeket (akár az alvás). Otthon nincs előírva, hogy 4-től fél 5-ig rajzolniuk kell, 5-ig autózni, aztán fél órán keresztül dalolniuk nekem egyházi énekeket. :P De igenis sokkal szigorúbb vagyok vele, otthon nem engedem meg neki a hisztit, az ellenszegülést, és sokkal komolyabb szankciók vannak annál, hogy üljön le egy székre. Szerintem meg azt látja, hogy ott nincs (én nem is lehet!) akkora szigor, mint esetenként otthon, azért engedi ezt meg magának. Kicsit furcsa nekem, mikor az óvónő elgondol valamit a gyereknevelésem kapcsán, és azt közli velem, ahelyett, hogy kérdezne, és megbeszélne. Mondjuk nem sértődtem meg, nem vettem magamra, és az ő szempontjából ez egy lehetséges verzió volt, hogy miért így viselkedik a gyerek.

Ugyanakkor, ha nincs vele gond, akkor tündérbogár, alapjáraton imádják. Mosolyog, nevet, bújik, és cuki. :) Tegnap Kriszti nénivel összefutottam, és odáig volt, hogy Leventének milyen zenei érzéke van, hogy valami fantasztikus. Múltkor Anna néni meg a logikájáról, és a memóriájáról áradozott. Mondjuk én is el vagyok képedve, hogy 2,5 hónapja jár oviba, és annyi dalt és verset tud, amennyit Bencétől 3 év alatt nem hallottam összesen. :o Egyből megjegyzi őket, és szívesen elő is adja. :)

Úgyhogy Levikém még problémás, még "nem állt be a sorba", de mint olvashattátok, ezek szerintem nem komoly problémák. :)) Majd szépen megtanulja a dolgokat, mint mindenki. Én meg továbbra sem aggasztom magam. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr745621982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása