Hi!

Történt nem is olyan régen, hogy anyu megtalálta az ezer éve nem látott rokonait. Az ezer év alatt úgy 50 évet értek. Volt is egy remek családi összejövetelen idén az unokatestvéreivel, akikkel azóta is tartja a kapcsolatot. Elég vicces módon Éva néni itt lakik a Sasadi úton, nála már voltunk is, mert ő varrta Bence gyík jelmezét valami ovis eseményre. :)

Éva néninek és Laci bácsinak van egy tanyája vidéken. Vagy más néven egy gyerekparadicsoma, mert a fél tanya az unokáknak van berendezve, akik az egész nyarat ott szokták tölteni - ilyenkor Éváék is leköltöznek. Ide volt most meghívásunk. Náluk volt lent 4 unoka a 6-ból (van még kettő, de azok másfél évesek - ikrek), mi meg mentünk a 3 gyerekkel, úgyhogy Bencéék most találkoztak először negyed-unokatestvérekkel. :o Én mondjuk még nem találkoztam a harmad-unokatestvéreimmel, azaz a gyerekek apukáival, de ők is abszolút korosztályom, ahogy a gyerekek is kb egy korcsoport.

Fél 9 után indultunk, és 10-re meg is érkeztünk a megbeszélt helyre, az erdő szélére. Már eleve jól indult az egész napunk azzal, hogy Laci lóháton érkezett elénk. :) Megmutatta az erdei utat, hogy merre induljunk kocsival, aztán ő jött utánunk lóháton. :) Nekem azért ez nem mindennapos. :) De, mint említettem, Laciék is budapestiek, eredetileg diplomás mérnökemberek - amúgy meg erdőt járnak, lovagolnak, tanyájuk van. Ez azért elég jó. :) (Annak ellenére, hogy továbbra sem költöznék falura, vagy járnék le egy tanyára állatokat ellátni.)


Mit mondjak; kb 10 percet mentünk befelé az erdőben, mire elértük a tanyát. Hatalmas egyébként. Nem azt mondom, hogy áll rajta két ház - mert azok ugye nemcsak házak - mert van ház, meg nyári lak, meg ilyen karma, olyan istálló, meg egyéb építmények a kertben. :) Legelő a lovaknak (tanya része), kertrész a tyúkoknak, kertrész a gyerekeknek, másik kertrész a gyerekeknek, stb. :D Éva egy asztalnyi kajával várt minket, amit egész nap ettünk, amikor a konyha közelébe kerültünk. És speciel szívesen időztem ott. :)) De azért is, mert kint hűvös volt ma. A gyerekek mindenesetre felfedezték a "kertet", mindenki lovagolhatott Fatimán (én is :) ), a másik ló nevét meg elfelejtettem, de neki meg nagyon jó bundája volt. :) Sűrű és selymes. Állítólag nagyon komisz, de szerencsére hagyta magát babusgatni, meg édesen bújt, és nem rúgott, nem harapott egyszer sem. :)

Miután a gyerekek eltöltöttek elég időt a tyúkok közt, felkutatták az összes tojást, lovagoltak, végigbújtak mindent, utána elindultunk további állatokat nézni a következő tanyára, ami inkább egy gazdaság. Egy fiatal nő vezeti, most áprilisban költözött oda. A szülei is épp látogatóban voltak nála, és épp hatalmas kacsákat kopasztottak, mert teszik el a húst télire. Na, itt volt minden. Kb 8 kutya és macska legalább az asztal körül. Kölykök is, a gyerekek legnagyobb örömére. Igazból a kiscicák voltak a kedvencek, pedig volt még ott ezer állat. Malacok, nyuszik, szárnyasok, lovak, kecskék, szamarak, stb. Sok szabadon, sok ketrecekben. Tündériek voltak. Kincső pl. egy fazekat követelt rajtam hosszasan, amit nem tudtam értelmezni, aztán kiderült, hogy azzal akar pipit fogni, mert amúgy hiába kergeti. :)) Főleg, hogy egy harcias kakas is a színen volt (az apuka). Simogattunk olyan pónilovat, ami gyerek volt. Megjegyezném, hogy az anyuka kisebb volt Leventénél. :o Játéklovak basszus. :)) Tündériek voltak. A bébi malacoktól szintén kifeküdtem. Csüngőhasúak asszem. Mondta a nő, hogy amikor megszülettek, kb akkorák voltak, mint a kölyökmacskák. 10 centisek. Na, egy olyantól tényleg elolvadnék minimum.. :))

Miután végigjártuk az egész gazdaságot, utána elmentünk a bocis Borihoz. :)) Tejért. Bori nem volt otthon, de ez nem zavarta vendéglátóinkat, hanem szépen kinyitották a kaput, és bementek. A kutya őrjöngött, hogy meg van kötve, és nem tudja védeni a területet, de Laci rászólt, hogy legyen nyugton. :) A tanyasi világ basszus. :) Mindenki ismer mindenkit, az összes kutya, ló, minden nevét tudta mindenki, itt nincsenek problémák. Tyúkot is csak a róka, meg a sas, meg a héja lop errefelé. Szóval, Bori nem volt otthon, mert a tehénnel volt valahol, úgyhogy Laci felkapta valahonnan a kikészített tejeket, mi meg addig megnéztük a pici bocit az istállóban, akinek szintén puha és selymes szőre volt, meg cuki nyelve és orra. :)

Közben Kincső meg eltűnt, mert míg bementünk a kertbe, addig ő még a selyemkóróknál szórakozott, aztán elindult "utánunk" az úton tovább. Csak tartottunk egy gyors számolást, hogy hat gyerek van, nem hét, aztán mentünk ki Kincsőért, hogy behívjuk a növényektől. De nem volt ott. Néztünk jobbra, néztünk balra, és még éppen hogy észrevettük a távolban az út végén. Mármint úgy a végén, hogy kb pont odáig lehetett ellátni egy kanyar, vagy valami miatt. Kislányom mondjuk nem zavartatta magát, aggodalomnak a nyomát sem lehetett felfedezni rajta, és, mikor észrevett minket, akkor nem szaladt vissza kétségbeesetten, hanem nekilátott rajzolgatni a porban... Pff.

Visszafelé megint bementünk a gazdaságba cicákat nézni, meg anyu vett házi tojásokat. Később visszamentünk a tanyára, ettünk megint, utána engem is körbevezettek mindenhol, hogy meg is mutassák, mi, micsoda, ne csak úgy nézelődjek. :) Tényleg minden az unokákról szól. Istállóban kialakított sminkszoba. Szó szerint értendő. Ketrecek - ólak kialakítva gyereklaknak. :o Ezt úgy kell elképzelni, hogy van az épület, amibe be tudnak menni az állatok, előtte meg kifutó, ketreccel elzárva. A kis épület a játékok helye, a kifutó meg a kis kanapé, asztal, mindenféle helye. Elképesztő. Ha úgy vesszük, nyáron az a szobájuk, ott is alhatnak. Mindenkinek külön. Ez nem tudom, most így mindenki előtt ott van-e amiről beszélek, de én ilyen még nem láttam. :) Ki van alakítva nekik egy kis faház. Babaház. Berendezve fullra. Kanapéval, asztallal, székekkel, játékokkal. A fák között kötél kifeszítve, amin le lehet csúszni olyan izével. Amibe kapaszkodni kell. Itt a kapaszkodó egy játékló (hintaló?) feje volt.

Van egy "éttermük". Egy deszkaépületben. Hátul kialakítva a babakonyha, előtte asztal, székekkel. Megterítve. A falon (léceken) képek felszögelve. Minden kidíszítve amúgy is. Az épület mellet további asztal, további székekkel. Egy másik részen a strand volt. Már le volt engedve a medence. Amúgy azért írok részeket, mert ezek mind külön elkerített részek a tanyán belül. Gondolom, hogy ne menjenek be az állatok. Aztán elmentünk hátra, a legelőre. Itt igazából a gombákat akartuk megnézni. Hogy néz ki élőben egy gyilkos galóca (egy darab elég belőle egy falu kiirtásához), meg a légyölő galóca. Mert ott még olyan is volt. Nem kicsit aggódtam, hogy a három gyerek közül egy se nyúljon hozzá, de leginkább a közelébe se menjen. :) Laciék nagyon jól ismerik a gombákat is, nagyon szeretik, és mindig rengeteget szednek az erdőben.

Miután végigjártuk a tanyát megint ettünk :), majd elmentünk erdei túrára. Levi fáradt volt, ő nem akart jönni. De a négy lányból három is maradni akart, úgyhogy volt társasága, míg mi jártuk az erdőt. :) Éva mondta, hogy Levi és a lányok nagyon jól szórakoztak együtt, valami csendkirály, vagy milyen játékot is játszottak például. Leviből dőlt a hülyeség, a lányok meg próbáltak magukban röhögni, és nem megszólalni. :))

Luca jött velünk egyedül, mert neki környezetórára (egyedül ő iskolás már a 4 lány közül asszem) kellett mindenfélét gyűjtenie. Leveleket, terméseket, ilyeneket. Laci ismerte az összes növényt is az erdőben, ahogy láttam. Elsétáltunk egy magaslesig. Míg azt jó megnéztük, addig ő Lucával még elment vmi erdészházig, hogy arra van még áfonya, amit kéne szedni, és ők láttak is egy szarvast akkor útközben. Pár hete is fotózott egyet a fia, mikor lent voltak, azt a képet is megmutatta később. Gyönyörűséges állat. Mi nem láttunk semmit, pedig Kincső vaddisznókat szeretett volna.

Ja, és voltunk még egy szomszéd tanyán kölyökkutyákat is nézni, akik tenyérnyiek voltak, és szintén meg kellett zabálni őket. :)

3/4 5-kor indultunk haza, tehát azért ott töltöttük az egész napot, és szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy ismét egy remek napot sikerült szervezni a gyerekeknek. :) Legközelebb tavasszal fogunk menni, bár állítólag télen a leggyönyörűbb. De én akkor fázom amúgy is. :))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr175588531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása