Hi!

Ezen a héten igen nagy meglepetésben volt részem az oviban. Leviéknél is elkezdődtek a foglalkozások őszi témában, és rajzolnak, festenek, színeznek, és egyéb alkotásokat készítenek. Egyik nap kijött egy rajzzal. Egy alma, és egy körte volt rajta, gyönyörűen kiszínezve. Kérdeztem tőle, hogy ki csinálta? Mondta, hogy az almát és a körtét az óvónő rajzolta, és ő színezte ki. Kérdeztem egyből, hogy ki segített neki színezni, kapta-e hozzá a színeket, de mondta, hogy teljesen egyedül csinálta. (Nem akartam elhinni.) A kiscsoportos fiam úgy színezte ki a gyümölcsöket, hogy tökéletes színválasztással (alma piros, körte sárga, levelek zöldek) és nem firkálva volt színezve, hanem teljesen egyenletesen, és nem ment ki a vonalból. Hüledeztem, de elkönyveltem magamban, hogy oké, ő csinálta biztos. (Bence firkáihoz vagyok szokva. :) )

Pár napra rá újabb alkotást hozott ki a csoportból nap végén, egy őszi levél volt rajta. Megint feltettem a kérdést, hogy ki csinálta? (Mert kb én nem tudok ilyet színezni...) Ő. Hát, mondom, oké, és ki segített, ki adta hozzá a színeket? :D Senki, ő csinálta. Konkrétan 3-4 őszi színből állt a levél, egyenletesen kiszínezve, a vonalból nem ment ki.

Tegnap valami zsírkrétás csodát alkottak falevelek segítségével, ami szintén elképesztően gyönyörű lett, úgyhogy kihívtam már az óvónőt a teremből, hogy ez most mi, és hogyan. Ezt komolyan egyedül csinálja a gyerek? Barbi néni pedig elképedve mondta, hogy képzeljem el, de igen, és ők is le vannak döbbenve, nagycsoportban nem alkotnak ilyen szépeket némelyek, ráadásul fiúk amúgy sem szoktak ilyen ügyesek lenni. Főleg nem 3 és fél évesen. 

Úgyhogy, én most itt ülök még mindig elképedve, és nem tudom, mit kezdjek ezzel az infóval. :)) Levi a bölcsiben néha firkált valamit, ha "kötelező" volt, de ő autózni szokott. Ugrálni. Birkózni. Rajzolni és színezni nem. Erre kiderül, hogy egy született tehetség? Eszembe jutott ma reggel, hogy anno, amikor születtek a gyerekek, akkor megnéztem a horoszkópjukat. Persze nem a napit, hanem év, aszcendens, minden szerint. Milyen jegy, mi jellemző az olyan emberekre (gyerekekre) stb. Ha nem is húzható rá mindenkire, azért egy átfogó képet tudnak adni ezek. Szóval, akkor azt olvastam - ezekre emlékszem, de biztos blogon is megírtam - hogy a Levi-féle gyerekek szeretetteljesek, igazi boldogságot tudnak okozni a környezetüknek, viszont nagyon érzékeny lelkűek. És művész típusok. Erre is emlékszem. Hogy még röhögtem is, hogy valami bölcsész/festő/szobrász/akármi lesz a fiam, és ez milyen távol áll amúgy tőlem, ez a típus. :) Hát, idáig annyi vált be, hogy szeretet és boldogság, de a művészlélek az nem egyenlő a művészi vénával, ugye? Erre most oda fogok figyelni, és megnézem, van-e ezzel tennivaló hosszútávon. 

Majd le fogom fotózni ezeket az alkotásokat, és fel fogom tenni ide a képek közé, hogy lássátok. Sőt, Kincső egy képét is. Ki vannak téve az oviban a falra; színezni kellett elefántos képet. Nem fogom odaírni mellé, hogy melyiket színezte ő. Meg kell keresni a legszebbet.

Anya büszke. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr585580282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása