Hi!

Ma pasizós napom volt, úgyhogy tartalmas napot terveztem a nagyobbik fiammal, és szerintem sikerült kivitelezni. :)

Az óvodában egész héten kint voltak a szórólapok, hogy cirkusz lesz a Campona mellett. Mondjuk elég gyakran van, de most fehér tigrisek, oroszlánok, és egyéb állatok voltak a képen, amire Bencének egyből felcsillant a szeme, úgyhogy ezt gondolatban be is írtam egy lehetséges programnak. Másrészt a Kopaszin Oktoberfest van egész hétvégén, amit szintén nem akartam volna kihagyni, úgyhogy ezt terveztem a másik programnak. Vagyis az volt a terv, hogy 11 körül kimegyünk  Kopaszira, ott is ebédelünk, jól érezzük magunkat, és visszajövünk cirkuszba a 15 órás előadásra, de 10 körül még olyan esős, felhős volt az ég, hogy felcseréltem a programokat. Pedig az eredeti terv oka az volt, hogy nem ebédidőben szeretnék egy cirkuszban ücsörögni a gyerekkel. Más lehetőség híján viszont elmentünk enni cirkusz előtt, majd megvettük a jegyeket egy középkategóriás (B?) szektorba (nem tudtam, hogy melyik milyen, találomra vontam egy átlagot. :) ), és vártuk az előadást.

Megjegyezném, hogy utoljára kb 30 éve voltam cirkuszban, és semmi különösebben jó emléket nem őriztem róla a kemény perecen kívül, úgyhogy nem is vágyódtam vissza, de a gyerekért mindent. :) Persze Bencéék már voltak cirkuszban ettől függetlenül, csak nem velem.

Az Eötvös utazócirkusz állítólag híres, és nagyon jó, de ehhez nem tudok hozzászólni, hiszen nincs összehasonlítási alapom. Mindenesetre sokszor ültem lenyűgözve, sokszor úgy, hogy ennél a produkciónál többet várnék, de összességében azt kell, mondjam, hogy 2 óra baromi sok egy ilyen programból. :) Bence eléggé élvezte szerintem, de másfél óra után már nyűglődött, hogy fáradt, meg ásítozott. Most itt nem írnám le a teljes repertoárt, csak, amik igazán emlékezetesek voltak, és meg szeretném örökíteni. :)

Az egyik szuperprodukció Glória, a víziló volt. Iszonyúan beharangozták, hogy Magyarországon először látható, világszenzáció, jön Glória, a 2 tonnás víziló. Dobpergés, fények, ami kell. Aztán vártunk. És még vártunk. Meg még egy kicsit. :)) Majd szép lassan becammogott Glória, és kitátotta a száját nagyra, mert a gondozó kaját nyújtott felé. De nem adta neki oda, úgyhogy Glória becsukta a száját, leült a pár tonnás fenekére, és lehajtotta a fejét. Majd a gondozó megint kaját nyújtott neki, megint kitátotta a száját, bekapta a falatot, felállt, nyammogott kicsit, kiköpte az ételt, majd megfordult, és kivonult. :D Hát, én úgy röhögtem! :)) Glória, a világszenzáció, aki jön, szájat tát, leül, kaját kiköp, majd kivonul. :) Remek produkció volt; vissza-vissza! :))

A másik, amin tényleg sokat nevettem, de majd' leborultam a székről, az a bohóc volt. Na, ezt én sem hittem volna soha, hogy ilyen történik velem az életben, de ez történt. Igazából nem is a bohócon nevettem. Segítőket szerzett magának a közönségből. Egyszer egy csajt, az nem érdekes, de szünet után 4 pasit. Zene volt, táncolt rá a bohóc, kiválasztott egy pasit, és annak le kellett utánoznia. Ennyire szemét volt, ennyire megkínozta szerencsétlen apukákat. :) Közröhej tárgyává tette őket. :)  Az első pasi nem tudott mit csinálni, megpróbálta teljesíteni a szexi, seggrázós előadást. :) A második már jobban vette a lapot, és olyan szép balettelőadást lejtett tüllszoknyában, hogy potyogtak a könnyeim. :) A harmadik pasi Michael Jackson-t imitálta kevés sikerrel. A negyedik - szegény - Gangnam Style-ra adhatta elő a "hivatalos" táncot. :)) Zöld napszemüvegben, amiben kellett. Az a dög bohóc még a lába közé is befeküdt. :) Iszonyat taps és ováció volt a pasik jussa, és meg is érdemelték szegények. :)

Szünetben megnéztük az állatokat (fizetős móka volt), Bence kapott fénykardot (háromszor annyiba kerül, mint, amennyit ér), de a végén nem készíttettünk fotót a fehér oroszlánkölykökkel, mert az is csak kétezer forintomba került volna. De cukik voltak, messziről láttam őket. :)

A dalmaták, és az argentin dog édesek voltak, a tevék és a láma bután keringtek, nem zavartatták magukat, de a konkrét vadállatok beidomítása ilyenekre... Nem veszi be annyira a gyomrom. Az tök jó, hogy lehet fehér oroszlánt látni, meg szibériai tigrist, meg bengáli tigrist, meg nem tudom, milyen tigrist, de azért inkább állatkertben szeretném. Megfélemlített állatok, betörve. Jól vannak tartva, szó se róla, olyan szép kövérek voltak, hogy az egyik tigris lomhán rálépett az oroszlán hátára - azon dobbantott - mikor át kellett volna ugrania. :) Ennek az oroszlán nem örült persze. :))

Nagyjából ennyi, ami a cirkusz kapcsán érdekes.

Aztán elmentünk  Régióba, és megvettük a Vuk második részét diafilmen. Komolyan ilyen drágák ezek? :o

Aztán átugrottunk az ÚJBC-be, vettünk egy-két dolgot, aztán felültünk  buszra, mert úgy gondoltam, hogy teli lesz a Kopaszi parkolója, de minimum sorok lesznek. Míg a buszmegállóban ültünk, addig ránéztem a telefonomra, és láttam, hogy Reni nem sokkal korábban csekkolt be ugyanoda, úgyhogy már társaságra is számítottunk. :)

Délutánra gyönyörű idő lett, tökéletes egy ilyen programra. Volt minden, mi szem-szájnak ingere. Jó, nyilván nem sörözni mentem a fiammal, de megnéztük a hüllőket a Tropicarium sátrában; vitáztunk azon, hogy a kiállított Ferrari nekem kéne-e, vagy az apjának; megnéztük az Álomautókat (Rolls Royce, Ford Mustang, Cadillac és társaik...); és megnéztük, mit árulnak mindenfelé. Vettünk kürtős kalácsot, mini fánkokat, málnás limonádét. Közben megtaláltuk Reniéket is, asztalunk is volt, és később még színeztünk, meg zászlót is készítettünk, ahol babás rész volt, és lehetett. Láttuk a sörivóverseny elejét, és megnéztük a Dunát. Meg sétálgattunk. Nagyon kellemes délután volt, mindketten nagyon jól éreztük magunkat. 10 után nem sokkal indultunk itthonról, 5-re értünk haza, úgyhogy most hétvégén se ültünk még sokat otthon, szerencsére. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr855566769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása