Hi!

Ma a harmadik alkalom volt, hogy elmentünk a helyi állatmenhely nyílt napjára. Évről-évre jobb, meg kell hagyni. Mert egyre többet bírnak a gyerekek. :) Első évben alig egy-két órát voltunk kint, mert kellett menni haza etetni, altatni. Tavaly is hazamentünk ebédre, de már nem emlékszem, volt-e alvás vagy elég volt annyi a kicsiknek. Ma simán kint voltunk 5 órát, és ők talán még bírták volna, de én nem. :)) Biztos öregszem, de órákon keresztül két métert menni jobbra, kettőt balra, a köztes időben meg ácsorogni... nem szórakoztat már. :)

Az idő ismét csodálatos volt, pulóvert se vittünk, de ennél lengébb ruha is elég lett volna, mert tűzött a nap rettenetesen. A gyerekek az első fél órát a teknősök medencéje körül töltötték, utána elrángattam őket onnan, hogy visszajövünk még, de nézzük már meg a kutyákat. Nagyon lelkesen szaladgáltak körbe, nézték a kis gazdátlanokat, és odáig voltak. Én igyekeztem nem bőgni, mert a szívem szakadt meg a kutyusokért, de a gyerekek ezt még nem értik, én meg inkább nem magyarázom még el nekik. Legyen annyi elég, hogy örüljenek az állatkáknak, és vidámak legyenek. Aztán megnéztük a baromfiudvart, és a vaddisznókat. Hozzájuk be is lehetett menni, de nem volt kedvünk várakozni, órákkal később látogattuk meg őket. Aztán megnéztük a cicákat, nyuszikat, kacsákat, tengerimalacokat. Kölyökkutyákat. Be is lehetett menni hozzájuk, úgyhogy a nap egy jelentős részét ketrecekben töltötték a gyerekek. :))

Volt megint gyereksarok, ahol gyurmázni lehetett, azt is imádták. Vettünk zsíros kenyeret, süteményt, fillérekért. Jött az Állatvédőrség (vagy kik), akik bemutatót tartottak. Utána lehetett ebédelni, mert két bográcsban is főtt a gulyásleves. Bár, hozzátenném, hogy ilyen bűn rossz gulyást én még nem ettem, a krumplikon kívül minden ehetetlen volt benne, de a leve volt a legszörnyűbb. :)) 4-en megettünk egy tányér levest, és még maradt is, és sejtettem, hogy nem kell új adagért beállnom majd a sorba. :) (Viszont így 500 forintba került 4 főre az ebéd + 400 forint az egyéb süti/zsíros kenyér. + 300 a víz/kóla.)

)

Később volt szépségverseny a kutyáknak, megnéztük a lovat, juhot, malacokat, és megint gyurmáztak (miután ismét kiszedtem őket a ketrecekből. :)) )

Mikor elindultunk haza, akkor még megálltunk a réten a lovaknál, mindenki lovagolt egyet, megetették Daisy-t, és kb fél 4-re otthon is voltunk a tőlünk 3 percre lévő menhelyről úgy, hogy 10-kor indultunk.

Közben megállapítottam, hogy Falusi Mariann dagadtabb, mint 3 disznó; nem tudom, hogy Kárpáti Rebeka (Miss Universe Hungary 2013) kint volt-e végül, mert nem tudom, hogy néz ki, és egy világszépe se jött szembe; de Dr. Juhász Tamás állatorvos sem tűnt fel, hogy ott lenne, pedig 10 éven keresztül tuti hozzá hordtuk az állatokat.

Az ott dolgozók hihetetlenül kedvesek, az állatok tündériek, a "büfé" kiváló, és olcsó, úgyhogy innen is remek élményekkel távoztunk, és megyünk jövőre is. :)

A mosóprogram pedig már megy az összes ruhánkkal, mert csak az összes kutya, macska, disznó, ló lenyomata volt rajtunk, illetve ezeknek összes ürüléke szerintem a földről, szalmáról, mindenhonnan, ahol végigfetrengtek a gyerekek az állatokkal. :))


Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr815565135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása