Medellin 2013.02.05. 14:36

Helyzetjelentés

Hi!

Szegény Bencém valami átok alatt lehet. :) Mióta oviba jár, még egyszer sem volt farsangon (bocs, vidám nap, vagy mi a neve egyházi körökben), mert mindig beteg volt. (Ahogy a szülinapján is általában.) Tavaly valami erdei állatnak kellett beöltözni emlékeim szerint, most pedig szakmát kell választani. Amire valószínűleg adtak is tippeket nekik, különben el nem tudom képzelni, hogy találta ki, hogy ő festő szeretne lenni. :D (Kincső balerina/táncosnő természetesen.) Fejben gyorsan összeraktam, hogy Bencének semmit nem kell beszerezni, kap egy fehér pólót, kantáros nadrágot, papírcsákót a fejébe, egy festőpemzlit az egyik kezébe, és egy homokozóvödröt a másikba. Csütörtökön lenne az esemény, mára természetesen lebetegedett. :(( Na nem nagyon, az időjárásnak megfelelően háromból két gyerek persze köhög kicsit, picit folyik az orruk, de csütörtök óta Bence nem javul, inkább jobban köhög. Úgyhogy most kapott pár nap pihenőt, amit anyunál tölt, hogy kikúrálja. Ami miatt persze nem kizárt, hogy le fog maradni megint a farsangról. :( (Vagy sem; meglátjuk.) Meg persze a mai bábszínházról is lemaradt...:( Jó, mondjuk az minden hónapban van, és abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán szereti, de akkor is kifizettem, és akkor is esemény. Kincső tuti bent lesz a csütörtöki bulin, ahogy Levente is a sajátján pénteken. Mondjuk ott nem kötelező beöltözni, és nem is fogom őt beöltöztetni, és amúgy sem szereti (még), így nem is erőltetem.

Ezen kívül kiszámoltam, hogy mennyibe kerülnek a gyerekek egy hónapban. Most az ovi/bölcsi, gyógyszerek, egyéb (CsoPa, játszóház, Régió, ilyesmik) 50ezer forintot tettek ki, és ebben persze még nem volt kaja, meg semmi. (A semmi alatt a rezsit, benzit, ilyeneket értem.) Ruhákat most ugye nem kaptak, mert nincs még szezonváltás, de most volt második féléves csoportpénz mindenhol, úgyhogy ez nagyjából egy átlagos kiadásnak tekinthető. Persze kajával, egyebekkel már 250e forint körül járunk, és akkor ez még korántsem egy havi kiadás, csak az, ami érinti a gyerekeket valamilyen szinten... (Nem csak kiadást, részletes lebontást is csináltam - szakmai ártalom. :)) ) És most már nem halogathatom tovább, fizuemelést kell kérnem, mert a gyes-t is már csak februárra kapom, utána Levi elmúlik 3 éves, és nem jár több pénz utána. És akkor még nem is panaszkodhatok, mert úszásra apu jártja Bencét, Lívia tornára Kincsőt, ezek nem költségek.

Amúgy most kicsit megugrottak a gyógyszerre a kiadások. :) Már többször is írtam, hogy régen az volt, vettem valami gyógyszert (lázcsillapító, köptető pl), aztán egy idő után lejárt, és kidobtam a felét. Most elfogy, és veszek újat három gyerek mellett. :) Sőt, általában kettő is van itthon, vagyis két féle. Meg időnként mindent kihajigálok, ami egyéb gyógyszer, és lejár. És mostanában nagyon kiürült a készlet. Úgyhogy ma is elmentünk egy nagyobb bevásárlásra, hogy legyen itthon minden (Calcimusc csak receptre van, azt még be kell szerezni), illetve azért is volt sürgős a látogatás, mert beszélnem kellett a "gyógyszerészemmel", mert orvos nem volt ma délután. Történt ugyanis, hogy Kincsőt pénteken ellökte Atika a tornateremben, és emiatt felhorzsolta a könyökét. Elég nagy területen. Már, amennyiben beszélhetünk nagy területről egy ilyen kis babakaron. :)) Kapott rá minden nap új ragtapaszt, amit minden fürdés után ő választott ki. De a horzsolás nem gyógyult, sőt, mára kiütések lettek mellette. :/ Valószínűleg a ragtapasztól egyébként. De fáj neki, piros, és nem gyógyul. gondoltam, megmutatom ma egy orvosnak, de a mi dokink nem rendel ma délután, aki van, azt meg nem szeretem, és nem akartam feltétlenül beteg gyerekek közé vinni őket. Úgyhogy megmutattam a patikusnak. :) A biztonság kedvéért Tetran kenőcsöt kapott rá, ami antibiotikumos, aztán meglátjuk. Ha pár napon belül nem lesz szebb, akkor viszem a dokihoz. De komolyan nem hiszem el, hogy egy horzsolás miatt... Úgy látszik cicám bőre érzékenyebb a többiekénél. Nem tőlem örökölte. :)

Levike rendben van. Múltkor nem kapta el a tesóktól azt a valamit, ami miatt itthon voltak, most meg pár napig folyt az orra picit, köhögött, de mindez 4 napig tartott kb. Aztán elmúlt. (A köhögéses betegségek simán hetekig húzódhatnak ugyebár, de itthon jó ellátást kap. :)) ) Amúgy a bölcsis csoportjában 3-an voltak már csak bent pénteken - az egyik teremben, mert ugye 2 teremben vannak szétosztva. Mert mindenki beteg volt. Levikének jó az immunrendszere. :) De most jön még az influenzás időszak is (sosem voltak még azok), úgyhogy elkezdtem nekik adagolni a D-vitamint is, az elméletileg igen hasznos a megelőzéshez. Meg C-vitamint is persze, mert az sem árt.

Úgyhogy említésre méltó események nagyon nem voltak, csak egy kis helyzetjelentést adtam. :)

Pá!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr365519148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása