Hi!

Karácsony óta nem történt túl sok esemény. Próbáltam a téli szünet utolsó napjára még programokat szervezni, de csak Kriszti jött át a szomszédból 2 gyerekkel szombat délelőtt, illetve a család többi tagjánál voltak itt-ott, felváltva, úgyhogy eltelt a maradék pár nap is. :) És én még szilveszterezni is tudtam jópár év kihagyás után... Köszönöm az illetékeseknek a segítséget!

Írtam, hogy szünet elején megint nekiláttak köhögni, de szerencsére ez megint csak egy enyhe valami volt. Az éjszakai párásítás, a rendszeres köptető/orrcsepp/orrfújás program pár nap alatt megoldotta a problémát, azóta sincs semmi bajuk. :)

Igazából esemény csak annyi történt, hogy Bence és Kincső megint kinéztek maguknak valami magazint, amit meg akartak velem vetetni, de természetesen nem vettem meg nekik, mondván nincs itt se ünnepnap, se jutalmazás valamiért, és amúgy pénzem sincs, úgyhogy felejtsék el. :D (Nem akarom mondani, hogy egy ilyen gyerekmagazin nincs 800 forint alatt, és ugye nem egy gyerekem van.) Napok óta nyúztak, hogy légyszi-légyszi, Bencének kell az a Predasaurs játék, Kincsőnek a Hello Kitty-s, úgyhogy mondtam neki, oké, megnézik, mennyi pénzük van otthon, és megvehetik maguknak, ha tudják. Volt is otthon nagy számolgatás, gyűjtögetés, mert van mindenkinek pénztárcája, teli apróval. :D És persze ebben testvériesek, tehát mindenki, minden pénzét odaadta, hogy abból vegyem meg az újságokat. :) Tényleg volt vagy 1400 forintjuk összesen, a többit kipótoltam. :) Én nem tudom, honnan koldultak össze ennyi aprót fél év alatt. :D Úgyhogy, most mindenkinek üres a pénztárcája, de legalább boldogok a saját szerzeményükkel. :)

Az ovi/bölcsi elkezdődött szerdán, azzal nincs semmi gond, vígan megy be mindenki. Ja, erről jut eszembe a másik esemény! Levente ugye már régóta jár ki wc-re, de pelenka szokott lenni rajta, hogy ne történjen baleset. Ilyenkor kimegy, leveszi a pelenkáját, és pisil, úgyhogy ezzel nem volt gond. De, a téli szünet eleje óta nem engedte, hogy pelenkát adjak rá, mondván, ő már nagyfiú. :) Meg kell zabálni. :) És tényleg nem engedte, csak alváshoz tudom megbeszélni vele, hogy akkor kell. És szerda óta úgy jár bölcsibe is, hogy egész nap nincs rajta pelenka, és még csak egy pici baleset történt, hogy túl nagy játékban volt, és későn rohant ki a mosdóba. Úgyhogy Levi is átesett a pelenkás koron ezennel, így léptünk át az újévbe. :) És a legjobb, hogy már wc-t használ, a bilit el is fogom tenni végre. 4-5 éve nézem legalább otthon, ennyi elég is volt belőle. :) Aztán meg kidobom, ha tényleg nem hiányolja senki. :))

És, akkor még egy szösszenet a szórakoztató reggeleinkből:

Levi: Anya, a hold követ minket. Siessél, hagyjad le! Umizumi! (Ez valami meséből van, ezt kell mondani az autónak, hogy gyorsabban menjen.)
Kincső: Levi, de buta vagy, a hold nem tud követni minket, nincs lába, hogy menjen az égen!
(Aztán Bence felvilágosította őket, hogy mi a helyzet.) :))

Kincső: ... és azon a pénzen Törökország van.
Én: Törökország??
Kincső: Igen. És, ha véletlenül egyszer odamegyünk, akkor nagyon óvatosan nézzünk szét, mert megkergetnek!
Én: Kik kergetnek meg, miért??
Kincső: Hát, a törökök! Azok lelövik a katicákat.

Éljenek a gyerekdalok! :D


Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr725519140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása