Medellin 2012.12.13. 21:19

Úszásbemutató

Hi!

Ma nyílt nap volt az uszodában, meg lehetett tekinteni, hogy mit tanultak a gyerekek október óta. Elöljáróban annyit, hogy, mivel mindenkinek akadt mára elfoglaltsága, ezért - más megoldás nem lévén - két gyerekkel kiegészülve mentünk apuval megtekinteni Bencét. Ami amúgy nagyon jó volt, mert apuhoz egy óráig nem lehetett szólni otthon, annyi idő kellett neki, hogy lenyugodjon, én meg fontolgattam, hogy felmondok itthon, és kiköltözöm Timbuktuba egyedül. (Erről nem akarok hosszan szólni, de pl. Levi nem aludt a bölcsiben délután, és ha már csak azt nézem, hogy tél van, 3 gyereket öltöztetni le-fel 60 rétegbe...)

Nagyon kis pofás hely az a Sportmax, teljesen jó a környezet, jó Bencének, hogy ott tanulhat úszni. :) Megérkeztünk, apu segített Bencének átöltözni (mindig ő viszi, úgyhogy megvan a rutin), én meg addig a kicsiket vettem elő a ruharétegből, utána kellett még várni egy ideig, addig élvezték a nagy teret, a lépcsőket (kergetőztek, szaladgáltak a lépcsőn, aminek én nem örültem, de apu szerint "Hagyjam őket, játszanak!" Ennek örömre inkább elmentem sminkelni a mosdóba, majd leginkább Levit emelgethettem, ha már a héten nem voltam edzésen. Amikor már kezdett kicsit elegem lenni, akkor végre bemehettünk. Leültem egy padra a gyerekekkel, hogy onnan nézzük Bencét, apu meg állt, közelebb a medencéhez. Egy szép nagy gyerekmedence, legalább négyszer akkora, ami a Nyékiben van (nagyjából csak azt ismerem.) És ebben a helyiségben csak oktatómedence van, tehát el van szeparálva más medencéktől. Ez is elég jó megoldás szerintem. Azt mondjuk nem tudom, miért itt voltak szaunák is, ahová néha bejött egy-egy fürdőnadrágos pasi, de a tervezők biztos tudják az okát...

Dupla nyílt nap volt szerintem, mert két adag gyerek volt két oktatóval. Andi néninél Bencéék azt hiszem 6-an voltak. Bemelegítettek, lábtempóztak, utána kaptak deszkákat, azzal úsztak. Bence néha nagyon édi volt, hogy nyomta a lábtempót, de félig a víz felett, és egy helyben úszott kb. :D Ezt bemutatták hátúszásban is. Utána pedig letették a deszkákat, kettesével ugráltak bele a vízbe, és bemutatták a gyorsúszást, majd később a hátúszást. Csak pislogtam. Bence gyönyörűen úszik gyorsban (vagy mi), és nagyon szabályosan csinálja. Én nem csinálom így, bár a gyorsúszás soha nem tartozott az erősségeim közé, nekem a hátúszás ment jobban. Meg a mellúszás persze. De Bence gyönyörűen csinálja. A hátúszása még nem ilyen szép, de gondolom, hogy azt később is kezdték tanulni, úgyhogy jó lesz az! :)

Néha ő sem figyelt, nekünk integetett, stb, de ezzel nem lehet mit csinálni. :) Nyilván emiatt nem lehetnek bent a családtagok sehol (Kincsőnél sem), amikor oktatás folyik.

Kincső kis idő után nekilátott nyávogni, hogy ő is úszni akar, ő mikor mehet, hány éves Bence, mikor lesz ő annyi, mikor lesz ő Halacska csoportos (mert Bence Halacska csoportba jár, és nagycsoportos, tehát evidens, hogy neki is Halacskásnak kell lennie ahhoz, hogy úszhasson), és amúgy meddig kell még a Báránykába járnia, és mutassam meg megint, és stb, stb végeláthatatlanul. Közben Levente minden irányba el akart mászkálni, ahová nem engedtük neki. Vagy mellettem ülhetett, vagy apu mellett állhatott, de persze ő akkor is legalább 10 centivel előrébb akart meg ami kell. Kis apróságok, de sok kis apróság, több gyerektől, hosszú időn keresztül... hatványozottan sok. És ott nem lehet mivel lekötni őket, nincs opció. Csak egy pad, meg egy bemutató.

Tehát, tartott a bemutató 3/4 órán keresztül, Andi néni nagyon jól oktat, és ügyesek a gyerekek. Ja, volt olyan is, hogy hulahopp karikát tett a vízre, kicsit távolabb a parttól, abba kellett beleugrani, majd kiúszni a medence szélére, meg kis karikákat dobált szét a vízben, a kijelölt gyerekeknek be kellett ugrani a vízbe, és víz alatt úszva megtalálni őket. (Úszószemüveg van mindenkin.) Úgyhogy ilyen játékos feladatok is vannak. Elég jó.

A többit nem akarom megírni, hogy milyen remek volt még minden fektetésig, most a bemutató volt a lényeg. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr845519137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása