Medellin 2012.12.11. 09:44

Köhögés

Hi!

Múlt héten a gyerekek elkezdtek köhögni, de nem volt semmi komoly. Bencét orvos is látta, de csak annyit mondott, hogy nem vírus, sima meghűlés, egy kis váladék csorog a garaton, attól köhög. De aztán mindenki nekilátott kicsit köhögni, meg kicsit elkezdett folyni az orruk, de semmi komoly. Aludtak rendesen, nem voltak náthásak, nem volt bedugulva az orruk, nem voltak lázasak, meg semmi. Ettől függetlenül pénteken már nem vittem őket oviba, hogy kicsit kúrálódjanak.

Viszont, gyógyulás helyett hétvégére jobban beleestek a dologba. :( Hét közben kaptak köptetőt, de azt 4 nap után abbahagytam, mert jobban voltak (pedig eleve se voltuk igazán rosszul), és utána jobban elkezdtek köhögni, meg orrot folyatni, és hétvégén két gyereknek is fájt a füle alváskor. :/ A köptetőt (Rhinathiol) lecseréltem ACC-re, ment tovább az orrspray, C-vitamin, és anyu tegnap infralámpát is hozott át, úgyhogy gőzerővel folyik a gyógyítás. Gyógyteák literszám, meg, ami kell.

Aztán ma levittem őket orvoshoz, hogy mi a helyzet, mikor mehetnek oviba. De igazából a doki is csak annyit tudott mondani, amit én is: nem igazán betegek, de nem is teljesen egészségesek. Bencénél még mindig csorog egy kis váladék a garaton, Kincsőnek mintha egy icipicit pirosabb lenne a torka, mint a többieké, de az is minimális. Nincs olyan bajuk, amire gyógyszert kéne felírnia, adjam továbbra is azokat, amiket idáig. Köptető, C-vitamin, sok folyadék, orrspray. (Mondom, nekem dokihoz a gyerekeket csak igazolás miatt kell vinnem, ránézésre állapítom már meg a bajt, és kisujjból kirázom már, mit kell rá adni...) Úgyhogy semmi extra, közösségbe igazából mehetnek, csak ilyenkor az a necces, hogy védtelenebb az immunrendszerük, ne kapjanak el semmit pluszban. Pár nap otthonlétet még javasolt, de végül csütörtökre adott nekik igazolást, hogy én is tudjak dolgozni menni. Mondtam neki, hogy jövő héttől szabin vagyok, minden munkát a héten be kéne fejeznem, aztán most úgy járok melóba, hogy, amikor anyu ráér átjönni, akkor pár órára beugrom, de ez azért nem az igazi. Úgyhogy a dokinak nem volt nagy ellenvetése. Akár maradhatnának itthon is teljesen felgyógyulni, de igazából nem betegek a köhögést leszámítva, úgyhogy közösségbe is mehetnek.

Megpróbálom még anyuval 2 nap alatt felhúzni őket, hogy csütörtökre megerősödjenek, aztán remélem, hogy nem fognak összeszedni semmit két nap alatt az oviban, ahová igazából nem járnak beteg gyerekek. Elméletileg. :) Úszni viszont nem mehet ma még Bence. (Igazából csütörtökön sem ajánlott még, de akkor úszásbemutató van.)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr475519136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása