Medellin 2012.11.16. 21:07

Fogadóóra

Hi!

(Mennyire nincs most kedvem blogot írni, de muszáj, különben elfelejtem...)

Tehát, ma fél 2-re mentem fogadóórára az óvónénikhez Bence miatt. Megnyugtatásul közlöm előre, hogy nincs vele gond, mindegyik szülőnek be kellett menni ebben a két hétben. :) Iskolaérettségi felmérés volt, és ennek az eredményét szerették volna közölni a szülőkkel.

A teszt az óvoda óvónői által összeállított anyag, és mindent vizsgál. Azt hiszem, hogy 10 típusfeladat volt, de persze nem tudnám mindet felsorolni. Az első az volt, hogy a gyerek mondj el a személyes adatait, hogy hívják őt, a szüleit, hol lakik, hány éves, ilyenek. Aztán volt testfelismerés, vagy mi. Itt kiderült, hogy Bence pl. nem tudta megmutatni, hogy hol van a fülcimpája. Tudom, ez az én hibám, de sosem gondoltam arra, hogy ezt nem tudja, vagy ilyenekről ki kéne kérdeznem, de már tudom. :D Amúgy a héten pont a testrészeket veszik az óvodában, úgyhogy amikor ma megkértem, hogy mutassa meg a csuklóját, könyökét, fülcimpáját, tarkóját, stb, mindent tudott. Úgyhogy időközben csak megtanulta, amit idáig esetleg nem tudott, de ezért is jár oviba. :) Én csak az anyja vagyok, mittudomén, hogy miket kell tanítani, fejleszteni, a szakképzettek viszont ott ülnek egész nap szerencsére. :)) Így csak felnő ez a gyermek, vízilabdázni, és deriválni se én fogom megtanítani. :)) És, a fülcimpára sem ezek szerint, pedig az még menne...

Akkor, gondok vannak még a bal-jobb felismeréssel, és a helyzetfelismeréssel, vagy mivel. Ha a ceruzát a feje fölé teszik, akkor azt mondja, hogy a fején van, nem azt, hogy a feje fölött. Ezek a mellette, alatta, fölötte, jobbra, balra fogalmak még nem tiszták neki teljesen, mint kiderült. Ez nekem idáig szintén nem tűnt fel a hétköznapokban (ha azt mondtam, hogy a pohár a pulton van, vagy a labda a cipője mellett, akkor mindig megtalálta), de erre való egy ilyen profi szűrés...

Ceruzát nem fogja jól, a rajzolási készsége, hááát...:D Maradjunk annyiban, hogy nagyon meg lett dicsérve Bence, mind a rajz, és minden más terén is, hogy rengeteget fejlődött az elmúlt időben. Magához képest természetesen. És azt is mondták, hogy nagyon várta a tesztet, nagyon odafigyelt, nagyon összpontosított, nagyon komolyan végezte a munkáját. És élvezettel. Tavaly még szeleburdi volt hozzá. :))

Akkor voltak logikai feladatok, puzzle kirakása pl. Ebben Bence volt az egyik legjobb. Kiemelkedően jó. Nagyon gyorsan és egyből illesztette össze a különböző formákra szétvagdalt ábrákat. A számolásos részek is jól mentek neki. Huhh, nem tudom. Sok feladat volt, és a feladatok második felében meg elég jól teljesített.

De összegezve azt javasolták, hogy maradjon még oviban. Mert rengeteget fog fejlődni ebben az évben, de nyilván a többi, nagyobb gyerek is. Tehát hozzájuk képest így is hátránnyal indulna az iskolában, hiába lenne szeptemberre iskolaérett. Ez meg csak kudarcokat szülne neki. És én ezzel teljes mértékben egyetértettem. Elég azt látnom, hogy Kincső most kezdte az ovit, és zöld füvet rajzol, sárga nappal, és kék esővel. Ilyet Bencétől még nem láttam nagycsoportban, de megközelítőt sem. :) Félreértés megint ne essék, Bence csomó más dologban kiemelkedő. Mozgásban, lexikális tudásban - ha pl. állatokat nézünk, messze ő legjobb az egész csoportban. Ezt is kiemelték külön az óvónők. De egy iskolához mindenben meg kell ütni a megfelelő szintet, mert hiába ügyes, okos, ha nem tud rajzolni, és emiatt írni megtanulni.

Úgyhogy ma megbeszéltem vele, hogy milyen jó dolga lesz, nem feltétlenül kell még suliba mennie, játszhat még egy évet úgy, hogy Kincső és Levi is oda fognak járni az oviba. :) És ettől rettentő boldog volt.:))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr845519124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása