Hi!

Most hétvégére megkaptam a gyermek üzenőfüzetét. Most először, bár már 3 bejegyzés van benne, de oda se neki. :)

Azt írja, hogy:

"Kedves Szülők!

Levi a nyári zárás után nehezebben jön be a csoportba. Sírva érkezik. Ilyenkor hosszabb idő kell neki, hogy megnyugodjon, ölbe veszem és átkarolom.

Beszéde változott, tisztán, érthetően ejti a szavakat, határozottan mondja, amit akar, élményeit elmondja.

Aktívan játszik, még mindig kedvencei az autók és a vonatok. Asztali játékokban is részt vesz, szívesen gyurmázik, kirakósozik, örömmel építünk a korongokból űrhajót.

Szívesen motorozik, csúszdázik. A homokozóban lapátol, formákat készít.

Jó étvágyú, egyedül, önállóan étkezik, előke nélkül. Sokszor kér repetát, nem válogatós. A gyümölcsöket is szereti.

Ebéd után megkeresi a szivacsát, cipőjét leveszi, egy rövid ideig mocorog, majd elalszik. Alvás után kipihenten ébred.

Társaival keresi a kapcsolatot, Zalánnal és Dórival az udvaron együtt motoroznak.

Kéréseimre figyel, és általában teljesíti is., de előfordul, ellenkezik. Mondja: "Nem".

Öltözködésben önállóbb, csak egy kis segítséget igényel.

Pelenkás, de többször kéri, hogy a wc-re felüljön és előfordul, hogy pisil is bele. Gondozási műveleteknél együttműködő.

Levente nyugodt, aktív tagja a közösségnek."

 

Csak egy kis megjegyzést írok az elejéhez. Amikor kezdődött a bölcsi, és más teremben voltak még összevontan, semmi gond nem volt a reggeli érkezésekkel. A gondok ott kezdődtek, amikor felborult a "rend", és Kincső is oviba kezdett járni. Onnantól Levi annyit látott, hogy elindulunk mindannyian otthonról, de őt kitesszük, és rajta kívül mindenki más mehet tovább anyával. Míg Kincsőt raktuk ki elsőként, addig nem volt gond, meg ezt szokta meg. Ez az új felállás érzékenyen érinti, elvégre nagyon anyás, és valószínűleg elég rossz látnia, hogy ő ott van hagyva egyedül, a többi meg tesó meg megy velem tovább. Ezt is kezdi megszokni, nem feltétlenül van sírás reggel, max ellenállás, hogy nem akar bemenni, csütörtök-péntek környékén meg már vígan bemegy, de hétfőn kezdi elölről. :)) De mondom, már jobb, de úgy látszik kell neki egy hónap legalább az átállásra. Nekem kicsit soknak tűnik, de ez van.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr275519112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása