Hi!

Na, akkor pár szót a betegségről.

Csütörtökön Levi belázasodott az oviban, Kincsőnek pedig estére beduzzadtak a nyirokmirigyei, illetve éjszaka felkelt egyszer, hogy fáj a torka. Másnap ugye elmentünk orvoshoz, ahol annyit mondtak, hogy vírus, és antibiotikumot írtak fel mindkét gyereknek. Levi péntek reggel még lázas volt, akkor kapott Nurofnet, azóta nem volt láza. Kincső ugyanezen a napon belázasodott a délutáni alvás közben, de miután felkelt, el is múlt a láza magától, nem is adtam neki semmit. És innentől lényegében semmi bajuk nem volt. Vidámak voltak, energikusak, jó étvággyal. Kincsőnek ugye egyből megsemmisült a gyógyszere, úgyhogy ő is csak Tantum Verdét kapott, mint Bence. Akinek állítólag kezdett már pirosodni a torka, de ebből pont semmit nem észleltünk azóta sem, ő nem betegedett meg. Úgyhogy nem volt péntektől se szobafogság, se semmi, alig voltunk itthon.

Kedd helyett tegnap mentünk le orvoshoz, igazából Kincső miatt, hogy megtudjam, kellett-e volna adni antibiotikumot, kell-e még adni valamit, vagy túl fogja-e élni így is a dolgokat. Tegnap tudtuk meg a dokinktól, hogy a helyettesítő doktornő azt vitte a gépbe, hogy torokgyulladás... Nos, ezt velem nem közölte, csak azt, hogy vírus, amire eleve nem jó az antibiotikum (csak bakteriális fertőzésekre, ha jól tudom), és olyanra sem emlékszem nagyon, hogy ilyet antibiotikummal kellene kúrálni. Torokfertőtlenítő (pl. Tantum Verde), kamillatea, méz, dunsztkötés, akármi. Persze Kincsőnek pont annyi baja lett a "hanyagságomtól", hogy a doki azt mondta, hogy simán mehet oviba már ma (de nem vittem, mert szerdáig lemondtam az ebédjét), Levente viszont maradjon otthon csütörtökig még, mert addig szedje a gyógyszert, és még nem jó a torka teljesen. Ennyit a vírusos gyógyszerezés hatékonyságáról, és annak mellőzéséről...

Persze mondtam a dokinak, hogy azért ezt nem tudom annyira megoldani, mégiscsak dolgozom (ma is bementem az irodába két gyerekkel, mert éjfélkor jött email-em, hogy mit kéne ma sürgősen megoldanom, de ez ilyen), úgyhogy kiegyeztünk  annyiban, hogy mehet már bölcsibe a gyermek szerdán, de aznap reggel és este még beadom neki a gyógyszert. A nagyszülők most egyéb elfoglaltságaik miatt nem mozgósíthatók.

Úgyhogy annyit tudok mondani, hogy ennél "kellemesebb" betegségünk még nem is nagyon volt, igazából üdültünk még pár napot helyben a nyár végén. Senki nem szenvedett, senkit nem kellett nagyon pátyolgatni, és tudtunk menni erre-arra a szép időben.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr465519103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása