Hi!

Még valahogy tudom követni az eseményeket, de inkább már csak sodródok az árral, mert nincs olyan hét, hogy ne lenne egy - vagy több - kötelező megjelenésem valahol. Segítség nélkül ez persze nem menne, mert a gyerekek legtöbbször felügyeletet igényelnek ez idő alatt. Köszi anyu! :)

A mai program ismét szülői értekezlet volt. Ma is Kincsőnek. Csak ma nem a napköziben, hanem az oviban.

Mint tudjuk, az oviban én vagyok az egyik legelvetemültebb anyuka, úgyhogy igyekszem nagyon, hogy legalább ne mutogassanak ujjal rám, úgyhogy szépen 4 előtt megjelentem, talpig kosztümben. (Jó, ezt nem kimondottan csak miattuk öltöttem ma fel, de jól jött ki. :) ) Egy nagyon helyes, mosolygós anyukával érkeztem, akiről kiderült, hogy nem is magyar, és ott szinkrontolmácsolt neki valaki végig. :) Szóval, lelkes is. :) 4-kor még csak 1-2 ember volt a tornateremben, úgyhogy szépen aláírtam, kitöltöttem mindent, és jelet választottam Kincsőnek. Kincső szerencsés már most, nem úgy mint Bence. Már, az ovit illetően. Pl. volt még csomó választható jel, és volt közte lufi. Ami a napköziben is a jele, úgyhogy nem kellett sokáig elmélkednem. :)

Kati néni és Panni néni lesznek az óvónők, és Gyöngyi néni a dajka. Nagyon szimpatikusak (ellenben Bence óvónőivel, legalábbis az egyikkel), és Bencét is szeretik nagyon.

Igazából volt sok olyan dologról szó, amit nyilván tudok, meg sok infóról, amik kellettek. Mikor kezd, hány nap a beszoktatás, mikor van ebédbefizetés, mikor jönnek családlátogatásra, stb. Elég furcsa, hogy mondjuk ide csak ágyneműhuzatot kell majd vinni alváshoz, mert párna és pokróc van. Bencénél ezeket is kell vinni, holott ugyanaz az ovi. Érthetetlen.

A kedvenc részem az volt, amikor elmesélték, hogy mi az alapkövetelmény ahhoz, hogy valaki óvodás lehessen (szobatisztaság, tud beszélni, ugrálni, kommunikálni, stb - jó, ennél komolyabbak), de felhívták sok olyan dologra a szülők figyelmét, hogy a nyár folyamán miket tanítsanak meg a gyereknek, hogy ez ne legyen már gond ovikezdéskor. És felsoroltak olyan dolgokat, ami itthon nálam Levi kategória, Kincsőnél már nem is emlékszem ilyenekre... Ha ez alapkövetelmény, akkor Kincsőt kb nagycsoportba kéne íratnom, olyan rég túl van ezeken. :)) De komolyan, olyanok, hogy tanuljon meg önállóan öltözni. Valamennyire. Nyilván ők segítenek is, ha kell, de 24 gyereket nem tudnak felöltöztetni udvar előtt. Megtanítani öltözni? Hát, elég régóta öltözik egyedül. A zoknit se veszi fordítva, ha belebújt a farmerba, utána meghúzza az övet, és szépen felveszi a cipőt, nem kacsalábra. A többi ruhadarabot meg sem említem, annyira alap. Meg azt mondták, hogy a ruha cetlijébe rajzoljuk be a jelüket, mert még nem tudják melyik az ő ruhájuk, összekeverhetik a szekrénytárséval. ??? Ilyen fel sem merült bennem, hogy előfordulhat, hogy nem ismeri fel a ruháját. :))) Jó, Bencéről simán elhittem volna ennyi idősen, de Kincső? :D Kincső asszem pontosan tudja, hogy melyik az ő ruhája, de biztos vagyok benne, hogy mind a 24 gyerekről is fogja tudni, és ő fog szólni az óvónőknek, ha valakire rosszat adtak. :))) Meg említették még a cumizást, délutáni alvást, önálló evést, fogmosást, hogy nem szabad az asztaltól elmászkálni, meg csomó olyan dolgot, amit meg kell majd tanulniuk, de lehetőleg nyáron fordítsanak már erre figyelmet a szülők. Szóval, míg Bence a problémás gyerek, addig Kincsővel sétagalopp lesz az egész, és ő fog segíteni az óvónőknek, ahogy ismerem. :)

Két olyan anyuka is volt a teremben, akinek a nagyobb gyerekük Bence csoporttársa. Volt ez a külföldi nő, meg a változatosság kedvéért megint nagyon kinézett valaki magának, és le is szólított, pedig még csak mellette sem ültem. :)) Még a végén jóban is leszek valakivel, ha nagyon erőltetik. :)) Jó, szó se róla, most is jóban vagyok mindenkivel, csak én nem élek velük ilyen közösségi életet, meg nem beszélem meg velük a dolgokat. Na mindegy.

És ahhoz képest, hogy 4 után még nagy sor állt az aláírások miatt, 5-re be is fejezték az egészet, amire meg ráadásul nem számítottam, úgyhogy ez is teljesen rendben volt.

Holnap már csak egy bölcsis gyereknapot kell végigasszisztálnom, és a hétre letudtam az összes, ilyen jellegű kötelességemet.

Egyébként 24 fős lesz a létszám, és ebből 9 lány. Ez se gond, Kincső hozzá van szokva a fiútársasághoz, és fiú legyen a talpán, aki...:)) Kincső ráncba szedi majd őket. Ha mással nem, a sikításával. :))

Amúgy is édes cica, aki rendszeres időközönként jön, és simításokat helyez el rajtam, szerelmet vall közben, és ölel, mint akinek az élete múlik rajta, úgyhogy fantasztius kis leánykám van. Gyönyörű, sokkal intelligensebb, okosabb, fejlettebb a kortársainál, de értelmileg, érzelmileg, mindenhogy. Nyitott, segítőkész, tele érzelmekkel (pozitív, negatív egyaránt), és tuti el lesznek ájulva tőle az oviban is, nem csak a napköziben. :) Már előre büszke vagyok rá. :)))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr965519072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása