Hi!

Nagyon sokat megyünk autóval, mivel messze van az ovi, bölcsi. Minden nap oda-vissza megtesszük ezt az utat, és új szórakozásunk van a Mesealbum hallgatása mellett. :) Bence autómegfigyelő, és minden autóra mondja, hogy mi az. :) Ennek azért örülök, mert mindig azt láttam, hogy kisfiúk már pár évesen kívülről fújják az összes kocsi márkáját, Bencét ez meg soha nem érdekelte. De úgy látszik, hogy minden idő kérdése. De olyan szinten durván megy már neki, hogy, ha nincs embléma a kocsi hátulján, akkor is felismeri csupán a lámpája formájából!! Sőt, egyik nap egy kis transporter jött szembe, de az utca másik végéből, több száz méterre volt még, kb. el sem láttam addig, és megmondta a típusát... Kérdezte, hogy az ugye az, én mondtam, hogy fogalmam sincs, mi jön szembe az út másik végén, és az volt. Döbbenetes. :) Levente meg szintén felismeri a kocsikat, de a nevüket még nem tudja, csak boldogan közli mindig, hogy "papa autó" (Mercedes), "mami autó" (Honda), "anya autó" (Suzuki), "apa autó" (Chevrolet), úgyhogy tud ő is mindent igazából, simán felismeri őket. :)) Mindegy milyen típus, csak az embléma legyen ugyanaz. :)

A másik ami meglepett: Minden este 2 mesét olvasok nekik egy mesekönyvből. Már rég a végére értünk, de más mesekönyvet nem vehetek elő, mindig ebből kell olvasnom. És a kettőből egy minden áldott este ugyanaz. Nevezetesen a Farkastanya című. Egyik nap már kicsit untam, kicsit fel akartam dobni a meseolvasást, és megkérdeztem tőlük, mikor egy válasz jött volna, hogy "Na, mit válaszol a ruca?" És szinkronban mondták... Kiderült, hogy kb. kívülről fújják a mesét mindketten... Konkrétan úgy olvasom már esténként, hogy én mondom a mondat első felét, és ők fejezik be lelkesen, vagy egyszerre egy egész bekezdést elszavalnak nekem. Ez is döbbenetes nekem. :)

Ma kivételesen Kincső nem alszik itthon, úgyhogy nem kellett rohannom sehová a fiúkkal munka után, tehát elmentünk Őrmezőre játszóterezni. Nagyon élvezték. Bence tavaly volt ott utoljára, és most láttam csak, hogy mennyit fejlődött. Pikkpakk fent van bármelyik mászóka legtetején, úgy mászik, mint egy kis majom, leugrik mindenhonnan, semmi segítség nem kell már neki sehol. :) És olyan büszke volt magára, mert mondta, hogy az oviban mindig ő a pici. :) Mert most ő volt a nagy, és a legügyesebb, és ezt nagyon élvezte. :) Volt egy kis sikerélménye. :) Levente meg pláne jól érezte magát, mert a 70 kilós táskám, a homokozófelszerelés és a 3 kabát mellett a 16 kilós ordító gyereket is a karomban kellett a kocsiig elcipelnem, annyira nem akart távozni. :) Nem baj, majd a hosszú hétvégén kiszórakozhatja magát. A nagyok elmennek Sukoróra, Levivel meg szervezek valami programokat. Gondoltam, hogy kiviszem a Margitszigetre, ott még sosem volt, vagy valahová máshová. Neki sok új élmény lesz anyával, anyának meg kimozdulás lesz egy gyerekkel, úgyhogy már nagyon várom. :) Ő is tuti várná, ha tudná mi a helyzet. :)

Kincső nagyon édes volt tegnap. :) Bent voltunk a napköziben, játszottak, ő pedig megragadott, és kivonszolt, hogy mutat valamit. Az előtérben ki voltak rakva a képeik, amiket ők ragasztottak (tulipánok), utána meg bevonszolt, és mutatott a szekrény tetejére. Mondtam neki lelkesen, hogy milyen szép virágok vannak a vázában! Ő akkor rémülten nézett rám nagy szemekkel, sürgősen elkezdett pisszegni, hogy csendben legyek, mert ez titok, ezt fogom kapni, ha majd az ünnep lesz. :))))

Bencénél jövő hét csütörtökön lesz anyák napja, időpontra kell menni, nem egyszerre tódul be a sok szülő. Megpróbáltam a legutolsó időpontok egyikét kifogni, mert jövő héten csütörtökön is javában egész napos melóm lenne, de megpróbálom megoldani, azaz meg fogom oldani, hogy ott legyek. (Sajnos pont azon napok egyikére esik az ünnepség, amikor akkor is bent kell lennem, ha cigánygyerekek potyognak az égből... Kicsit feszített tempójú napom lesz, de mivel 7-kor nyit a napközi, annál előbb nem tudunk elindulni, azaz én sem tudok korábban beérni.) Levinél és Kincsőnél még nem tudom, hogy mikor lesz jelenésem.

Kincső holnap nem megy napközibe, egész nap Líviával lesz, nagyszerű programjaik lesznek, és munkából egyből megyek érte, onnan a fiúkért, úgyhogy holnap megint tudunk majd játszótérre menni, bele fog férni egy óra a délutánunkba még. :) Nagyon boldogok lesznek. :)

Pá!

Update: Elfelejtettem megírni, hogy tegnap már olyan jó volt az idő, hogy Levente sem kapott sapkát. Ennek köszönhetően úton-útfélen meg kellett állnunk, mert mindig jött valaki elragadtatva, hogy milyen gyönyörű a gyerek haja, hasonló lelkendezések, fejsimogatások, és csak utána mehettünk tovább. :) Levente hódít a kis vörös fejével. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr885519057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2012.04.26. 22:24:42

Nagyon jó olvasmány volt! :))
süti beállítások módosítása