Hi!

Ma reggel az történt - ami nem is emlékszem, hogy mikor utoljára - hogy elaludtam. Igazából az volt, hogy minden nap kelt a telefon, és megnyomom rajta a szimpatikusabb "gombot" (ami nincs az érintőképernyőn), hogy próbálkozzon újra 10 perc múlva. Ez ma úgy sikerült, hogy lesodortam a telefont az éjjeliszekrényről ezen művelet közben, az elhallgatott, én meg úgy gondoltam, hogy akkor oké, és aludtam tovább. 6:40-ig. Amikor hangos kacagásra keltem. Persze mindenki ébren volt már. Bence Leventén, vagy Leventével ugrált az ágyban, Kincső épp pisilésből tért vissza, és senkinek eszébe sem jutott, hogy felkeltsem engem...:) Murphy törvény. Hétvégén persze egyből rohannak be hozzám, amikor nem én kelek előbb, de ma persze nem. Persze senki sehonnan nem késett el. Én mindig mondom, hogy pont annyi idő alatt készülök el bármivel, amennyi időm van rá, és ez így is van. :)) Ugyanúgy 8 óra pár perckor sétáltam ki az ovi ajtaján, mint akármelyik másik nap.

Aztán a nap továbbra sem folytatódott tökéletesen. Délután hívtak a bölcsiből, hogy Levente belázasodott. Pont tegnap írtam ugye, hogy még nem volt beteg, és nem hiányzott, mióta bölcsibe jár. :) Viszont, hogy mikor volt lázas utoljára... Komolyan nem emlékszem. És aznap ő volt a 2. gyerek, akit emiatt haza kellett küldeni, úgyhogy tuti v.mi vírus. Köhögött is állítólag (ma reggel még nem, tegnap sem), és az orra is elkezdett folyni. Amúgy jó volt a kedve. Átvittem anyuhoz - gyógyközpont beteg és elkülönítésre szoruló babák számára - aki arról számolt be nap végén, hogy a gyermek étvágya kiváló, a kedve remek (azt leszámítva, hogy sűrűn teszi fel a "Hol az anya?" kérdést), viszont este hányt. Úgyhogy tényleg vírus. Reggel megy is orvoshoz. De semmi különösebb baja nincs, szerintem pár nap alatt átmegy ez rajta, és hétfőn már mehet is bölcsibe.

Délután még mentem ebédet befizetni Bencének, bár ma nem én mentem érte. Viszont a folyosón lelkes beszélgetésbe kezdett velem Bence szekrénytársának az anyukája, úgyhogy Lívia is megérkezett már Bencéért, aki úgy nézett rám, mint aki szellemet lát. :)) Nem tudta értelmezni, hogy mit keresek ott, szerintem megijedt, hogy én akarom hazavinni, amikor arról volt szó, hogy ma mama viszi el. :))) De látni kellett volna a döbbent fejét. :)) Persze mondtam neki, hogy ne aggódjon már, nem viszem el (hálátlan kölke..:), és utána már nagyon vidáman ölelgetett és szeretgetett mindkettőnket. :))

Úgyhogy kicsi cicámmal megint csajos esténk lett. Elmentünk venni nekik pár finomságot a boltba, megszánkóztattam a környező utcákban, utána egy teljes órát fürödtünk együtt, ami közben el is szenderedtem a kádban. :) 3/4 8-kor feküdt le végül, de 8-kor már aludt is, úgyhogy nem volt semmi gond.

Kicsi Levikém még nem volt tőlem távol betegen, remélem jól fogja viselni az anyamentességet, mert kicsit függő. :) Sajnos a három gyerek egyik hátránya, hogy mérlegelni kell a dolgokat, és a többség érdekét kell nézni. Egy gyereknek nem jó, ha betegen anya nélkül van, mikor nagy szüksége lenne rá, viszont nem kockáztathatom másik két gyerek egészségét. Ha meg velem lenne a beteg gyerek, akkor meg a nagyszülő(k) lennének jobban leterhelve, hogy két gyerekre kell felügyelni huzamosabban, ráadásul rohangálni is kell velük totál különböző helyen lévő ovikba, és még én is hiányoznék munkából. Úgyhogy, valamit, valamiért. Max. nem akarnak majd betegek lenni, mert az nem azt jelenti majd, hogy otthon lebzselünk anyával. :) Mindegy, nem is a bizonyítványomat magyarázom, hosszas - családi - átgondolások után ezt az utat tartotta mindenki a legjárhatóbbnak, nálunk ez így működik, a gyerekek is ezt szokják/szokták meg.

Holnap majd megyek át meló után Leventére vigyázni alvásidőben, míg anyu elszalad a piacra, de szeretnék elmenni, mielőtt felébred. Ez meg a másik, hogy ilyenkor nem szabad látogatóba menni. Mert még nagyobb csalódás neki, hogy anya végre megy érte, aztán mégis nélküle távozik. De csak pár napról van szó, és anyunál jó kezekben van. :)

Kincsőnek pedig 24-én, vagy 26-án lesz a farsang, úgyhogy ő sem marad ki ebből a programból.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr395519027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása