Medellin 2012.01.02. 21:13

Köhögnek

Hi!

Véget ért a szünet, ma már ment mindenki, mindenhová. De igazából még mindig nem gyógyultak meg teljesen, bár igazán betegek sem voltak. Köhögött mindhárom, úgyhogy 4-5 napon keresztül adtam nekik köptetőt. Kincső köhögése hamarabb jobb lett, de neki az orra kezdett el folyni. Nem nagyon, meg intézi már magának az orrfújást. :) Éjszaka is tudott tőle aludni. Bencének és Leventének csak pár napig folyt az orra. Mindenki köhög még egy kicsit, de Levente tegnap megint elkezdett jobban, konkrét köhögőrohamok jönnek rá néha. Nem tudtam eldönteni, hogy hurutos-e- vagy sem, köptető kell-e, vagy köhögéscsillapító.

Reggel vittem bölcsibe, szépen bement, de még maradtam az ajtóban, nem léceltem le, mert akartam beszélni a gondozónővel az állapotáról. Levente viszont látta, hogy még az ajtóban állok, úgyhogy visszajött hozzám, és onnantól nem lehetett beterelni, volt is egy kis sírás. :) Nap végén pedig mondták, hogy sokat köhögött, alig tudott aludni tőle, úgyhogy jó nyűgös volt délután.

Úgyhogy eldöntöttem, hogy akkor ma csak lemegyek vele orvoshoz, mondja meg ő, hogy mit adjak neki. Időpont ugye nem volt, hirtelen ötlet volt, 1/4 6 körül értünk le, amikor eljöttünk a napköziből. Nos, itt olyan a rendelés, hogy lehet időpontra is menni. Tehát, vár az ember, reméli, hogy ő jön, amikor megjelenik egy időpontos, és behívják előtte. Nem is akarom hosszúra nyújtani, 7-re értünk haza. Ez azért jó, mert 5-6 között szoktak vacsizni, 6-7 között fürdeni, 7-kor fekvés. Ez alapján mindenki gondolhatja, mennyire voltak nyűgösek és hisztisek a gyerekek, az én idegeim pedig milyen állapotban voltak...

Itthon gyorsan kaptak enni, inni (meg is ettek mindent), utána fürdeni se vittem őket, csak nedves törlőkendővel ledörgöltem őket, ahol kell, és ágy. Egy hang nélkül aludtak el lényegében.

De Levente tényleg nem beteg, nem piros a torka, nem folyik az orra, csak egy kis hurut van benne, semmi komoly. Azért kapott egy gyógynövényes köptetőt, tehát nem mondhatni, hogy komoly gyógyszeres kezelést igényelne az állapota, bölcsibe is fog menni. Kincső is megnézette magát, mert ő is köhög még, de neki abszolút semmi baja. Igen, a köhögéses betegségek olyanok, hogy 6 hétig eltarthatnak. Nem beteg már rég a gyerek, de még köhög. Mondjuk nálunk még sosem tartott 6 hétig, de olvastam valahol. :)

Úgyhogy mától visszaálltunk a megszokott kerékvágásba.

Boldog(abb) új évet mindenkinek!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr175519017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása