Medellin 2011.11.30. 19:28

Cumimegvonás

Hi!

Kemény éjszakánk volt. Nem is azt mondom, hogy igyekszem következetes lenni bizonyos dolgokban, mert nem igyekszem, biztos genetikailag vagyok így kódolva. :) Kincsőnek megmondtam, ha 3 éves lesz, akkor nincs több cumi. Nos, éjjel fél 1 és fél 2 között állt a bál itthon. Este nem is tudom, hogy aludt el, mert cumit nem adtam neki, de csomó ideig még trécseltek Bencével, aztán elaludt, de nem tartom kizártnak, hogy az ágyában talált egy cumit, nem néztem meg. Aztán fél 1-kor felkelt, hogy cumit kér. Én meg mondtam neki, hogy nem. 3 éves nagylány, megbeszéltük, hogy nincs több cumi. A beszélgetésünk vége már nem így nézett ki, akkor már mindent kilátásba helyeztem, ha nem fejezi be a hisztit. Ő a végén már azt kiabálta, hogy "Aludni akarok, aludni akarok!" Én meg azt, hogy "Én is, én is!!" :)) Ennyiben maradtunk, és mindenki ment aludni.

Ma is megbeszéltem vele, hogy nincs cumi. Egyetértett. Még nem tudom mi lesz, mert még nagyban zajonganak Leventével. A napközibe tettem el neki cumit - biztos, ami biztos - de Ili néninek elfelejtettem mondani, hogy ne adja neki oda. Csak Kincsőnek mondtam, hogy ott se cumizzon. Hát, ott cumizott. El ne felejtsek holnap reggel szólni a rohanásban!!

Leventét ma is úgy adta ki Ági néni, hogy ő nem is érti, de már megint valami sérülés került az arcára... Teljesen össze volt zuhanva, hogy ez olyan rossz neki, hogy minden nap így kell, hogy fogadjon, és nem is tudja, mit mondjon...:))) Néztem rá először meghökkenten, hogy miért van így kiborulva, de aztán rájöttem, hogy még csak másfél hónapja ismeri a gyereket, és mostanában jobb időszaka van ilyen szempontból. :)) Nevetve megnyugtattam, hogy ilyenek miatt aztán ne aggódjon, ez teljesen természetes! Ez az alapállapot Leventénél, hogy napi 5-ször nekimegy valaminek, lefejel valamit, elborul, stb. Nem leszek mérges, ha egy folttal többel adják haza. :)) Úgyhogy Ági néni megnyugodott végül. :)

Illetve bent is megjegyezték, hogy Levente nagyon elkezdett beszélni. És tisztán, és érthetően. Ritkán beszél, de akkor jól. Én azt hittem, csak én értem meg, de ezek szerint nem. :) És tényleg, ha is csomó minden új szót próbált meg utánam, vagy Kincső után mondani. Nagyon ügyes.

Ezen kívül nagyon szépen elvan egész nap a bölcsiben, játszik, jól eszik (nem csodálom, azokat a minimál adagokat, az ő fogyasztásához képest), jól alszik, és minden rendben van vele.

Kincső pedig simán elszámol 10-ig angolul, és Leventének fordított magyarra a babameséből, ami angolul megy a Baby Tv-n. Mondta neki, hogy az magyarul azt jelenti, hogy "tej". Mondjuk nem csak mondták angolul, hanem mutatták is a képét, de akkor is... Nagyon ügyi. :) És épp ma gondoltam arra is, hogy augusztus elején volt utoljára beteg, amikor nyaralni voltunk (akkor is Bencétől kapta el a vírust), és azóta semmi, pedig holnap már december van. Csodálatos. :)

Most pedig figyelek, hogy Kincső mikor fejezi be az éneklést, és el tud-e aludni cumi nélkül...

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr845519007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása