Hi!

Tévedtem pár napot, de azért elég tapasztalt vagyok már, hogy ne legyen ilyenben igazam. :) Hajnali háromkor szörnyű köhögésre, sírásra keltem. Bence már viharzott is elő az ágyából, fuldoklott, öklendezett a köhögéstől, ami olyan kruppos jellegű, de nem az. Szó szerint pánikban volt szegény gyerek. :( Felkaptam, kicsit megnyugtattam, hogy mindjárt kap gyógyszert. Akkor megállapítottam, hogy lázas is. Kapott gyorsan Calcimuscot, megmértem a lázát, de csak 38 fokos volt, nem adtam neki semmit. Először. Mert miután kiderült, hogy a nyelés is fáj neki, nem csak a köhögés, mégis kapott Nurofent, ami fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő is. Nem csak a lázra jó. Úgyhogy befektettem szegény babát a mese elé, gyorsan főztem neki egy nagy adag teát, babusgattam, és 4 körül bevittem az ágyamba aludni. Reggelre jól volt, mármint nem volt láza. Kérdeztem tőle, hogy van. Kicsit gondolkozott: "Majdnem jól." :)))

Megnéztem a doki rendelését, azt írta, hogy 8-10-ig. Úgyhogy elvittük Kincsőt napközibe, és mentünk a dokihoz. Természetesen hirtelen megint rendelési idő változtatás volt, ki is volt írva az ajtóra. 12-14-ig. Köszi...

A nagyszülők egyéb okok miatt nem tudták fogadni Bencét délelőtt, így elvittük Leventét bölcsibe. Persze, ha már jól indul egy nap, akkor miért ne folytatódna még jobban. Ági néni ma nem volt bent reggel, csak 10-re ment. Tehát odaadtam (azt hiszem) Zsuzsi néninek, aki dajka, akit Levente nem is ismer annyira, és mondtam, hogy sorry, de én ma nem leszek. Levente már ott sírt a kezében, akart visszajönni hozzám, a nő valamit értetlenkedett, hogy ma tovább is van bent a gyerek, vagy mi, de én lezártam a témát azzal, hogy beteg a nagy, viszem orvoshoz, nem tudom kire bízni, ez van. Majd távoztam, miközben hallgattam szegény babám sírását. :( Hát, az nem volt jó. :(

Bence nagyon édi volt ma itthon. Mondtam neki, hogy ő ma fekszik, és pihen, tv-t néz, anya meg takarít végre. Beszoktatás óta nem vagyok itthon délelőttönként, porszívózni - ami nálam minden takarítás alapja - nem lehet, míg Levente alszik, ha felkelt, akkor meg uzsi, öltöztetés, és kb. már indulunk is a többiekért. Tehát, ma takarítottam. Sokat. Mindent. Még az ajtókat is. :) Bence pedig mindig jött, ölelgetett, akkor mindig leültem mellé mesét nézni, szeretgetni, és nagyon kis pocok volt. :) Ő már nagy fiú, nem olyan bújós. Elviseli, ha megszeretgetem, de ennyi. :) Ma viszont nagyon bújt, és udvarolt nekem. :) Délelőtt nem lázasodott be, viszont fájt a torka nagyon, ha köhögött. Rengeteg teát megivott ma (szigorúan melegen), enni nem nagyon akart.

Aztán anyu ment Leventéért. Már úgy hozta be a kocsiból, hogy aludt a bébim, úgyhogy ágyba is dugtam gyorsan. Állítólag többször sírt ma, de meg lehetett nyugtatni, úgyhogy előírásnak megfelelően szokik be, Ági néni nagyon elégedett. :)

Aztán anyu magához vette Bencét, nála lesz most pár napig. Egyrészt, mert beszoktatok még a héten, másrészt, hogy ne fertőzze össze a tesókat. Voltak orvosnál is. Szerintem vagy másfél órát kellett várniuk, aminek azért nem örültem, mert már 12 körül kezdett megint felmenni a láza. A doki felírta neki a szokásosakat, egyedül Halixol nem volt itthon. Calcimusc, Nurofen, Fenistil cseppek, Cebion. Ebből kettőt kapott hajnalban, Cebiont kb. minden reggel kapnak az innivalójukba, a Fenistilről pedig megfeledkeztem, mert valami oknál fogva a fürdőszobaszekrény tetején volt, nem a helyén. Tehát nem láttam, nem jutott eszembe, hogy az is kéne.

Levente 3-ig aludt, ahogy szokott. Igaz, hogy 1 helyett dél körül alhatott el (a kocsiban), de fárasztó délelőttje lehetett, ha sírások is tarkították. :( Mindenesetre ébredés után nagyon édes volt, és jókedvű, autóztunk vagy fél órát a szőnyegen, evett, aztán mentünk Kincsőért.

Bence állítólag nincs túl jól, ami nem meglepő, mivel beteg, meg fáj a torka, meg lázas, de remélem pár nap alatt helyrejön. Én meg holnap már bent tudok lenni egész nap Leventével. Holnap bent is alszik már, azt is végig kell várnom. Azt hiszem, hogy holnap viszek magammal kaját. Annyira nem vagyok kemény, hogy reggel 7-től délután fél 4 - 4-ig ne egyek, igyak semmit. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr725518980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása